Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podświetlane znaczki Audi rodem z "I Robot"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dodano: 11-04-2007, 23:49 ]

Ah, no i te neoniki są raczej różowe.. i jak to rozwiazać.. :/

ale przeciez sa czerwone tez zerknijcie na te male zdjecia z kolorami

proponuje jeszcze raz robimy liste kto ile chce szt. wplacamy kase i zamawiamy znaczki bo jak cos to zejdzie nam do swiat bozego narodzenia i bedziemy mieli male prezety

Opublikowano
Zeby efekt jako tako wyszedł, diody musza być jedna przy drugiej, a nie w takich odległościach. Tak się nic nie uzyska. Poza tym raczej muszą byc te malutkie - jak w telefonach komorkowyc,h a nie takie duze.

Idac na latwizne powstanie wiejski tuning i nic wiecej.

Tutaj magiki robili "Angel Eyes" za pomocą ciekawej techniki. Może spróbujecie tak ?

Opublikowano

:) Przypatruję się dyskusji o świecącym znaczku i jestem pełen uznania dla determinacji i pomysłowości kolegów. Gratki!

Osobiście uważam, że najlepszym rozwiązaniem byłoby pójść w stronę neonek albo.... rozproszyć światło odpowiednio GRUBSZYM znaczkiem z matową plexi u podstawy. I tak wiekszość schowałoby się w komorze silnika ZA atrapą, a jedynie część "wystawałaby" na zewnątrz :) Coś jak o-ringi w beemkach może, co? Jestem tylko teoretykiem, bo wcale nie mam znaczka ale.... Ruscy kiedyś podświetlali wskazówki i cyfry w zegarach samolotów malując je farbą zawierającą radioaktywny rad i scyntylator, jarzyły się świetnie miłym jednolitym światłem bez żadnego poboru energii, niezawodne i.... będą się tak jarzyć jeszcze przez parę tysięcy lat... ;)

Wyobraźcie sobie.... znaczek OOOO, który dotrwa czasów "I, Robot" i dłużej.....

:D:D:D

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
I tak wiekszość schowałoby się w komorze silnika ZA atrapą, a jedynie część "wystawałaby" na zewnątrz :) Coś jak o-ringi w beemkach może, co?

Pozdrawiam

Ej zaraz zaraz, my mówimy o znaczku sprzodu? :lol:

myslałem że dodatkowy stop jest z tyłu :P|

Chyba że masz R8 z centralnym silnikiem ;>

Co do koloru neonu..

http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/18/1833/183387/18338772/183387722

wydaje m sie że sam neon jest różowy, chyba że to wina aparatu ;)

Na jeden CCCO wejdzie jakieś 65cm neonu ;)

Tylko pod neon inny projekt już trzeba taki bez 'przegród' w tej części na rowek ;)

Musi być jeden szablon, bo kilku robić nie ma sensu, jak bede miał konkretna cene 1 sztuki to wszystkim kto wyraził zainteresowanie w tym temacie znaczkiem wysyłam pm że zamawiamy sama wycięta plekse , myśle ze w tydzień zrobi się liste a potem zamówienie no i czas dla naszej kochanej poczty..

Opublikowano
Tylko pod neon inny projekt już trzeba taki bez 'przegród' w tej części na rowek ;)

a tych przegrod nie mozna jakos podciac?

Opublikowano
  • Autor

a tych przegrod nie mozna jakos podciac?

W swoim musze spróbowac tak zrobić jak neony zamówie, wykonalne, ale można od razu zamówić bez przegród tylko że znaczek bedzie sie składał z 9 elementów [;

Opublikowano
tylko że znaczek bedzie sie składał z 9 elementów [;

mi sie wydje ze jakos da sie rade pozbyc tych przegrod moze nie do konca jakos delikatnie przewiercic malym wiertelkiem czy cos takiego

ja proponuje robic liste na te co sa i jakos damy rade z tym podswietleniem

Opublikowano
  • Autor
tylko że znaczek bedzie sie składał z 9 elementów [;

mi sie wydje ze jakos da sie rade pozbyc tych przegrod moze nie do konca jakos delikatnie przewiercic malym wiertelkiem czy cos takiego

ja proponuje robic liste na te co sa i jakos damy rade z tym podswietleniem

Da sie;)

wazne żeby nie wycinaś a spiłować, ja jakiś milimetr tego spiłowałem szlifierką, tylko że mam tarcze 230 nówke, a małego bosha nie miałem pod ręka więc da sie :)

Czekam na wycene ;)

Mój kosztował 20pln, ale to jeden sztuken był.. ; ]

Jeżeli dostałeś link do posta oznacza to że masz cos wspólnego z tym tetmatem..

Cena za znaczek który będzie prawiony względem tego co ja dostałem (bedzie idealnie spasowany) wynosi 17zł.

Przesyłka to ok 4-5z plus koperta bąblekowa (taka bamboocha ;) ) chyba koło 3-4 zł kosztuje.

Warstwa na rowek ma grubosć 5mm(troche za mało na diody, ale gdy im się obetnie 'kapturki' chowają się w znaczku), 'pokrywka' 3mm. Zwykłe przeźroczyste pleksi.

Musi zebrać się przynajmniej 8 osób.

Lista w pierwszym poście (prosze wysyłać PM najlepiej jeżeli ktoś jest zainteresowany plus ewentualne pytania.)

Czekam do 22 kwietnia-wcześniej agencja nie ma możliwosci nic wyciąć.

Jeżeli ktoś czuje siena siłach to niech sobie zamówimy i podświetlenie sam zrobi, jak nie to ja po maturze zrobie pare sztuk (jeżeli opcja neonu wypali) albo ktoś z forum bedzie to robił ; ]

Opublikowano

2 sztuki dla mnie :D

Opublikowano

Ja poczekam jeszcze na efekt jak to wyjdzie ostatecznie, nie spieszy mi się.

Opublikowano

dla mnie 1 szyuka jak mi sie nie bedzie podobało to najwyzej wyrzuce:P

Opublikowano

Chętnie bym wziął 1 ale gotowy do montażu bo u mnie z czasem i zapałem do zrobienia sobie samemu podświetlenia jest cienko. Wem,że ide na łatwizne. Poczekam na całość. Pomysł jest genialny. Gratuluje

Opublikowano
  • Autor
Chętnie bym wziął 1 ale gotowy do montażu bo u mnie z czasem i zapałem do zrobienia sobie samemu podświetlenia jest cienko. Wem,że ide na łatwizne. Poczekam na całość. Pomysł jest genialny. Gratuluje

Tobie i innym z podobnym problemem pozostaje czekać na gotowce ;)

Jeżeli bedzie to wykonalne to napewno sam wystrugam pare końcem maja.. :]

Opublikowano

mam nadzieje, że po 2 dojdziesz do perfekcji i nie stracisz zapału. pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Tak mnie naszło pytanie..

Świecący ale tak leciutko znaczek :audi: na front grillu jest legalny ? ;>

[ Dodano: 12-04-2007, 21:16 ]

arkolek, pierwszy (w sumie drugi) zamierzam wkleić na 'swoje' auto :P Więc mam nadzieje że juzten 2gi bedzie pełnosprawny ; ]

Opublikowano

no wlasnie z tym moze byc problem dlatego na przod nie biore...

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie z tym moze byc problem dlatego na przod nie biore...

Pozatym z przodu jest większy ;)

Chyba wtedy to juz wygląda choinkowato..

Opublikowano

Pozatym z przodu jest większy ;)

Chyba wtedy to juz wygląda choinkowato..

ez prawda :twisted:

Opublikowano

na przód sie nie opłaca bo jak to zwykle na drogach bywa ludzie widzą nasze tyły :a4fan: i na pewno cały czas świecący na przodzie znaczek jest nie za bardzo legalny, znając życie panowie w mundurkach mogą sie czepiać a szczególnie nocą

Opublikowano
  • Autor
na przód sie nie opłaca bo jak to zwykle na drogach bywa ludzie widzą nasze tyły :a4fan: i na pewno cały czas świecący na przodzie znaczek jest nie za bardzo legalny, znając życie panowie w mundurkach mogą sie czepiać a szczególnie nocą
Mam nadzieje że do dziwnego kształtu dodatkowego stopu nie bedą mieli wątów.. :rolleyes: