medik Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ragga to trzeba by i blendę i klapę, roboty w cholerę.
mrogal Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Armistead, próbuj swoją klapę na US przerobić. Myślę, że nie będzie z tym problemu. ciekawe czy moją plastikową blende w A6 idzie przerobić tez o tym dumalem wlasnie wczoraj w drodze z pracy, mysle ze tak troche klejenia i rzezby by bylo, ale chyba da rade, tylko stracila by swoja oryginalna strukture [br]Dopisany: 10 Sierpień 2011, 06:59_________________________________________________ Ragga to trzeba by i blendę i klapę, roboty w cholerę. w A6C5 tylko blende plasticzana
Reggi Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ragga to trzeba by i blendę i klapę, roboty w cholerę. u mnie wymienne są tylko blendy Ta z US praktycznie nie do dostania tez o tym dumalem wlasnie wczoraj w drodze z pracy, mysle ze tak troche klejenia i rzezby by bylo, ale chyba da rade, tylko stracila by swoja oryginalna strukture Jebać strukturę. W poliftach i tak jest gładka, czarna i błyszcząca
mrogal Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ragga to trzeba by i blendę i klapę, roboty w cholerę. u mnie wymienne są tylko blendy Ta z US praktycznie nie do dostania tez o tym dumalem wlasnie wczoraj w drodze z pracy, mysle ze tak troche klejenia i rzezby by bylo, ale chyba da rade, tylko stracila by swoja oryginalna strukture Jebać strukturę. W poliftach i tak jest gładka, czarna i błyszcząca to wiesz co robic :gwizdanie:
Reggi Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ragga to trzeba by i blendę i klapę, roboty w cholerę. u mnie wymienne są tylko blendy Ta z US praktycznie nie do dostania tez o tym dumalem wlasnie wczoraj w drodze z pracy, mysle ze tak troche klejenia i rzezby by bylo, ale chyba da rade, tylko stracila by swoja oryginalna strukture Jebać strukturę. W poliftach i tak jest gładka, czarna i błyszcząca to wiesz co robic :gwizdanie: Oj to już jak będzie mi się wybitnie nudziło. Na razie mam ważniejsze kwestie
medik Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jak samą blendę , to bez problemu da się to zrobić. Ragga działaj, działaj.
Armi Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jutro zaczynam zabawę z detailingiem Dzisiejsze zakupy: -Gold Class Carnuba Plus Paste Wax - Ultimate Compound - Ultimate Polish&Wax (tester) - Ultimate Wash - All Purpose Cleaner + pędzelki - Quick Detailer - Chemical Guys Maxu suds II (tester) - aplikator Tricolor - mikrofibry Niestety nie mam jeszcze naklejki Oczywiście to nie wszystko, w garażu jest: - szampon - 2 wiadra i welurowa rękawica - glinka - Autoland Attack do felg (wbrew pozorom całkiem niezły środek) brakuje bajerów do opon, plastikowych dokładek zderzaka i pluszowego ręcznika do osuszania. Mam nadzieję, że znajdę coś w markecie (jakiś Jan Niezbędny czy coś takiego )
HaVoK Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jutro zaczynam zabawę z detailingiem Dzisiejsze zakupy: -Gold Class Carnuba Plus Paste Wax - Ultimate Compound - Ultimate Polish&Wax (tester) - Ultimate Wash - All Purpose Cleaner + pędzelki - Quick Detailer - Chemical Guys Maxu suds II (tester) - aplikator Tricolor - mikrofibry Niestety nie mam jeszcze naklejki Oczywiście to nie wszystko, w garażu jest: - szampon - 2 wiadra i welurowa rękawica - glinka - Autoland Attack do felg (wbrew pozorom całkiem niezły środek) brakuje bajerów do opon, plastikowych dokładek zderzaka i pluszowego ręcznika do osuszania. Mam nadzieję, że znajdę coś w markecie (jakiś Jan Niezbędny czy coś takiego ) Ja też naklejek nie dostałem, ale dostałem info żeby przy następnym zamówieniu się upomnieć to dorzucą Mi jeszcze brakuje mniej więcej połowy zestawu + paru akcesoriów żeby móc na spokojnie zająć się autem. W tym najważniejszych -> 2 wiader [br]Dopisany: 12 Sierpień 2011, 18:44_________________________________________________Pewnie nie zdążysz wypróbować zestawu do Wojewódzkiego? Tak to byś się pochwalił
Armi Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jak jutro rano zacznę to może mi się uda, chociaż przyszedł wiatrak od klimy i nie wiem co ważniejsze. Klima vs Meguiars
HaVoK Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Komfort czy wygląd [br]Dopisany: 12 Sierpień 2011, 18:49_________________________________________________Jak Cie znam to wiem co dla Ciebie ważniejsze
Armi Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Ręcznik z pluszu najbardziej mnie zastanawia, gdzie można kupić dobry bo osuszenie po myciu jest bardzo ważne. W sumie jak wszystko w detailingu Kiedyś bez glinki i suszenia, nakładałem wosk i byłem zdziwiony że utrzymał się do pierwszego deszczu [br]Dopisany: 12 Sierpień 2011, 18:50_________________________________________________Chyba tesco odwiedzę w poszukiwaniu ręcznika
HaVoK Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Kiedyś bez glinki i suszenia, nakładałem wosk i byłem zdziwiony że utrzymał się do pierwszego deszczu :decayed Ja jeszcze do nie dawna nie wiedziałem że jest coś takiego jak glinka A wycieranie auta przebiegało jakimś starym ti-szertem
Armi Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2011 A dobrze chłonie wodę ? Na kosmetykaaut.pl piszą, że musi dobrze wchłaniać wodę i nie zostawiać paprochów. Kiedyś też starą koszulką wycierałem ale teraz już nie wiem czy to dobry pomysł a jeszcze wcześniej wcale nie wycierałem tylko dawałem wyschnąć i jazda z woskiem
HaVoK Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jedna koszulka starczyła może na jeden panel Teraz mam profi ręcznik, jeszcze nie miałem okazji myć auta ręcznie także nie wiem jak się sprawuje, ale czytałem bardzo dobre opinie. http://showcarshine.pl/osuszanie/174-showcarshine-fluffy-dryer-90x60cm-struktura-pluszu-jak-blue-ripper-.html Bardzo milusi w dotyku
Armi Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jakbym wiedział, że jest taki tani to od razu bym go kupił ale sierota ze mnie, tylko na meguiar's patrzyłem :doh1:
HaVoK Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 http://showcarshine.pl/534-chemical-guys-woolly-mammoth-dryer-towel-wielki-i-najdelikatniejszy-880g-m2.html Ten jest fajny Wysuszysz jezioro [br]Dopisany: 12 Sierpień 2011, 19:02_________________________________________________Ogólnie jeżeli chcesz się bawić w detailing to trzeba zainwestować w dobry ręcznik bo zaczniesz wycierać koszulką to się rys narobi znowu. A niby taki twardy lakier jest w OOOO
grn Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 ja docieram na sucho irchą, nie zostawia ani paprochów ani mazów na karoserii
HaVoK Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 ja docieram na sucho irchą, nie zostawia ani paprochów ani mazów na karoserii Mam złe doświadczenie z irchą, kupiłem kiedyś na orlenie bo potrzebowałem do wyczyszczenia klosza reflektora od środka i nazostawiała więcej paprochów niż ręcznik papierowy Oczywiście zdaję sobie sprawę że to był pewnie tani odpad, ale mimo wszystko. Trzymam z dala
Michał Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 http://showcarshine.pl/osuszanie/174-showcarshine-fluffy-dryer-90x60cm-struktura-pluszu-jak-blue-ripper-.html mogę polecić, miękki i nie zostawia paprochów, a do tego tani jak barszcz używałem go ze 2 razy i spokojnie wystarcza żeby osuszyć całe auto, z tym że ja z większych płaskich powierzchni (dach, maska, szyby) najpierw ściągam wodę ściągaczką [br]Dopisany: 12 Sierpień 2011, 20:24_________________________________________________BTW http://moto.allegro.pl/porsche-orginalne-4-dekielki-komplet-i1761674188.html
Pucek Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Arni, no to dałeś ciała, miałeś brać tego : http://showcarshine.pl/osuszanie/174-showcarshine-fluffy-dryer-90x60cm-struktura-pluszu-jak-blue-ripper-.html tani a sprawuje się identycznie jak ten megłajersowy za 100 zł Za dużo tym germanem nie zdziałasz, polecam kupno maszyny, jest przepaść no i praktycznie bez roboty
Rekomendowane odpowiedzi