Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[3.0 ASN] Sporadyczne szarpniecia na LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Langista napisał:

Widać przepustnica jest do przeczyszczenia bo się blokuje. Na pierwszym miejscu ją przeczyść.

Po czym to stwierdziłeś? Są dwa błędy od klap w module klimatronika

Opublikowano
9 minut temu, przem8 napisał:

Po czym to stwierdziłeś? Są dwa błędy od klap w module klimatronika

Fakt, źle przeczytałem ?

Co nie zmienia faktu, że bez logów w sumie nie dojdziemy co mu dolega..

Opublikowano
1 godzinę temu, aderjan napisał:

18265 - Load Signal: Error Message from ECU

P1857 - 003 - Mechanical Failure - Intermittent

Sprawdź przepływkę i logi wrzuć.

Opublikowano
  • Autor

Dziś późnym wieczorem będą logi. W tym teście jak wciskałem gaz w podłogę (do oporu za kickoff) to właśnie obroty trzymały się automatycznie w zakresie 2000-2200. Przed kickofem nie było w ogóle reakcji.

Z przepływką co mogę zrobić poza wymianą?

Opublikowano

Przeczyść.

Opublikowano
21 minut temu, aderjan napisał:

Z przepływką co mogę zrobić poza wymianą?

Zrób najpierw te logi, a potem będziesz coś działać, o ile będzie taka potrzeba ?

Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem logi:

2+33 LPG: http://vaglogi.pl/log-002_033_0Us0l.html

2+33 PB: http://vaglogi.pl/log-002_033_j2vwu2.html

3+20+21 PB: http://vaglogi.pl/log-003_020_021_8SH3lid.html

Na lpg zaczęło szarpać silnikiem pod koniec i puściłem gaz. Trochę późno zaczyna się odczyt, ale trafiłem na jakiś trudny ruch na autostradzie. 

Sprawdziłem też temperaturę katalizatora, przy jeździe na autostradzie z wysokimi obrotami maksymalnie było 990 C.

Edytowane przez aderjan

Opublikowano

Pod koniec testu na lpg wtryskiwacze pętlą,masz ubogą mieszankę. Przepływka ok. Twój reduktor nie ogarnia mocy silnika 

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, pila24 napisał:

Pod koniec testu na lpg wtryskiwacze pętlą,masz ubogą mieszankę. Przepływka ok. Twój reduktor nie ogarnia mocy silnika 

Dziękuję!

We wtorek jestem umówiony z gaziarzem na ponowną regulację, mamy jechać w trasę z komputerem czego nikt nigdy wcześniej nie robił. Tylko się tak zastanawiam czy w ogóle jest co regulować? Może od razu wymienić ten reduktor i ewentualnie wtryski?

Opublikowano

Jaki masz reduktor i wtryski ? i jak stary jest ?

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Robero321 napisał:

Jaki masz reduktor i wtryski ? i jak stary jest ?

Reduktor Arctic Tomesetto 09 zdaje się, że jest ten sam od 2008 roku.

Wtryski ac wo1 bfc i tu pewności co do ich wieku nie mam, ale prawdopodobnie były montowane gdzieś w 2012-2013. Obstawiam, że mają ponad 100 tysięcy km.

Opublikowano

Wydaje mi się że on ma sporo poniżej 200 koni. jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi.

A jeśli faktycznie ma poniżej to na regulacje szkoda kasy i czasu. a tak chyba jest jak zauważyli koledzy w logach nie wyrabia się przy większym odciążeniu gdzie na benzynie jest o wiele lepiej..

Tym bardziej jeśli ma koło 10 lat... Ja bym poszedł w wymianę na jakiegoś Golda albo coś podobnego +barakudy

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Robero321 napisał:

Wydaje mi się że on ma sporo poniżej 200 koni. jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi.

A jeśli faktycznie ma poniżej to na regulacje szkoda kasy i czasu. a tak chyba jest jak zauważyli koledzy w logach nie wyrabia się przy większym odciążeniu gdzie na benzynie jest o wiele lepiej..

Tym bardziej jeśli ma koło 10 lat... Ja bym poszedł w wymianę na jakiegoś Golda albo coś podobnego +barakudy

Myślałem, żeby wrzucić reduktor AC R01 250KM i wtryski barracuda.

Opublikowano

Też może być z tym że chyba nie ma zaworu wbudowanego musiał byś dołożyć bo stary chyba ma

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, Robero321 napisał:

Też może być z tym że chyba nie ma zaworu wbudowanego musiał byś dołożyć bo stary chyba ma

Porozmawiam jeszcze z gaziarzem i zobaczymy. Dzięki.

Opublikowano

Na gazie pętli dopiero od 6300. Jeśli regulacja nie przyniesie efektu to wymień reduktor i wtryski. Z tego co piszesz już sporo przelatały i najlepsze czasy mają za sobą.

Opublikowano
7 godzin temu, aderjan napisał:

Może od razu wymienić ten reduktor

Reduktor wymienić na taki jak wcześniej napisałem,wtryskiwacze do sprawdzenia pod kątem równego wydatku. Ale pewnie też do wymiany.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 7.06.2019 o 14:14, pila24 napisał:

Reduktor wymienić na taki jak wcześniej napisałem,wtryskiwacze do sprawdzenia pod kątem równego wydatku. Ale pewnie też do wymiany.

Dzięki, we wtorek będą sprawdzać i najprawdopodobniej jedno i drugie do wymiany. 

Edit: Byłem u gaziarza, pokazał mi korekty na benzynie i jest według niego idealnie bo w zakresie -5 do 5 wszystko się mieści. Na gazie w dwóch miejscach korekty rozjeżdżają się do 14-16 i jest zbyt uboga mieszanka. Do wymiany na pierwszy ogień pójdą wtryskiwacze na barracude. Reduktor najpierw sprawdzą, a później zdecydują czy trzeba wymieniać. 

Ponadto mam do Was pytanie - czy warto wymieniać katalizator na dedykowany JMJ? Co 300-400 km mam check engine i zbyt małą wydajność kata. Poza tym temperatura kata w trakcie jazdy autostradą mieściła się w zakresie 700-800 stopni, maksymalnie 990. Słyszałem o przegrzewaniu się bloków silnika od zbyt rozgrzanych katów.

Edytowane przez aderjan

Opublikowano
W dniu 7.06.2019 o 14:17, aderjan napisał:

Słyszałem o przegrzewaniu się bloków silnika od zbyt rozgrzanych katów.

Nie tyle o przegrzewaniu co o pękaniu bloku od przegrzania....

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Robero321 napisał:

Nie tyle o przegrzewaniu co o pękaniu bloku od przegrzania....

Czyli bawić się w wymianę kata? Prawie 300 tysięcy jest na seryjnym.