slawinho Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) Po rocznym szukaniu w miarę zadbanej A4 udało mi sie kupić białą limuzyne Quattro. Co prawda autko 9 letnie bo silnik CAEB 211 KM ale dobrze wyposażone wersja USA tiptronic jedynie co w tej wersji brakuje to radia MMI jest tylko Audi Concerte. Obawiałem sie tradycyjnie sporej konsumpcji oleju tutaj po przejechaniu 500 km narazie nic nie wzięło sprawdzane bagnetem i w komputerze cały słupek. Poprzednik mówił że mu brało tak setkę góra dwie na 1000 km czyli w normie dla turbobenzyny. Być może silnik miał akcje pierścienie w ASO w stanach nie mam na to dokumentacji. Przebieg 150000 czyli raczej prawdziwy. PoVinie autko miało stuknięty przód i jak 99% amerykańskich aut przyjechało do polski i tu zostało wyremontowane. Ogólnie po przesiadce z kompakta auto wydaje sie potęzne duże dobrze że czujniki parkowania są bo pewnie bym gdzieś zawadził. Dlatego raczej to nie do miasta auto do tego dochodzi spalanie w korkach spore . Gdy luz na drodze nie ma przeszkód świateł korków etc można zejść do 7 nawet 5 litrów przy spokojnej jeździe, Jestem zadowolony z Auta spalanie 10 litrów na 100 km mnie zadowala no chyba że benzyna znowu będzie po 5-6 zł to w ostateczności pomyśli się o LPG. teraz co przewiduje do roboty; w pierwszej kolejności rozrząd choć narazie nic sie nie dzieje ale dla spokoju klocki hamulcowe dokładny przegląd silnika ,zawieszenia etc koncówki tłómków chromy czarne hamownia i chiptuning tak programowo 250 kucyków jeśli silnik pozwoli w pakiet s line sie nie bawię na polskie fatalne drogi muldy dziury progi spowalniające oryginalne zawieszenie wystarczy wizualnie s line może jedynie progi zamontuje i narazie tyle.... Szyby mam przyciemniane felgi czarne chromów wokół okien nie będę dawał bo nie pasuje do białego lakieru czarnych felg szyb i czarnego wnętrza. Oby mi sie nic mechanicznego nie przytrafiło.... Edytowane 11 Czerwca 2020 przez slawinho
Michu1996 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Pokaż, jak tam wnętrze wygląda i napisz, jak auto wyposażone
slawinho Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 9 godzin temu, Dev napisał: Podaj VIN to wrzucę Ci cały wypas Sprawdzałem. Przejezdzilem pół Polski szukałem w miarę zadbanego egzemplarza. Wszystkie audice miały przygody nikt tego nie przywozi z Ameryki w całości. Nie da się tego ukryć albo kupujesz nowke z salonu za 200 tysięcy a jak nie to masz do wyboru fura co ci się podoba ale po przejściach albo fiata panda.
karolek_ust Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 ładny biały sedan , 200ml na 1000 KM to norma ? to miedzy wymianami trzeba dolac 2 L ? Mam 1.8 TFSI i od wymiany do wymiany nie ubywa wiecej niż jedna podziałka na kompie , ostatnio trasa 600 KM i cały czas ok 120-160km/h i nie ubyło nic . Także 200ml na 1000km moim zdaniem to bardzo dużo , i napewno nie było akcji serwisowej bo wtedy by tye nie pił oleju . Powodzenia w modach
slawinho Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 10 godzin temu, Michu1996 napisał: Pokaż, jak tam wnętrze wygląda i napisz, jak auto wyposażone W środku zadbane czarna skóra ,elektryczne podgrzewane fotele ,tapicerka w bardzo dobrym stanie jak na 10 lat. Środek nie zniszczony wszystkie pokrętła uchwyty przyciski w całości w skali 5 dał bym 5. Dywaniki do wymiany bo oryginalne audi i już trochę zadeptane.
slawinho Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 16 minut temu, karolek_ust napisał: ładny biały sedan , 200ml na 1000 KM to norma ? to miedzy wymianami trzeba dolac 2 L ? Mam 1.8 TFSI i od wymiany do wymiany nie ubywa wiecej niż jedna podziałka na kompie , ostatnio trasa 600 KM i cały czas ok 120-160km/h i nie ubyło nic . Także 200ml na 1000km moim zdaniem to bardzo dużo , i napewno nie było akcji serwisowej bo wtedy by tye nie pił oleju . Powodzenia w modach Zobacze ile ubędzie jak przejadę te co najmniej 2000 km. Mam 5 tysięcy na ewentualne poprawki.
karolek_ust Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 No wszystko zależy czy jest dobry olej i z odpowienia specyfikacja , wymieniany przed czasem to nic sie nie dzieje , ja zmieniam co 8 tys olej zawsze w samochodach , teraz w audi zmieniłem na Motula , zobaczymy czy cos ubędzie , poprzednio nie wiem jaki był olej bo jak kupiłem był po serwsie .
slawinho Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 11 minut temu, karolek_ust napisał: No wszystko zależy czy jest dobry olej i z odpowienia specyfikacja , wymieniany przed czasem to nic sie nie dzieje , ja zmieniam co 8 tys olej zawsze w samochodach , teraz w audi zmieniłem na Motula , zobaczymy czy cos ubędzie , poprzednio nie wiem jaki był olej bo jak kupiłem był po serwsie . Używał będę olej Motul 8100 5w30 1
Dev Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) 13 godzin temu, slawinho napisał: Używał będę olej Motul 8100 5w30 bez sensu tutaj masz idealny olej do swojego auta: Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Dev 1
slawinho Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) 23 godziny temu, Dev napisał: bez sensu tutaj masz idealny olej do swojego auta: Jesli poprzedni użytkownik używał cały czas motula to jak zmienię na ten Revenol nic nie pogorszy się ? Wymiane oleju mam za 6000 km czy można teraz dolewać tego revenola do motula, Edytowane 13 Czerwca 2020 przez slawinho
Dev Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Najpierw zacznie Ci brać więcej oleju, potem przestanie równo pracować, zawory powypadają Ci przez tłumik a na.koniec wylecą tłoki z korbami i wałem na ziemię
kris67 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 2 godziny temu, slawinho napisał: Wymiane oleju mam za 60000 km czy można teraz dolewać tego revenola do motula, za ile???
karolek_ust Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Long life olej hehe napewno miało być 6000 1
slawinho Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) 6 godzin temu, kris67 napisał: za ile??? 6000 sorry. Końcówki wydechu mam o średnicy 80 mm czyli nakładki nie wejdą. Nie wiem czy to oryginalnie tak było czy ktoś przerabiał. Edytowane 13 Czerwca 2020 przez slawinho
slawinho Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 4 minuty temu, Dev napisał: To już wymien Zostało jeszcze pól litra motula w butelce, do wymiany starczy
Dev Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 13 godzin temu, slawinho napisał: Zostało jeszcze pól litra motula w butelce, do wymiany starczy Już wymień, to jest 2.0tfsi A nie 1.8T Skroc interwał do Max 7000km
karolek_ust Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 25 minut temu, Dev napisał: Już wymień, to jest 2.0tfsi A nie 1.8T Skroc interwał do Max 7000km Ja, zawsze w autach max 8k a tfsi jak bierze olej to lepiej prędzej niż za późno i potem na stacji benzynowej zbiornik paliwa i litr oleju hehe
Dev Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Ja wymieniam co 3000 i tak spuszczam syf
Rekomendowane odpowiedzi