slawek1802 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Witam wszystkich mam problem z moją Audi A4B7 1.9 co kilkadziesiąt kilometrów zapala mi się żółta kontrolka od poziomu oleju, komputer nic nie wykrywa , zaczęło się to przed zmianą oleju i po zmianie dalej mi się ona zapala , była czyszczona odma. Pomaga dopiero i resetuje ten błąd na wyświetlaczu otwarcie korka wlewu oleju i wyciągnięcie miarki musze to zrobić dwukrotnie praktycznie raz za razem. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem czy trzeba wymienić czujnik poziomu oleju czy może jest to coś innego.Pozdrawiam
kamil-vag Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 W liczniku nie pokazuje Ci żadnego błędu?
Lukasz_mk2 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 jaki filtr oleju zamontowałeś?? Miałem kiedyś podobna sytuację jak założyłem filtr oleju Filtrona, po zmianie na Mann'a problem ustąpił, co ciekawe przed A4 miałem golfa 3 i w nim też jak miałem filtr filtrona to od czasu do czasu zapalała się kontrolka oleju i po zmianie filtra temat się uspokoił.
przem8 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 A co ma filtr do czujnika poziomu oleju? Z ciśnieniem oleju jeszcze tak ale nigdy w życiu z poziomem.
Lukasz_mk2 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 nie wiem co ma wspólnego, także nie wiem czym w budowie różnią się filtry mann'a i filtrona (mimo moich doświadczeń uważam firmę filtron za porządną markę), ale poprostu opisałem swoje doświadczenia tym związane. Zwłaszcza, że autor tematu nic nie pisał o braku oleju tylko o zapalającej się kontrolce i gasnącej bez żadnej specjalnej interwencji - bez dolewania oleju.
slawek1802 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2020 Założony jest filtr mana, w liczniku nie pokazuje mi błędu tak samo jak i w podłączanym komputerze Jest tylko żółta ikona ciśnienia oleju na wyświetlaczu
kamil-vag Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Sprawdź odczyty w kanałach licznika, poziom i temperaturę oleju, dodatkowo zobacz czy działa poprawnie mikro-styk maski... chociaż pewnie tak bo pomaga Ci nie wyjęcie/wlozenie bagnetu a zapewne otwarcie zamkniecie maski :P
Rekomendowane odpowiedzi