Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Śmierdzi z klimatyzacji. Nagrzewnica?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam problem z klima. Zaczyna śmierdzieć moczem bezpośrednio po włączeniu klimy dopóki nie zacznie wiać zimne powietrze. 

Problem też występuje przy ustawieniu dwustrefowej klimy np. ja u siebie zimę a partnerka ciepłe i wtedy zaczyna śmierdzieć butami i wszystkim co najgorsze...  Jeżeli klima jest ustawiona na zimne powietrze problem nie występuje.

Idzie zima a trzeba będzie wnętrze grzać... Ktoś pomoże? Może to być coś związanego z nagrzewnica? 

Odgrzybialem klimę 2 razy i raz był przedmuchiwany parownik od strony filtra jakimś preparatem z kompresora u fachowca i nadal smierdzi w w/w przypadkach

Opublikowano

Wyczyść parownik od strony schowka. Jest instrukcja na forum oraz filmy na necie.

Opublikowano

fakt u mnie zabiło smród  "starej szmaty sprzątaczki" 

Opublikowano
  • Autor

Było ozonowane. Nic nie pomaga.

Opublikowano

Zobacz dławik, bo u mnie on był powodem mega smrodu. Normalnie był on aż jakiś zielony i waliło szpitalem.

edit: ale to sprawdź u klimaciarza, bo trzeba spuścić czynnik.

Edytowane przez MarcinL

Opublikowano
16 minut temu, MarcinL napisał:

Zobacz dławik, bo u mnie on był powodem mega smrodu. Normalnie był on aż jakiś zielony i waliło szpitalem.

edit: ale to sprawdź u klimaciarza, bo trzeba spuścić czynnik.

Dławik może zablokować przepływ czynnika co  najwyżej.... raczej zapach przez metalowe rurki i parownik nie wydostanie się? ? 

Inna sprawa-w pracy mam kilku miesięczne caddy z przebiegiem 5 tys km i z klimy tez juz zaczyna odrobinę jechać. ..

Opublikowano
Teraz, pila24 napisał:

Dławik może zablokować przepływ czynnika co  najwyżej.... raczej zapach przez metalowe rurki i parownik nie wydostanie się? ? 

Inna sprawa-w pracy mam kilku miesięczne caddy z przebiegiem 5 tys km i z klimy tez juz zaczyna odrobinę jechać. ..

Nie znam się, ale miałem ozonowanie robione i nic nie dało. Po miesiącu padła mi całkowicie sprężarka i wymieniałem wszystko + płukanie. Może to płukanie pomogło? Bo serio smród był jak na tym dławiku właśnie.

Opublikowano
  • Autor

Panowie a czy na pewno nagrzewnica nie ma z tym nic wspólnego skoro ozonowanie i czyszczenie parownika nie pomaga?

Opublikowano
W dniu 28.08.2019 o 01:54, qenik napisał:

Panowie a czy na pewno nagrzewnica nie ma z tym nic wspólnego skoro ozonowanie i czyszczenie parownika nie pomaga?

Warto sprawdzić i wykluczyć bo możliwości się kończą  a śmierdzi właśnie przy grzaniu jak piszesz.

Opublikowano
WURTH-SERWISOWY-ODGRZYBIACZ-DO-KLIMATYZA
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 39,99 zł - WURTH SERWISOWY ODGRZYBIACZ DO KLIMATYZACJI KLIMY (8341127853). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

po tym pozbedziesz sie smrodu

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Mogę zgodzić się z Devem.

Jak kupiłem auto to waliło z klimy - dość nieregularnie - starymi skarpetami.

Jak wypryskałem całego tego Wurtha to po paru tygodniach przestało i do dziś nic nie czuć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też miałem problem z nieładnym zapachem ,zastosowałem śrudek w sprayu valeo , trochę pomogło lecz nie do końca, Nawet pryskałem izopropanolem do parownika.