Arogio Opublikowano 2 Grudnia Opublikowano 2 Grudnia W dniu 1.12.2024 o 16:18, Muskel1 napisał(a): W rozszerzonych blokach pomiarowych. dolalem 13litrow i spadl blad. Z tego co widze to mialem 2l tylko czynnika. Co moglo byc powodem?
Muskel1 Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia 10 godzin temu, Arogio napisał(a): i spadl blad Co to oznacza?
Arogio Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia 6 minut temu, Muskel1 napisał(a): Co to oznacza? no już nie mam błędu, ani check'a, ani usterki adblue. Może czynnik był już za stary..
Koalakm Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia 37 minut temu, Arogio napisał(a): no już nie mam błędu, ani check'a, ani usterki adblue. Może czynnik był już za stary.. moim zdaniem tak moze byc. Malo czynnika = male cisnienie i sterownik juz daje znac - choc nie wiem dlaczego jako blad... powinien dac info "dolej czynnika bo jest malo"
Muskel1 Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia Myślę, że w A4 gdzieś w mapkach jest błąd i dość często przy niskim stanie czynnika pojawia się zamiast komunikatu o konieczności dolania, błąd systemu AdBlue i odliczanie. Zużycie czynnika to ok. 1l na 1000 km, więc skoro miałeś 2l czynnika w baku, to powinien zapalić się już komunikat aby dolać AdBlue i pokazać zasięg 2400 km.
arturek986 Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia 17 godzin temu, DedykOOOO napisał(a): Pompa jest wbudowana na stale wraz ze zbiornikiem. Nie jest to trudne do ogarnięcia ale koszt samego zbiornika jest duzy. Chyba ze uzywka to trochę taniej. Jak chcesz to podeślę Ci filmik z niemieckiego YT jak gosc odkręca i wymienia ten zbiornik. Dzięki za info Już znalazłem ten filmik z niemieckiego YT Czekam jeszcze może ktoś mi potwierdzi interpretacje kodu błędu - że wskazuje jednoznacznie na pompę w zbiorniku
Rekomendowane odpowiedzi