Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przepis na strokera BFB plus składniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dwa magic jet iii power i ta listwa odpada bo między drugim a trzecim cylindrem łączę dodatkowo listwy mapsensorem żeby sterownik szybko spadki ogarniał ?

I możliwe że ogarna tyle na ciśnieniu 1.6-7 ale jak bd cisnąć parownik się napompuje i przy zmianie biegu przeleje i ma czkawke. Ciężko takiego potwora wykarmic ?

Edytowane przez Kejsi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dałeś poduszki z 3.2 b7 - pasuje to bez problemu ? Mnie niedawno padła prawa - dałem oryginał. Ostatnio lewa - i nie wiem czy nie dać czegoś mocniejszego, bo parę niuta więcej jest, więc żeby zaraz znowu obydwu nie zmieniać to może chociaż lewą dam mocniejszą. Wymiary takie same ? A jak przenosi drgania na budę ? Moje auto do zwykłe daily więc nie wiem czy dać poduchy od 3.2 czy od 2.0

Edytowane przez keczu

Opublikowano
  • Autor

Wzrokowo wydaje się ciut wyższe, drgania przenosi na budę ?

Opublikowano

Dzięki ;) To chyba zaryzykuję od 2.0 - powinny być mocniejsze - może na początek jakaś ładna używka org. A nie wiesz jak one pasują ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Taka przestroga, odcinka podniesiona na 7300 i wszystko było okej na walkach bfb. Dochodzące słuchy o super właściwościach wałków od wolnossacych 1.8 skusilem się i zaryzykowalem. Różnice bez zmiany programu? Bardziej subiektywne choć na 6 biegu złapała odcinke bez zadyszki i to było gwoździem do trumny. Pękła sprężyna od zaworu ssącego i szczęście w nieszczęściu pękła tak ze była jeszxze w stanie utrzymać zawór przed kolizja ?

Także nie polecam bawić się walkami tym bardziej w autach gdzie jest zmienna faza. Fotka jak to wygląda ku przestrodze. 

PS. Jest to zawór który wymienili mi w szlifierni, może to się przyczyniło do awarii? Więcej nie ryzykowalem ostre wałki są na sprzedaż ?

received_750403345424393.jpeg

IMG-20191101-WA0001.jpeg

Opublikowano

Wiesz, przy tak już dosyć wysoko ustawionej odcince i dodatkowo wrzuconych walkach z adr-a, to nic dziwnego że seryjne sprężyny miały prawo się poddać. Tu już supertech by się przydał jakiś i twardsze sprężyny, kolega na 400+ na gt30 i z walkami adr tak robił.

W każdym razie najważniejsze że nie było żadnych większych szkod:grin:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Sprzęgło odmówiło posłuszeństwa [*] 

Myślę nad zestawem radzikowskiego na 1/4 mili koszt jak dobrze rozumiem 900 zł za komplet (dobrze myślę?)

Ktoś na tym jeździ, jak się sprawuje? 

IMG-20191206-WA0000.jpg

IMG-20191206-WA0001.jpg

IMG-20191206-WA0002.jpg

IMG-20191206-WA0003.jpg

Opublikowano

ja mam jedno mas z 80 tarcza z 2.5 tdi obita kevlarem i docisk z lt taki zestaw o średnicy 240mm i kleji aż miło przejechane na tym mam 13 tysięcy km było strzelanie ze sprzęgła itp i na razie jest ok

Opublikowano
  • Autor

@hopek

Właśnie pojawiły się oferty na olx 1600 za zestaw jak mówisz i 1200 za taki sam zestaw tyle że na docisku 80 b4

Nie wiem czy nie zakuc tego kevlarem jeszcze 

Opublikowano

docisk z 80 morze być za słaby na ten niut kewlar obowiązkowo

Opublikowano

kolego właśnie wczoraj zostało wystawione  na forum na sprzedaż sprzęgło zestaw na jedno masie w dziale sprzedam A4 b6/b7

Edytowane przez hopek03

Opublikowano
  • Autor

Hopek nawet mi nie mów... Jak dobrze widzę i czytam ze zrozumieniem jestem tysia w plecy bo sprzęgło już do mnie jedzie, ale pocieszam się faktem że już będę mieć to z głowy na lata ?

PS w pierwszym poście pisałem że szumi coś, w sumie długo wytrzymało 

Edytowane przez Kejsi

Opublikowano

z olx a brałeś komplet ?

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie z olx-a ? tylko opcja z dołożeniem kevlar'u

Opublikowano

no to jak kolega z mojej wsi też kupił z olx a ciekawe jak to będzie śmigać u kolegi będę pewnie montował to pod koniec roku 2020 jak zaczniemy budowę silnika tam będzie grubo na 2.1L

gdy będziesz montował zwróć uwagę na znaki na docisku i kole zamachowym one są z sobą wyważone

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A więc kolejne zmiany narazie w napędzie i wydechu już jakiś czas temu ale wyleciało mi z głowy ?

*wydech od montażu mam święty spokój, typowym dla malomieszczanskiego  projektu wjechał kompletny wydech od Rs4 b7 i tak on nie pasuje p&p ale dla chcącego nic trudnego i udało się to razem ożenić, minusy to musiałem podnieść butle z gazem w bagażniku, zdjęciami się nie będę chwalić, kumaci wiedzą co zrobiłem ? poza tym same plusy audi brzmi cicho, bez rezo, bez dudnienia Boyseny robią robte ?

*napęd sprzęgło 240 mm kevlar luka klei bardzo dobrze ale coś się nie zgrało (fala na której osadzona jest okładzina) i pod czerwonym czasem sklei bieg, więc decyzja o zmianie na dwutarcze oraz napędy z 2.0tfsi 

Napęd i sprzęgło wjeżdża w weekend, na początku lutego dochodzi kolektor T3, wtrysk 980ccm i turbo.. ale to pochwalę się po strojeniu ?

Edytowane przez Kejsi

Opublikowano

o widzę grubo się dzieje pewnie zamiar przebić  500 km

Opublikowano
  • Autor

Conajmniej 500 ?

Zapomniałem napisać o hamulcach, we wcześniejszych postach pisałem o sprawności seryjnych hamulcy po zmianie płynu że są akceptowalne a więc też mała aktualizacja która pojawiła się wcześniej, seria jest spoko jeśli raz, góra dwa razy musimy nagle hamowac i nie mówię tu o awaryjnym hamowaniu potem na twarzy pojawia się wielki grymas zdziwienia obok żyły na czole od ciśniecia hebli że nic się już nie dzieje i auto nie chce stanąć ? dla wielu z was eureki nie odkryłem ale po fakcie doszedłem do wniosku że takim pisaniem mogę mieć duszę na ramieniu osób które mnie posluchaja... 

Przod/tył Zimmermann nawiercane 345 tył 330 i dopiero teraz możemy mówić o ostrym hamowaniu choć nadal to jest śmietnik na tor, przód gdzieniegdzie fioletowy ?

*z bajerów kolorowy FIS, vfiz, egt 

Edytowane przez Kejsi

Opublikowano

też mam te same heble i prawda jest taka że do codziennego użytku jest ok ale na tor to raczej nie , choć nie testowałem na torze a parę razy niebieskie były

Edytowane przez hopek03

Opublikowano
59 minut temu, Kejsi napisał:

Conajmniej 500 ?

Zapomniałem napisać o hamulcach, we wcześniejszych postach pisałem o sprawności seryjnych hamulcy po zmianie płynu że są akceptowalne a więc też mała aktualizacja która pojawiła się wcześniej, seria jest spoko jeśli raz, góra dwa razy musimy nagle hamowac i nie mówię tu o awaryjnym hamowaniu potem na twarzy pojawia się wielki grymas zdziwienia obok żyły na czole od ciśniecia hebli że nic się już nie dzieje i auto nie chce stanąć ? dla wielu z was eureki nie odkryłem ale po fakcie doszedłem do wniosku że takim pisaniem mogę mieć duszę na ramieniu osób które mnie posluchaja... 

Przod/tył Zimmermann nawiercane 345 tył 330 i dopiero teraz możemy mówić o ostrym hamowaniu choć nadal to jest śmietnik na tor, przód gdzieniegdzie fioletowy ?

*z bajerów kolorowy FIS, vfiz, egt 

zrób sobie 360mm na przodzie