Pelo31 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam mam audi a4 b6 z 2004 1.9tdi I wcale mi się nie pali kontrolka check engine nawet po przekreceniu kluczyka A wiem że powinna dziś rozebralem licznik I dioda jest na.swoim miejscu teraz pytanie czy można ja włączyć vcds Dziękuję I pozdro dla grupy audi a4
Pelo31 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2020 5 minut temu, Tom A4 napisał: nie Słyszałem że skoro idzie jak wyłączyć scannerem to I może idzie ja jakoś włączyć
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Kupiłeś to auto niedawno i tak już było czy nagle przestała świecić? Sa zapisane jakieś błędy w sterowniku? Masz zawór recyrkulacji spalin czy może jest zaślepiony? Czy da się wyłączyć tą kontrolke programem diagnostycznym nie wiem bo takiego pytania sobie nigdy nie zadawałem bo to nielegalne praktyki. Co się natomiast da, to sprawdzenie programem diagnostycznym czy wógóle ona świeci. Wykonując testy wykonawcze można kazać jej się zaświecić. Edytowane 5 Czerwca 2020 przez Muskel1
lewiatan1989 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 10 minut temu, Muskel1 napisał: Co się natomiast da, to sprawdzenie programem diagnostycznym czy wógóle ona świeci. Wykonując testy wykonawcze można kazać jej się zaświecić. No i chyba o to chodzi autorowi wątku. 12 godzin temu, Pelo31 napisał: pytanie czy można ja włączyć vcds Tak jak kolega wyżej napisał wchodzisz w instruments i robisz test Zapalają się wtedy wszystkie diody.
Pelo31 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2020 2 godziny temu, lewiatan1989 napisał: No i chyba o to chodzi autorowi wątku. Tak jak kolega wyżej napisał wchodzisz w instruments i robisz test Zapalają się wtedy wszystkie diody. Wiem dzisiaj zrobię test licznika Ale chodzi czemu ona nie pali dioda jest egr też na swoim miejscu nic nie zaslepione lepiej jest jak ona dziala
Pelo31 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2020 2 godziny temu, Muskel1 napisał: Kupiłeś to auto niedawno i tak już było czy nagle przestała świecić? Sa zapisane jakieś błędy w sterowniku? Masz zawór recyrkulacji spalin czy może jest zaślepiony? Czy da się wyłączyć tą kontrolke programem diagnostycznym nie wiem bo takiego pytania sobie nigdy nie zadawałem bo to nielegalne praktyki. Co się natomiast da, to sprawdzenie programem diagnostycznym czy wógóle ona świeci. Wykonując testy wykonawcze można kazać jej się zaświecić. Kupiłem to audi 3 lata temu jak kupiłem to ttlko wymieniłem czujnik egr bo był jeden jedyny błąd w teraz w silniku zero błędów A kontrolka powinna palić po kluczyku
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Dlaczego nie swieci dowiemy się może jak wykonasz test. Jeżeli przy teście sie nie zapali to znaczy że albo dioda spalona albo zimny lut nie łączy. Podpinałeś kompa czy sa błędy?
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 czyli świeciła sie jak kupiłeś czy nie?
Pelo31 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2020 12 minut temu, Muskel1 napisał: czyli świeciła sie jak kupiłeś czy nie? Nie świeciła od początku jak go kupilem
Pelo31 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2020 14 minut temu, Muskel1 napisał: Dlaczego nie swieci dowiemy się może jak wykonasz test. Jeżeli przy teście sie nie zapali to znaczy że albo dioda spalona albo zimny lut nie łączy. Podpinałeś kompa czy sa błędy? Nie ma żadnego błędu
bartekzks Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Możliwe że ktoś usunął z tabeli błędów ( czasem jakiś nie ogarnięty tuner potrafi robić taka rzeźbę)...
Pelo31 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2020 20 minut temu, bartekzks napisał: Możliwe że ktoś usunął z tabeli błędów ( czasem jakiś nie ogarnięty tuner potrafi robić taka rzeźbę)... Ale jak to cofnąć żeby check byl
lewiatan1989 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 18 minut temu, Pelo31 napisał: Ale jak to cofnąć żeby check byl A ten test licznika zrobiłeś?
Muskel1 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 I tak będziemy sie kręcić w kółko. My sie pytamy czy test zegarów wykonałeś a Ty sie pytasz jak aktywować chociaż nie wiesz czy jest deaktywowana.
Pelo31 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2020 1 godzinę temu, lewiatan1989 napisał: A ten test licznika zrobiłeś? Oczywiście test licznika zrobiony tak wygląda nie zapalił się check I air bag na tescie
Pelo31 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2020 Godzinę temu, Muskel1 napisał: I tak będziemy sie kręcić w kółko. My sie pytamy czy test zegarów wykonałeś a Ty sie pytasz jak aktywować chociaż nie wiesz czy jest deaktywowana.
Pelo31 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2020 A przed testem czyli jak włóże kluczyk I przekrece to pali się air bag A na teście go nie było air bag
Muskel1 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 (edytowane) Nie wiem czy kontrolka Airbag nie jest osobno w sterowniku poduszek testowana. Nie dam sobie ręki uciąć. Tam nie testowałem bo nie chciałem poduszek odpalić. Czyli jest teraz pytanie. Jest wogóle możliwość wyprogramować kontrolkę silnika? Czy jest to mechanicznie usunięte (zaklejone) lub wylutowane albo spalone, ale dlaczego akurat kontrolka silnika. Dziwna sprawa. Edytowane 8 Czerwca 2020 przez Muskel1
Pelo31 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2020 2 minuty temu, Muskel1 napisał: Nie wiem czy kontrolka Airbag nie jest osobno w sterowniku poduszek testowana. Nie dam sobie ręki uciąć. Tam nie testowałem bo nie chciałem poduszek odpalić. Czyli jest teraz pytanie. Jest wogóle możliwość wyprogramować kontrolkę silnika? Czy jest to mechanicznie usunięte (zaklejone) lub wylutowane albo spalone, ale dlaczego akurat kontrolka silnika. Dziwna sprawa. Licznik miałem rozebrany nic nie jest zaklejone diody są na swoim miejscu tylko że nie swieca
Rekomendowane odpowiedzi