piieczar Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Witam, Audi A4 B9 2016 2.0 TDI 150 KM S-TRONIC Czy ktoś może mi podać numer oryginalnego oleju do tej skrzyni? Jeżeli to możliwe również filtrów i innych niezbędnych rzeczy. Wyczytałem już na forum, że wystarczy wymiana statyczna. Umówiłem się już do mojego mechanika a z tego co pamiętam robi to metodą dynamiczną. Przebieg auta to około 170 tyś. Jest się czego obawiać przy wymianie dynamicznej? Jeżeli nie oryginalny olej to co sądzicie o Ravenolu? Jeżeli macie jakieś dodatkowe informacje na temat wymiany oleju w skrzyni z chęcią się zapoznam. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 daj VIN w S-troniku nie ma potrzeby wymiany dynamicznej, to nie TIP Ravenol bardzo dobry olej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny69 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Jeśli chcesz to mam chyba 4 butelki Ravenolu 1L do skrzyń automatycznych do sprzedania, zostały mojemu tacie po wymianie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piieczar Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 17 godzin temu, Dev napisał: daj VIN w S-troniku nie ma potrzeby wymiany dynamicznej, to nie TIP Ravenol bardzo dobry olej VIN: WAUZZZF4XHA085749 Daj znac Dev co tam wynajdziesz po numerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, piieczar napisał: VIN: WAUZZZF4XHA085749 Daj znac Dev co tam wynajdziesz po numerze nr oliwy do sprzegieł i mechatroniki - G 055 529 A2 nr oliwy do kól zebatych - G 052 549 A2 nr filtra ciśnieniowego 1 - 0CK 325 121 D nr filtra cisnieniowego 2 - 0CK 325 149 D nr filtra ssącego - 0CK 325 421 A Edytowane 6 Grudnia 2019 przez Dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piieczar Opublikowano 6 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Dzięki wielkie Dev. Jakbyś mógł mi jeszcze trochę pomóc tutaj to nie będę zakładał nowego wątku. Z tego co widzę w mojej książce serwisowej (dodatkowe kartki z przeglądów) jest napisane ze wchodzi 3.5 litra oleju do skrzyni. To się zgadza? Jeżeli mówimy ewentualnie o Ravenol'u to również jest jakiś konkretny numer produktu dla mojej skrzyni? Ile potrzebuje tej oliwy do kół zębatych ? Chciałbym teraz zrobić taki większy przegląd. Polecisz mi jakieś konkretne części do mojej B9? - Filtr paliwa - Filtr powietrza (kiedyś czytałem że dużo ludzi MAN'a poleca) - Filtr kabinowy Co jeszcze przydałoby się wymienić z takich rzeczy? (olej wymieniałem klika tyś. km. temu) Edytowane 6 Grudnia 2019 przez piieczar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 3,5 litra wchodzi do kół zebatych do sprzegieł około 7 podałem Ci ori nr olei, po tych nr dopasuja Ci Ravenol bądz inny olej spełniający normy VAG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piieczar Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Dev jesteś pewien, że podałeś mi poprawne informacje co do litrów? Mam 2 kartki z przeglądów z ASO w których widnieje zapis: "Doppelkupplungsgetriebe S Tronic: ATF-Öl ersetzen Füllmenge 3,5 liter". Z tego co się zorientowałem olej ATF jest do sprzęgieł i mechatroniki. Wygląda na to, że jest potrzebne 3.5 litra a nie 7 jak wskazałeś. Czy się mylę? Mógłbyś mi powiedzieć, które filtry potrzebuje jeżeli chce wymienić tylko olej sprzęgieł i mechatroniki? Zazwyczaj to jest robione tylko Edytowane 7 Grudnia 2019 przez piieczar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 7 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Możliwe że jest 3.5 litra Olej w tej skrzyni wymienia się w dwóch sekcjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamwek Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Jestem świeżo po wymianie oleju w 2.0 190km. Poszło gładko wymiana statyczna za wyszytko zapłaciłem 580 zł oczywiście po zniżkach na olej i filtry sama robocizna 200zl czas 5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvalery Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 8 godzin temu, adamwek napisał: Jestem świeżo po wymianie oleju w 2.0 190km. Poszło gładko wymiana statyczna za wyszytko zapłaciłem 580 zł oczywiście po zniżkach na olej i filtry sama robocizna 200zl czas 5h To w ASO czy u Władka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamwek Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 3 godziny temu, vvalery napisał: To w ASO czy u Władka ? U Władka ponieważ już od ponad 10 lat robię u niego samochody całej rodziny, doświadczenie lepsze niż w nie jednym ASO aso tylko na gwarancji według mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 12 godzin temu, adamwek napisał: Jestem świeżo po wymianie oleju w 2.0 190km. Poszło gładko wymiana statyczna za wyszytko zapłaciłem 580 zł oczywiście po zniżkach na olej i filtry sama robocizna 200zl czas 5h Co tam jest do roboty na 5 godzin ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamwek Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 11 minut temu, Dev napisał: Co tam jest do roboty na 5 godzin ? Jak będziesz wymieniał to zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 41 minut temu, adamwek napisał: Jak będziesz wymieniał to zobaczysz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeryk Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Koledzy potrzebuje info. na temat skrzyni S-tronic o symbolu NZS, chodzi o wymianę oleju, jaką metodą(dynamiczna, statyczna) jakie filtry, oleje, koszty Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 44 minuty temu, Jeryk napisał: Koledzy potrzebuje info. na temat skrzyni S-tronic o symbolu NZS, chodzi o wymianę oleju, jaką metodą(dynamiczna, statyczna) jakie filtry, oleje, koszty Z góry dzięki daj VIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeryk Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Dzięki za szybki odzew VIN WAUZZZ8U3ER065465 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) 8 minut temu, Jeryk napisał: Dzięki za szybki odzew VIN WAUZZZ8U3ER065465 wkład filtr - 0BH 325 183 B olej 7 litrów - G 052 182 A2 ale zwykle wchodzi ok 6 ja biore za taką usługe 250zł, godzina pracy Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeryk Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Wymiana dynamiczna czy statyczna. Ile całkowity koszt z tymi materiałami które podałeś. Gdzie masz warsztat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi