MaTeo85 Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 50 minut temu, Andrzejx napisał: W tym temacie nie o to chodzi. Chodzi o skrzynie 0ck, a tu w filmie gość ładnie opisuje co w niej jest nie tak więc chyba warto zobaczyć? Chyba że nie warto to sorry za offtop.
KINIAM Opublikowano 28 Października 2021 Opublikowano 28 Października 2021 W dniu 22.10.2021 o 22:38, MaTeo85 napisał: Chodzi o skrzynie 0ck, a tu w filmie gość ładnie opisuje co w niej jest nie tak więc chyba warto zobaczyć? Chyba że nie warto to sorry za offtop. Ci co maja otwarte głowy zapewne obejrzą a już szczególnie powinni właściciele nowoczesnego automatu 0CK, s tronic II generacji. Temat ciekawy zwłaszcza odnośnie filtrów, które nie są wymieniane nawet przez ASO ???, czyli czekamy aż trzeba będzie wymienić sprzęgło za 1250 ojro. Gościu Piter ZróbToSam pokazuje wszystko jak na dłoni, oglądałem w czerwcu tego roku.
MiruK Opublikowano 3 Listopada 2021 Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 26.09.2021 o 21:58, Dev napisał: 800, za daleko masz Wszystko tylko za 800 zł ??? To ja zapłaciłem dziś 1500zł Czy to dużo? Mam nadzieje że chociaż zrobił dobrze. Auto zostawiłem rano i po 7 godzinach było zrobione. Gość pokazał mi 3 wymienione filtry i mówił że zalał jakiś bardzo dobry kanadyjski olej (nazwy nie pamiętam) , nie dopytałem czy wymieniał w dwóch sekcjach czy tylko sprzęgła :/ W okolicy ma dobre opinie, robi tylko automaty, sprawiał wrażenie że wie co mówi więc mam nadzieje że zrobił OK Zdziwiło mnie tylko że jak się wcześniej umawiałem na wymianę nie chciał VIN'u żeby zamówić części , wystarczyła mu tylko informacje że to A4 s-tronik 2017r. Edytowane 3 Listopada 2021 przez MiruK
KINIAM Opublikowano 3 Listopada 2021 Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) 15 godzin temu, MiruK napisał: ... i mówił że zalał jakiś bardzo dobry kanadyjski olej (nazwy nie pamiętam) , Petro - Canada DuraDrive DCT MV Synthetic Transmission Fluid. A ile zalali wiesz ?. Filtry do 0CK to koszt ok. 300-400zł. Edytowane 4 Listopada 2021 przez KINIAM
kendy Opublikowano 4 Listopada 2021 Opublikowano 4 Listopada 2021 Czy ktoś mógłby pomóc w doborze zestawu do wymiany oleju w skrzyni po VINie? Byłby zobowiązany
Wandej Opublikowano 4 Listopada 2021 Opublikowano 4 Listopada 2021 Godzinę temu, kendy napisał: Czy ktoś mógłby pomóc w doborze zestawu do wymiany oleju w skrzyni po VINie? Byłby zobowiązany Wal pw
Grzesiek2211 Opublikowano 6 Listopada 2021 Opublikowano 6 Listopada 2021 Hej, dalej nie ma zamiennika dla G 052 549 A2 ?
Dev Opublikowano 6 Listopada 2021 Opublikowano 6 Listopada 2021 41 minut temu, Grzesiek2211 napisał: Hej, dalej nie ma zamiennika dla G 052 549 A2 ? nie spotkałem
Grzesiek2211 Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 Wg "automatyczni lisie kąty" do części z choinką można zalać olej przekładniowy 75w90. Podkreślają także, że lepiej nalać ponad stan bo skrzynia w tej części jest niedosmarowana (pompka potrzebuje do 5 minut aby rozprowadzić olej).
mjrKowalsky Opublikowano 10 Listopada 2021 Opublikowano 10 Listopada 2021 Witam serdecznie Klubowiczów, mam prośbę o weryfikację zestawu olejowego dla: WAUZZZF48HA079478 Obdzwoniłem kilka ASO i otrzymałem 3 różne odpowiedzi: 1. Olej wymienia się po 360tyś (sic!) km 2. Interwał wymiany 60tyś, tylko olej, bez filtrów (podobno nie da się ich wyciągnąc bez rozbierania mechatroniki) 3. Interwał wymiany 60tyś, z filtrami. Dziękuję, Tomek
vvalery Opublikowano 10 Listopada 2021 Opublikowano 10 Listopada 2021 3 godziny temu, mjrKowalsky napisał: Witam serdecznie Klubowiczów, mam prośbę o weryfikację zestawu olejowego dla: WAUZZZF48HA079478 Obdzwoniłem kilka ASO i otrzymałem 3 różne odpowiedzi: 1. Olej wymienia się po 360tyś (sic!) km 2. Interwał wymiany 60tyś, tylko olej, bez filtrów (podobno nie da się ich wyciągnąc bez rozbierania mechatroniki) 3. Interwał wymiany 60tyś, z filtrami. Dziękuję, Tomek W ASO udzielają tylko odpowiedzi nr 2 i tak też robią.
widur84 Opublikowano 14 Listopada 2021 Opublikowano 14 Listopada 2021 Witam, Kolego Dev mogę prosić o pomoc z zestawem olejów i filtrów do skrzyni? VIN: WAUZZZF42JA178349 Dzięki
Grzesiek2211 Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 W ostatni piątek zabrałem się samemu za wymianę oleju i filtrów w 0CK i muszę przyznać że nie było to niebotycznie trudne(jak na pierwszy raz). Fakt, może warunki w jakich pracowałem nie były zbyt przyjemne (na kobyłkach) ale do zrobienia. Najbardziej mnie zaskoczyło to, że nie miałem klucza m14 i m12 do odkręcenia tej czarnej ramy. Szybka rundka do sklepu i dokupiłem. Jak już będzie cieplej zrobię sobie kanał w garażu ;-) 1
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2021 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Przy jakim przebiegu wymieniałeś filtry?Pytam poniewaz u mnie jest 150 tys nalatane ostatni serwis był na 123 tys km oczywiscie w ksiażce serwisowej nic nie ma mowy o wymianie filtrów,( ostatnio lubi szarpnąć ktoś pisał ze moze być to wina przypchanych filtrów ,ktoś wymienił podobno odrazu inna skrzynia) i zastanawiam sie czy nie zrobic full serwisu skrzyni łaćznie z wymianą oleju w kołach zębatych ( czy tam też jest to konieczne )? Wesolych świąt
Dev Opublikowano 25 Grudnia 2021 Opublikowano 25 Grudnia 2021 W dniu 24.12.2021 o 14:14, firefighter79 napisał: Przy jakim przebiegu wymieniałeś filtry?Pytam poniewaz u mnie jest 150 tys nalatane ostatni serwis był na 123 tys km oczywiscie w ksiażce serwisowej nic nie ma mowy o wymianie filtrów,( ostatnio lubi szarpnąć ktoś pisał ze moze być to wina przypchanych filtrów ,ktoś wymienił podobno odrazu inna skrzynia) i zastanawiam sie czy nie zrobic full serwisu skrzyni łaćznie z wymianą oleju w kołach zębatych ( czy tam też jest to konieczne )? Wesolych świąt wymieniasz olej w dwóch sekcjach, 1. sprzęgła i mechatronika 2. koła zebate
Grzesiek2211 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zmieniłem filtry przy 160 tys km. Faktycznie lepiej zmienia biegi. Wcześniej miałem takie jakby opóźnienie przy ich zmianie, takie uczucie jakby ciężko było nabijane ciśnienie. Po zmianie filtrów problem znikł. Muszę kogoś znaleźć po nowym roku co by mi zrobił kalibrację sprzęgła bo trochę zbyt ostro zmienia biegi na M lub S(skrzynia się chyba zresetowała bo robiłem wymianę na odłączonym akumulatorze żeby się pompa w skrzyni nie spaliła). Nie ślizga się i idzie samochód do przodu jak należy. Na D nie lubię jeździć bo samochód trzyma zbyt niskie obroty. Może zna ktoś kogoś z okolic Szczecina co się tym zajmuje?
widur84 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 (edytowane) V-tech Szczecin Motorsport na Golisza. Arek poprawia soft skrzyni. Znajdziesz go na fb. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez widur84
kris_91 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Opublikowano 4 Stycznia 2022 W dniu 17.11.2021 o 13:12, Grzesiek2211 napisał: W ostatni piątek zabrałem się samemu za wymianę oleju i filtrów w 0CK i muszę przyznać że nie było to niebotycznie trudne(jak na pierwszy raz). Fakt, może warunki w jakich pracowałem nie były zbyt przyjemne (na kobyłkach) ale do zrobienia. Najbardziej mnie zaskoczyło to, że nie miałem klucza m14 i m12 do odkręcenia tej czarnej ramy. Szybka rundka do sklepu i dokupiłem. Jak już będzie cieplej zrobię sobie kanał w garażu ;-) Odkrecałeś dolne tylne wahacze od tej ramy czarnej? Też muszę się za to zabrać bo moczy mi się miska a w sumie olej niedawno był wymieniany i znowu trzeba grzebać.
Raf4rb Opublikowano 14 Stycznia 2022 Opublikowano 14 Stycznia 2022 To i ja się pochwalę samodzielną wymianą, mam kanał, więc fajny dostęp. Przebieg przy wymianie 66000km, graty z ASO. Następna wymiana o ile auto będzie jeszcze u mnie, to obowiązkowo komplet uszczelek między mechatroniką a resztą, tym razem nie zmieniałem. Kilka fotek:
wampir Opublikowano 14 Stycznia 2022 Opublikowano 14 Stycznia 2022 i jak oceniasz czystość filtrów? Auto jezdzi po miescie czy raczej trasy?
Rekomendowane odpowiedzi