Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Audik Armiego - koniec przygody - SPRZEDANE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pokaz lepsza fotke tej starej tarczy, bo nie wierze. ona tak malo Ci brala? masakra,tarcze z przodu musialy mocno dostac po pupie, przez tyl. ile grubosci ma stara tarcza? u mnie maja po 8mm, tez juz raczej do wymiany.

no ktoś założył klocki bez przetoczenia/wymiany tarcz i klocek ułozył się własnie tak na tarczy
  • Odpowiedzi 3.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Moja tak samo miała jak wymieniałem mechanik powiedział że z ori tarczą by się tak nie stało.

Opublikowano

To była ori tarcza :decayed:

Zdjęcia można powiększać, klocki też były nierówno zużyte.

P1370395.jpgP1370393.jpgP1370394.jpg

Piszczały, ocierały. Generalnie były :thumbdown:

Opublikowano

Moje też były ale nie chciałem sie z nim kłucić. Moje w sumie były jeszcze gorsze a klocek sie rozsypał jak go wyciągałem.

Opublikowano

To była ori tarcza :decayed:

Zdjęcia można powiększać, klocki też były nierówno zużyte.

P1370395.jpgP1370393.jpgP1370394.jpg

Piszczały, ocierały. Generalnie były :thumbdown:

aż sie boje co zastanę u siebie w sobotę, przy wymianie :gwizdanie:

Opublikowano

Też fabryka siedzi :naughty: ?

Opublikowano

Też fabryka siedzi :naughty: ?

raczej napewno :good:, tarcze i klocki zamówione, także w sobotę jak zdążę zrobię podmiankę :decayed:

Opublikowano

Pamiętaj o łożyskach ;)

łożyska też trzeba podmienić odrazu? dużo z tym roboty?

Opublikowano

Pamiętaj o łożyskach ;)

no a jak, łożysko siedzi w tarczy
Opublikowano

Pamiętaj o łożyskach ;)

trzeba mieć pojęcie jak nabić nowe łożyska, ja się za to nie brałem :embarrassed:

Armi jak zdjąłeś pierścień ABSu ze starej tarczy?

Opublikowano

Wbić nie problem stare wyszlifujesz lekko i nim wbijesz nic trudnego. U mnie taką prasą do mechanika zawiozłem i mi zdemontował.[br]Dopisany: 24 Maj 2011, 21:05_________________________________________________ Jak ja dałem koleś na 3 roku informatki to dasz rade. W dziale zrób to sam jest dokładnie opisane dasz rade tylko kup dobre łożyska. ARMI sry za OF.

Opublikowano

no to nie taki hop siup :confused4:, a myślałem że szybko pójdzie :confused4:, to te łożyska są razem z tarczą czy osobno trzeba dokupić? :mysli:

Opublikowano

Osobno dasz rade spokojnie na forum jest wszystko opisane zrobiłem tak jak pisali u mnie nic nie buczy ni huczy luzów tez nie ma. Kup jakieś firmowe te łożyska

Opublikowano

Osobno dasz rade spokojnie na forum jest wszystko opisane zrobiłem tak jak pisali u mnie nic nie buczy ni huczy luzów tez nie ma. Kup jakieś firmowe te łożyska

ok, zaraz poszukam jakiegoś tutorialu, sorki Armi za OT :notworthy:

Opublikowano

Wymiana łożysk jest zalecana ale niekonieczna :)

Ja jedno rozwaliłem przy wybijaniu, więc i tak musiałem wymienić.

Pierścień abs-u się wybija (trzeba włożyć przecinak albo coś innego przez otwór na śrubę i uderzać w tył tarczy) :wink4:

Opublikowano

Pierścień abs-u trzeba wybić :wink4:

ale że młotkiem?

wiem że trzeba go podgrzać i później na prasę, myślałem że masz jakiś inny sposób :naughty:

Opublikowano

Młotkiem, młotkiem :)

Poradzisz sobie :good:

Opublikowano

Myśle że dasz rade ale najlepiej jak byś miał kogoś co ma jakąś prasę żeby dobrze ci ją wyciągnoł bo były przypadki że się połamały a koszt takiego pierścienia koło 100zł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...