Adam87 Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) Witam Przedstawiam wam moje kolejne autko jakim jest A4 B6 w wersji Avant Tak jak kiedyś pisałem, żeczas na zmiany, więc vectra poszla na odstawkę a zakupiłem Audi Troszke o samochodzie: Motor AVF Napęd Quattro S-line [E4J] Skrzynia manual Samochód mam od 5.03.2020r Jest kilka rzeczy do poprawki, żeby przedewszystkim przeszła przegląd. Błędy jakie były na przeglądzie i do poprawy to: 1. Lampy przód- złe ustawienie. 2. Lewa lampa przód- nie działa automatyczne ustawienie lampy. 3. Guma na wahaczu wybita- przód prawy dolny tylni. 4. Halogen prawy nie trzyma się dobrze. Wahacz na szybko zmieniony. Halogen złapany narazie dopuki kratki nie kupię. Najgorzej z lampami. Poprzedni właściciel nie wiedząc czy sprzeda auto kupił 2 lampy (jednej nie chcieli mu sprzedać ) ale to nie pomogło. Podpinałem vcds i nie dało rady naprawić komputerowo. 2 błędy sensorów, przód i tył. Jeszcze napewno hamulce przód do wymiany, bo biją strasznie przy hamowaniu. Kilka fotek na szybko... Plany: Na poczatek napewno mechaniczne, termostat nie trzyma, zawieszenie, hamulce. A z dodatków: Tempomat, kierka jakaś fajna, pomyślę nad radiem, ale niewiem bo to jest ok, Coś napewno wymyślę jeszcze...... Pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez Adam87 1
trepek Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) Gratki! Lusterka aluminiowe? Co to za kolor? Zapodaj z przodu jakiś męski zacisk typu 320 albo 345 ;-) Edytowane 7 Marca 2020 przez trepek 1
Gremlin0209 Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 No no w Norwegii Q się przyda na pewno ? 1
Adam87 Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 Dzieki Lusterka pomalowane na srebrno przez poprzednika ale jaki kolor to niewiem. Przyjrzę się dokładnie w dzień to dam znać. Hebelek może jakiś będzie większy, alw raczej max 320
Adam87 Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 1 minutę temu, Gremlin0209 napisał: No no w Norwegii Q się przyda na pewno ? Szukałem już nawet bez Q bo ciężko coś fajnego trafić. Ale znalazł się ten więc pojechałem odrazu
Damianq Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Fajny Adam Ogarnij mechanicznie a potem dopieszczaj Jak to mówią mody uzależniają.... 1
Adam87 Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 Dzięki Damian Wiem, że mody uzależniają już jeden model jest dopieszczany
kamil-vag Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 No niezła opcja na start, część pakietu s line już z głowy ? to teraz tylko dopieścić ? 1
Frond Side Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Witamy na forum, świeżak fajny kolor. Troche ogarnąć, trochę modów by przyjemniej się jeździło i fajne autko bo jak rozumiem plan jest żeby zostało na dłużej 1
Adam87 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 9 godzin temu, kamil-vag napisał: No niezła opcja na start, część pakietu s line już z głowy ? to teraz tylko dopieścić ? Wyposażenie nie jest złe, a nawet już sporo ma trochę zabawy i będzie bajka 5 godzin temu, Frond Side napisał: Witamy na forum, świeżak fajny kolor. Troche ogarnąć, trochę modów by przyjemniej się jeździło i fajne autko bo jak rozumiem plan jest żeby zostało na dłużej Kolorek na super plan jest taki właśnie, żeby pojeździć nim długo, bo sporo km tutaj robie i chciałem właśnie coś takiego. Choć na początku w grę wchodziło tylko b7 to po kilkunastu wiadomościach z @Norbas przekonał mnie do B6. Na początku szukałem tylko z Q, ale cieżko było znaleźć i było sporo z AUT. Pisałem nawet pytanie nt skrzyń automatycznych, co i jak. Summa summarum trafila się ta i jest 2
dex1991 Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Ładna taksówka, no i napęd Q Powodzenia w eksploatacji Ps. Pracujesz w serwisie BMW ?
Adam87 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 Dzięki napewno będzie mnie wozić Nie pracuje w bmw choć mam do czynienia z nowymi
kamil-vag Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Bo jeszcze nie ma talerzyków B5 z przodu ? Albo podkładek gumowych z tyłu ? Ale chyba tak jest nawet na nowych zestawach...
trepek Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 5 minut temu, kamil-vag napisał: Bo jeszcze nie ma talerzyków B5 z przodu ? Albo podkładek gumowych z tyłu ? Ale chyba tak jest nawet na nowych zestawach... No właśnie nie wiem czy wkładać u siebie gumowe podkładki z tyłu czy wystarczą talerzyki z b5 z przodu? Bo tył mam rozebrany a talerzyki z b5 mam już w garażu ;-) I dylemat. Ale chyba nic nie będę pod tył wkładał.
Adam87 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 Raczej podkładek gumowych Zgadnijcie dlaczego tutaj jest podnośnik z tyłu ten czerwony a ja na lewarku Niiiskoooo
Norbas Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Graty fury Adaś ? zrobisz co trzeba i będzie lala... założę się ze b6 będzie bardziej zmodzone jak b7 ?? Bezawaryjności i niechaj cieszy ? P.s fajnie, ze w firmie możecie robić swoje auta. Duży plus za to ? 1
Adam87 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 Godzinę temu, lewiatan1989 napisał: Szalony 12 minut temu, Norbas napisał: Graty fury Adaś ? zrobisz co trzeba i będzie lala... założę się ze b6 będzie bardziej zmodzone jak b7 ?? Bezawaryjności i niechaj cieszy ? P.s fajnie, ze w firmie możecie robić swoje auta. Duży plus za to ? Plan zakładał bez modów Możemy robić swoje auta w części serwisowej tylko. Ale wszystko jest co trzeba. Szafkę z kluczami przytargam swoją i mozna działać 1
lewiatan1989 Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 22 minuty temu, Adam87 napisał: Plan zakładał bez modów Taaaaaaaaaa 1
Rekomendowane odpowiedzi