Opublikowano 9 Listopada 20196 l Podczas zmiany opon okazało się że nie mam czujników wew. Koła razem z wentylem. Czy to by znaczyło że ciśnienie jest u mnie ( może wszystkie B9 tak mają?)mierzone przez ABS na podstawie prędkości obrotowej koła- czyli ten mniej dokładny system? Edytowane 9 Listopada 20196 l przez humptydumpty
Opublikowano 9 Listopada 20196 l 2 godziny temu, humptydumpty napisał: może wszystkie B9 tak mają? Wszystkie tak mają.
Opublikowano 9 Listopada 20196 l Standardowo wszystkie ale z tego co pamiętam to można było domówić jako opcje czujniki w kołach.
Opublikowano 11 Listopada 20196 l Można podobno zrobić retrofit z czujnikami od Q7 + monitorowanie na bieżąco na VC. Prostsza i tańsza opcja: https://allegro.pl/oferta/70mai-system-monitorujacy-cisnienie-w-oponach-tpms-8497990670?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_opony_pla_opony_i_felgi&ev_adgr=Opony_i_Felgi&gclid=CjwKCAiAqqTuBRBAEiwA7B66hUd4MszM27iyIEpbhNU54iJX32B0TVs31gHl7oPqTB_DQlv8d7B2UxoCeJAQAvD_BwE
Opublikowano 17 Marca 20215 l Pomiar ciśnienia w oponach polega na mierzeniu obwodu koła, w a4b9 nie ma czujników w kołach
Opublikowano 8 Listopada 20214 l Tylko wersje RS4 mają aktywny TPMS z czujnikami. Normalne A4 i S4 mają odczyt z ABS.
Opublikowano 18 Listopada 20232 l Cześć, Od niedawna jestem posiadaczem A4 B9 z 2022r i chciałbym na zimę kupić oddzielne alufelgi + opony. Mam w związku z tym pytanie czy wszystkie modele A4, również te po FL mają czujniki ciśnienia powietrza mierzone przez ABS czy też może u mnie będą wewnętrzne? Zerknąłem do instrukcji i jest tam informacja o tym, że są mierzone ABS i trochę się zdziwiłem, ale ogólnie to byłaby dobra informacja pod względem kosztów związanych z całą tą imprezą. Pozdrawiam, Darek
Opublikowano 18 Listopada 20232 l Nie ma czujników w kołach. Oblicza je sterownik ABS. Tylko w RS4 było aktywne TPMS z czujnikami.