Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podświetlane znaczki Audi rodem z "I Robot"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak to będzie tak wyglądać jak na tych ostatnich fotach to rezam klape :twisted:

a swoją drogą zajefajna ta B6ka z linków , no może poza badlookiem

Opublikowano
  • Autor
jak to będzie tak wyglądać jak na tych ostatnich fotach to rezam klape :twisted:

Już wiem!

Przyjrzałem sie dokładnie i wygląda to tak, jakby ten znaczek który ma sie zrobić w przyszłym tygodniu był wycięty w klapie i w nią wsunięty, wtedy to z podświetlaniem można poszaleć.. ;)

Opublikowano

byla swego czasu na ebayu amerynkanskim za $60k

Opublikowano

szczerze.. nie podoba Mi się to... po co montować takie coś.. mówicie że podświetlania jakieś są do Audi złe a te znaczki piszecie, że są ok.. jasne każdy ma swój gust.. ale to nie dla Mnie ;)

Opublikowano
mówicie że podświetlania jakieś są do Audi złe a te znaczki piszecie, że są ok.. jasne każdy ma swój gust.. ale to nie dla Mnie ;)

niektóre gadżety są fajne :wink:

Opublikowano
  • Autor
Hincó jak idzie? sa jakies postepy?

Nie przypominaj mi bo zaczynam wyklinać poczte... priorytet idzie od piątku już.. i dalej go nie widac.. :evil:

[ Dodano: 19-04-2007, 15:26 ]

No i kupa z tym neonem, w dzień to kompletnie widoczne nie będzie, ba, nawet w cieniu ciezko rozróżnić czy się świeci..

Obraz5494.jpg

Nie swieci się :>

Obraz5495.jpg

A tu 'świeci', nie widać różnicy? to po co podłączac.. :P

Obraz5497.jpg

W nocy to może coś z tego być..

Obraz5496.jpg

Na pierwszy rzut oka to myślałem, że coś pochrzaniłem, zacząłem szukac błędów w podłączeniu ale nie znalazłem, więc zaraz pisze maila do koleść z pytaniem WTF i załączonymi fotkami..

Ciekawe czy to jest 'światło'..

[ Dodano: 19-04-2007, 15:32 ]

Wylgąda na fotach jak pomarańczowy ale w sumie jet to taki łamany czerwony..

Opublikowano

faktycznie róznicy nie ma

lypa :cool:

Opublikowano

To ma być 'neon'? Dobry żart, jak dla mnie to jest światłowód z LEDą na końcu. Przecież neon potrzebuje napięcia w granicach kilku-kilkunastu kV. A przetwornicy na pewno do tego nie masz. A światłowód z LEDą na końcu to największe g.wno jakie widziałem. Montowałem czytniczek z taką sygnalizacją na hali i narzekali odbiorcy, że nie świeci :evil:

zdeniu, a Ty we wszystkich tematach w Stylizacji piszesz 'lypa'? :rotfl:

Opublikowano
  • Autor
To ma być 'neon'? Dobry żart, jak dla mnie to jest światłowód z LEDą na końcu. Przecież neon potrzebuje napięcia w granicach kilku-kilkunastu kV. A przetwornicy na pewno do tego nie masz. A światłowód z LEDą na końcu to największe g.wno jakie widziałem. Montowałem czytniczek z taką sygnalizacją na hali i narzekali odbiorcy, że nie świeci :evil:

Nie wiesz to nie wypowiadaj się..

pomijając fakt że leży tam kawałek odcietej końcówki neonu, do tego pisałem że neon to neon a nie jakaś 'lypa' którą montujesz..

Przetwornica też jest tam gdzie być powinna..

A może polecisz 'prawdziwy neon' o średnicy max 3,5 mm ?

Opublikowano
zdeniu, a Ty we wszystkich tematach w Stylizacji piszesz 'lypa'? :rotfl:
widze ze nie czytasz forum

nie we wszystkich tylko tam gdzie jest

'lypa'
:rotfl:
Opublikowano
  • Autor

Pod osłoną nocy to nie jest tak źle :)

Jak dla mnie jest w miare ok, nie chciałem żeby było super extra oślepiająco oczojebno jasne, jest po prostu widoczne w ciemnościach i git ;)

Dopracowana wersja napewno wyląduje na klapie bagażnika u ojca, jak pod dach wjedzie drugie audi to pomyśle nad większym znaczkiem, wtedy bedzie można grubszy neon zastosować, a moze nawet coś innego ; ]

Pająk werszyn ;) :

Obraz5502.jpg

Obraz5501.jpg

Obraz5500.jpg

Obraz5498.jpg

[ Dodano: 19-04-2007, 20:12 ]

Napewno bede u siebie lakierował boczki na czerwony nie przepuszczalny/srebrny, a powierzchnię świecoącą na ... na żaden, ewentualnie bezbarwny, jak przyjdzie mój znaczek z zamówieniem to już chyba nie będę matowił.. się zobaczy, ewentualnie czerwnoy przepuszczalny albo taki co sprawi że czerwony będzie bardziej czerwony ;)

Opublikowano

No wedlug mnie supcio wyglada na neonie. Przeciez ma to byc widac za nocy a nie w ciagu dnia, za dnia to przeciez normalnie widac znaczek.

Takze jest fajnie :)

Opublikowano

o widze ze wszystko poszlo w dobrym kierunku. niezle to wyglada. Hincó jak myslisz kiedy bedziesz to mial w calosci zrobione ?

Opublikowano
  • Autor

Szkdoa ze chyba tylko Wam sie podoba ;)

No i mi..

schiller, po maturze ;)

Pozatym mój znaczek jest wadliwy, tzn źle wycięty i ie są spasowane części względem siebie, dopiero jak przyjdzie druga paczka z znaczkami dla reszty bedzie w nich mój w wersji poprawionej..

No i zastanawiam się czy nie wepchnać drugiego neonu np 1,2mm żeby świecił jako pozycyjne a z przodu większy znaczek na lekko biały kolor :twisted: ale te pomysły to już chyba nie zbyt legalne ; ]

A, no i znaczek można sporo odchudzić, neon ma 3mm średnicy, przelotka jak będzie miała 4 to ąz za dobrze, pokrywke tez można lekko odchudzić z 3 na 2 mm. Z drugiej strony nie wiem jak to się zachowa, czy będzie dobrze światło iść na boki ;)

NA dodatek, przyda się jakiś lepszy klej, bo kropelką tego kleić za bardzo sie nie da bo wychodzą plamy, akrylfix czy jakieś takie do pleksy musze kupic, do tego srebrną (aluminiową?) farbke w sprayu żeby poki pomalować, a powierzchnie świecenia może kolorkiem czerwonym, ewentualnie bezbarwny lakier, na to wszystko chyba podkład jest potrzebny żeby sie trzymał ;)

Krawędzie musze tak zeszlifować żeby nie było zębów na łączeniach ale to już nie problem..

Jeszcze kwestia tego czym to zalać, klejem na gorąco czy poprostu sylikon bezbarwny ?

Nie mam pistoletu do kleju a grzejać palnikiem może sie przypalić.. a sylikon łatwo sie wymodeluje..

Ah, no i kwestia przetwornicy która piszczy jak brzęczyk do światetł, tyle że cieńczym głosem :P Musze to wygłuszyć jakoś ;/

Opublikowano

a komu sie nie podoba? :evil::bicz:

co do zalewania to tak jak juz wczesniej mowilem mysle za najlepiej bedzie silikonem. u mnie to raczej bedzie jako dodatkowy stop. pozycyjne.. hmm chyba nie co za duzo to nie zdrowo :wink: a o przetwornice to sie nie martwie i tak jej nie bedzie u mnie w bagazniku sluchac :rotfl:

Opublikowano

Ja powiem tak. Jestem zaskoczony tym, jak dobry efekt udało się uzyskać, tak samo jak tym, że można kupić neon z przetwornicą w rozsądnej cenie :twisted: Naprawdę, wygląda to obiecująco, jednak przemyślawszy sprawę stwierdzam, że nie będę rezał klapy :rolleyes: No i nie za bardzo wiadomo, co z tymi światełkami z przodu, dlaczego TIRowcy jeżdżą cali poobwieszani i jak to załatwiają z niebieskimi. Bo z przodu, to by nie było rezania :twisted:

Opublikowano
  • Autor

Ja raczej bede rezał bo pieknie to wygląda! :twisted:

'Jedynie' kwestia dopieszczenia znaczka, żeby ładne kształty miał i ładnie wyglądał w słońcu, a w nocyy.. ah.. ; ]

Czekam na noc bo zrobiłem nacięcia w łączeniach w przelotce i udało się łatwop włożyć neon do całego znaczka i zobaczymy jaki efekt :>

Napewno bedzie troche rozmyte to światło, ale to kwestia pryśnięcia boków sprejem ; ]

Opublikowano
  • Autor
Jest git!! Ale ja zrobię sobie z diodami. Taki mały perfidny stop diodowy :wink:

Ale ostrzegam, diode trzeba bedzie skrócić żeby weszła na wysokośc ; ]]

Dosyć upierdliwa robota ; ]

I dosyć droga ; ]

th_Obraz5507.jpg th_Obraz5506.jpg

th_Obraz5505.jpg th_Obraz5504.jpg

I jak? :>