Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 b7 BRD by Adran_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@the_naturat_com tak za sztukę 

Opublikowano

Doświetlanie zakrętów założone chociaż nie obyło się bez problemów ale dzięki pomocy kolegi @kaju udało się.  W między czasie wyczyściłem ekran rnsa ( godzinka roboty i wygląda jak nowy).  Dotarły także stabilizatory z rs4 i s4 - juz się malują?20190730_071002-1305x734.jpg

Opublikowano

Ogarnięte? 

Opublikowano

@kajuplus który miał iść na cewkę przekaźnika się rozpial ze złączki i dlatego doświetlanie zakrętów i podswietlenie lusterek źle działało. Jeszcze raz dzięki za pomoc. 

Opublikowano

:)

Opublikowano

Doświetlanie zakrętów działa po CAN? Czyta kąt skrętu kierownicy? Rozumiem, że do tego MCE musi być w wersji high? 

Opublikowano

W B7 nie ma problemu, tylko w B6 u jednych działa u innych nie (niestety). 

Działa po CAN, po kierunkach, kącie kierownicy... Jak sobie skonfigurujesz ;)

MCE lepiej jak high, bo rozdzielone halogeny i łatwiejszy montaż... 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Dokładnie tak jak @kamil-vag napisał. ?

Opublikowano

Kurczę, trzebaby o tym pomyśleć - tyle, że u mnie MCE w wersji LOW ?

Opublikowano

Jak masz MCE low to chyba trzeba ciągnąć przewody do halogenow ale dokładnie Ci nie powiem.  Ogólnie polecam fajny bajer?

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
17 minut temu, Adran_ napisał:

Jak masz MCE low to chyba trzeba ciągnąć przewody do halogenow ale dokładnie Ci nie powiem.  Ogólnie polecam fajny bajer?

A tam Pierdzielisz głupoty :decayed: wszystko w kabinie jest. Przejście w b7 low na high to max godzinka roboty :) dla mnie ofkors :grin: zapraszam ;)

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Wydawało mi się ze ktoś kiedyś pisał że jak zakładał doświetlanie zakrętów a miał MCE w wersji low to ciągnął przewody z modułu doświetlania zakrętów do halogenow ale może źle przeczytałem. Ale skoro @kaju twierdzi że to szybka robota to nie ma się co zastanawiać tylko umawiać się i robić bo lepiej mieć high niż low?

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
4 godziny temu, kaju napisał:

A tam Pierdzielisz głupoty :decayed: wszystko w kabinie jest. Przejście w b7 low na high to max godzinka roboty :) dla mnie ofkors :grin: zapraszam ;)

Dobrze, że dodałeś, że dla Ciebie - bo już miałem pisać, że Ci zegarek oszukuje. No to Karolu trzeba zrobić listę ciekawych modów no i części do skompletowania i może jeszcze tego lata ewentualnie na jesieni Ciebie odwiedzę ?

Opublikowano

Zapisy mam otwarte póki co, ale lada moment ruszam z działalnością i młodszymi rocznikami na aktualizację/mapy/PL i montaże też, także planować, zbierać graty i dawać znać ;)

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

@tasiel ja nie miałem jakoś mocno porysowanego ekranu tylko było widać już w rogach takie białe ślady w sumie to na całym ekranie tak jak by była taka ramka dookoła ale udało się jej pozbyć. 

Opublikowano
3 godziny temu, tasiel napisał:

U mnie jest jakby zdrapana pierwsza warstwa i zastanawiam się czy da się to jakoś całościowo wyrównać 

Da się, kup pastę displex polish classic i bez problemu zrobisz jak nowy, do tego dokup sobie folie na ekran żeby zabezpieczyć na przyszłość... 

Opublikowano

Używałem tej samej pasty co @kamil-vag pisze 

Opublikowano

Witam po długiej przerwie. Jakoś ostatnio nie było za wiele czasu żeby coś podziałać ale coś tam wpadło na pokład trochę gratów czeka na montaż i też nie obyło się bez przygód ale wszystko po kolei. A więc tak:          Zostawiłem auto na parkingu wracam za 30 minut a tu niemiła niespodzianka. Ktoś przypie... I spier....                          IMG_20190926_132706-1664x1248.jpg

IMG_20190926_132641-1248x1664.jpg

IMG_20190926_132638-1248x1664.jpg

Nie czekając na kolejną  przygodę kupiłem taką kamerkę IMG_20191109_180317-1248x1664.jpg W między czasie przyszło trochę części : stabilizatory z malowania IMG_20191109_175518-1248x1664.jpg Mieszek i nakładka na ręcznyIMG_20191109_173215-1664x1248.jpg Nowe żarniki do ksenonówIMG_20191110_194034-1248x1664.jpg Trochę elementów zawieszeniaIMG_20191109_175107-1248x1664.jpg Na koniec zagościła kamera cofania 

• Pomoc techniczna 2