coti Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Jak w temacie,podczas opuszczania szyby od strony kierowcy( szyby opuszczane elekt.)...strasznie piszcza. Czy mozna czyms przesmarowac prowadnice( tutaj akurat w gre wchodzi okucie drzwi). Aha i problem pojawia sie tylko w cieple i suche dni. pzdr.
zoltax Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Jak nie chce się wam rozkręcać boczków, woda na szybę i szyba w dół. Pomaga :naughty:
Kwinto69 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 podobno silikon w sprayu daje rade
devon00 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 oj panowie to nic innego nie piszczy jak uszczelka lub któryś z elementów gumowych poprostu w ciepłe słoneczne dni ona się nagrzewa i dla tego piszczy. Jak to wyeliminować? Stawiać auto w cieniu
Kwinto69 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 spsikałem uszczelki w drzwiach oraz szyber cisza i spokój jak nówki funkiel
Uncle-QBUS Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Miałem ten sam problem w Seacie Leonie. Jak było chłodniej to git, jak gorąco, to wstyd opuścić szyby w dół. Kombinowałem smarowaniem uszczelek, psikaniem silikonem w sprayu- nie dało nic! Jedyne co pomogło, to ściągnięcie boczków drzwi i posmarowanie od środka prowadnice i linki smarem. Teraz cisza i spokój, a i szybki szybciej śmigają.
pawelwor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 W moim przypadku piszczy zielony element ze zdjęcia, albo coś co jest tam w środku. Fakt faktem, zdjęcie przedstawia tył, ale z przodu to samo praktycznie..
sołtys85 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 U mnie piszczą uszczelki. Oryginalnie były pokryte jakby zamszem i on się poprostu wytarł i szyby piszczą a w zasadzie uszczelki.
PiterA4 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 ja zrobilem tak do malego wiaderka nalalem cieplej wody rozpuscilem w niej mydlo bialy jelen najlepiej ale do tego stopnia ze krople ktore wyladowaly poza wiadrem po chwili wyschly i zostalo samo mydlo czyli trza dobrze je w wodzie rozpuscic...nalalem ten roztwor:decayed: do pijemnika z psikaczem i opuscilem szybe w dol napsikalem w boczne prowadnice szyby te w ktorych chodzi szyba i zostawilem do wyschnienia nadmiar ktory wysechl wytarlem i tak kilka razy przez dwa albo trzy dni i problem zniknol..oczywiscie po wiekszej ulewie trza ten zabieg powtorzyc pozdrawiam:wink:
danielom Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 u mnie piszczala linka na prowadnicach, smar w sprayu zalatwil sprawe
Kwinto69 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 ochłodziło się to już nie będą piszczeć
dragon44 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Smar w sprayu pomaga, tylko ze czesc wylazi pozniej na szyby :/ . Jak zacznie znowu piszczec to zrobie mydlem jak kolega wyzej.
danielom Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 jak sie nie umiejetnie psika to pewnie ze tak, ja smarowalem tylko linke i prowadnice a nie szybe
dragon44 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 tez smarowalem prowadnice, ale jednak szyba ma troche luzu i po kilkukrotnym opuszczeniu wyciaga ten smar na zewnatrz, fakt ze nieduzo i w samym rancie, ale wkurza mnie to
danielom Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 to moze zbyt obficie mi juz wszelkie piski ustaly, ale ja to mialem susze calkowita tam
Kwinto69 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 ja spsikałem silikonem w sprayu ale szyber trochę się odzywa jeszcze...
Rekomendowane odpowiedzi