szamot Opublikowano 17 Listopada 2011 Opublikowano 17 Listopada 2011 Wymień czujnik temperatury ten pod zderzakiem.
Murdzi Opublikowano 1 Grudnia 2011 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Mam małe pytanko - czy wyświetlacz 8 pinowy podejdzie bez problemu do licznika po pierwszym lifcie? Będę wdzięczny za szybką odpowiedź...
pepik Opublikowano 2 Grudnia 2011 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Mam małe pytanko - czy wyświetlacz 8 pinowy podejdzie bez problemu do licznika po pierwszym lifcie? Będę wdzięczny za szybką odpowiedź... Tak podejdzie.
mirek s Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Znalazłem kostkę B i pin 1 w klimatroniku ( brązowo żółty przewód ), postanowiłem sprawdzić omomierzem przejście do masy i trochę się zdziwiłem bo przejścia niebyło ale posłuchałem wcześniejszych porad, przylutowałem tam sygnał dla termometru i... wszystko pięknie działa.
mercedres Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Koledzy byly termometry na 5V Podlaczylem swoj pod zasilacz w domu i przy 12V cisza a przy 5V wlaczyl sie
holydiver Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Koledzy, szukam takiego termometru do B5 1996r, przejrzałem giełdę, allegro i nie mogę znaleźć, może ktoś pomoże w poszukiwaniach?
pepik Opublikowano 23 Grudnia 2011 Opublikowano 23 Grudnia 2011 http://allegro.pl/wyswietlacz-temperatury-czujnik-audi-a4-i1998967612.html
lapawwa Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Koledzy jak możecie dajcie jakieś zdjecia jak podłączyć i w którym miejscu podłączyć przewody od zasilania termometru.
pepik Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Na 8 stronie masz opis ze zdjęciami Opiszę jak zrobiłem to u siebie 1. Wyciągamy licznik i montujemy posiadany wyświetlacz (mój 8 pinowy) 2. Podłączamy kostkę z przylutowanymi kabelkami :4 szt różne kolory zgodnie ze zdjęciem pablo_9 podłączamy 1pin - zasilanie +12 łączymy z pinem 4 wtyczki zasilania radia (ja posiadam gamma cc) http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/isooem.htm jest to plus pojawiający się po załączeniu stacyjki 3pin - czujnik temperatury - wtyczka B pin 1 klimatronika (przy braku klimatronika trzeba zamontować czujnik) 4pin - podświetlanie - łączmy z pinem 6 wtyczki zasilania radia 5pin - masa łączymy z pinem 8 zasilania radia I już gotowe mamy wyświetlacz temperaturki z regulacją podświetlania. Licznik na full rozjaśniony: Licznik na min rozjaśniony (nie całkiem wyłączone podświetlanie licznika) Dodatkowe rady (zaczerpnięte z tego forum): 1. wszystkie połączenia lutować i izolować. 2. jako wtyczki do wyświetlacza można wykorzystać wtyk od taśmy HDD obciętej do wymaganej ilości pinów 3. wtyk B od klimatronika można rozebrać i tam się wpiąć 4. przy posiadaniu wyświetlacza 10 pinowego czujnik temperatury podłączony do 10 pinu 5. sprawdzamy wyświetlacz dopiero po podłączeniu klimatronika
lapawwa Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Dzięki kolego pepik25. Teraz zastanawiam sie jak to jest. Robiłem podgrzewanie lusterek wg http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=56629.60 i teraz mam tak ze mi nie działa wskazanie temp dopiero gdy włacze ogrzewanie pojawia sie temp na wyswietlaczu. I zastanawiam sie jak to moglo byc polaczone z przewodem podgrzewania lusterek
Pro_Logic Opublikowano 4 Stycznia 2012 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Witam a czy ktoś mi powie czy w każdym b5 99r jest termometr? Bo wyświetlacz działa ale temperatury nie wyświetla. Wersja z klimatronikiem.
maruch30 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Opublikowano 4 Stycznia 2012 witam a czy ktoś wie jaki a mam problem dodam tylko że nie posiadam vaga jestem za granica i niedawno zakupiłem to auto . A więc mój problem jest taki że cały czas pokazuje mi -1 stopień i miga a dodatkowo dzisiaj jadąc do pracy nie włączyła się klima i nawiewy dopiero po czasie czy to jest powiązane z czujnikiem temp czy nie
mirek s Opublikowano 5 Stycznia 2012 Opublikowano 5 Stycznia 2012 dzisiaj jadąc do pracy nie włączyła się klima i nawiewy dopiero po czasie Wpisz w szukajkę " kody klimatronika " może coś znajdziesz w tym temacie, tylko nie pamiętam czy można się do nich dobrać w Twoim modelu
hellbean Opublikowano 5 Stycznia 2012 Opublikowano 5 Stycznia 2012 witam a czy ktoś wie jaki a mam problem dodam tylko że nie posiadam vaga jestem za granica i niedawno zakupiłem to auto . A więc mój problem jest taki że cały czas pokazuje mi -1 stopień i miga a dodatkowo dzisiaj jadąc do pracy nie włączyła się klima i nawiewy dopiero po czasie czy to jest powiązane z czujnikiem temp czy nie Zasadniczo to temat o montażu termometru, ale po pierwsze czy na dworze faktycznie nie jest -1 st? Po drugie nie miga w pewnym zakresie temp aby ostrzegać o gołoledzi (u mnie np jest taka śnieżynka)? Po trzecie klima - o ile masz klimatronika - poniżej -4 (jak dobrze pamiętam) się nie włączy, zaś klimatronik nie grzeje dopóki silnik się trochę nie zagrzeje. Aczkolwiek, jeśli te oczywiste sprawy się wyjaśniły to mimo wszystko wypadało by podpiąć kabel, ponieważ wskazanie termometru jest powiązane bezpośrednio z klimatronikiem (a konkretnie z jego panelem), więc to on może być problemem, bądź faktycznie czujnik temperatury zewnętrznej, to też wtedy wyjaśni niemożliwość włączenia klimatyzacji, ponieważ mając odczyt temperatury -1 stopień, po prostu na to nie pozwoli.
TobiaszAudiA4B5 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Koledzy zatujcie . kupiłem termometr od McBoss zrobiłem sobie kostke i nastapił problem . chciałbym zobaczyc czy działa zanim rozbiore i wyciagne licznik . no to prostownik w rece i według opisu 12V pierwszy pin minus pin 5 i nic cisza na wyswietlaczu. wie moze ktos dlaczego ? moze mam inaczej . wyswietlacz 8pin-owy numery takie jak na zdjeciu gdzie sa opisane piny. Moze dostałem rozwalony wyswietlacz ?? czy podłaczam cos nie tak ??
hellbean Opublikowano 5 Stycznia 2012 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Koledzy zatujcie . kupiłem termometr od McBoss zrobiłem sobie kostke i nastapił problem . chciałbym zobaczyc czy działa zanim rozbiore i wyciagne licznik . no to prostownik w rece i według opisu 12V pierwszy pin minus pin 5 i nic cisza na wyswietlaczu. wie moze ktos dlaczego ? moze mam inaczej . wyswietlacz 8pin-owy numery takie jak na zdjeciu gdzie sa opisane piny. Moze dostałem rozwalony wyswietlacz ?? czy podłaczam cos nie tak ?? Spróbuj w samochodzie podpiąć +12. Mnie na prostowniku też często elementy z samochodu nie chcą pracować.
TobiaszAudiA4B5 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Sprawde jutro ma ktos jeszcze jakies propozycje ?
TobiaszAudiA4B5 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Czyli jest opcja ze juz go spaliłem ? no ale co to ma za sens jak w aucie z przwodu w liczniku wychodzi 12V mozna jakos sprawdzic czy jest cały ?
pepik Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Czyli jest opcja ze juz go spaliłem ? no ale co to ma za sens jak w aucie z przwodu w liczniku wychodzi 12V mozna jakos sprawdzic czy jest cały ? Na Twoim miejscu to bym się zastanowił czy otrzymałeś sprawny wyświetlacz bo jak pewnie zauważyłeś "kolega" McBoss wykręcił kilka wałków na forum i szczerze to dziwie się, że wogóle dostałeś zakupiony towar.
Rekomendowane odpowiedzi