Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 1.8 TFSI (160KM) Moja Piękność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, Muskel1 napisał:

Jasne, pewnie tak jak odstraszenie  przed kupnem większości aut z tutejszego forum, gdzie właściciele  wymieniali oba zderzaki z non s-line na s-line. To jest Twój tok rozumowania. Nie ośmieszaj się.Po to ma zdjęcia ze zdarzenia i rachunek z ASO. Jak ktoś ma trochę oleju w głowie to rozpozna rodzaj szkody.

Dokladnie. :cygaro:

Tłumaczysz a i tak tego nie zrozumie.

Szkoda słów.:lol:

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano

Średnio wytresowany szympans powinien na podstawie zdjęć i rachunku ocenić rodzaj szkody ale jak widać są tacy, którym nawet to sprawia trud. 

Opublikowano

W ASO będzie widniało, że była naprawa tylnego zderzaka i kwota, podejrzewam że z 1500 zł skoro 2500 zł wartość szkody z autem zastępczym. Faktycznie w *uj bite auto przy naprawie w ASO i wartości szkody 1500 zł :grin:

Na forum to same "liście" i większość nie ma nawet lakierowanego jednego elementu skoro tu taka zadyma o to, że kolega będzie miał lakierowany (nie wymieniany) tylny zderzak :facepalm:

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano

Kurde ja założyłem sline polift tył i musiałem lakierowac to teraz już nie sprzedam auta bo zderzak lakierowany . Jak ktoś będzie chciał kupić to przyjdzie jak większość Januszu z czujnikiem lakieru sprawdzi że błotniki nie ruszane , zgrzewy tylnej ściany też nie to w czym problem . Ja maluje zderzak przód raz do roku bo są odpryski . Nie takie szkody naprawiałem na ubezpieczalnie i nawet klient potem się dziwią że zderzak wygląda jak fabryka , a historia w ASO to bardzo dobrze bo będzie miał podkładkę pod to gdzie robił i co robił 

Opublikowano

ktoś tu chyba ironii nie zrozumiał

Opublikowano
36 minut temu, kristof91 napisał:

ktoś tu chyba ironii nie zrozumiał

To nie była ironia tylko szyderczość. Szkoda tylko, że nie było mu na szyderczość jak mu felgi porysowali. Ale jak to mówią karma...:whistling:

Opublikowano

Jakby nie było, odjechanie z miejsca kolizji jest wykroczeniem. Ponadto wysoki wiek nie jest okolicznością wyłączającą odpowiedzialność karną. Gdyby Tobie ktoś przerysował auto na parkingu i odjechał, z pewnością nie pokryłbyś szkody z własnej kieszeni, tylko podobnie jak on szukał sprawcy. Dlaczego więc Twoim zdaniem potraktował dziadka jak śmiecia? 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Fakt jest, jego samochód i on za kierownicą więc jest domniewanie winy i dziadek musi teraz sam udowodnić, że nic nie poczuł i dlatego odjechał. W ten sposòb to działa. Ze względu na wysoki wiek i z nim związane możliwe ograniczenia, jak słaby wzrok czy słuch, mogło rzeczywiście tak być, ale tak jak pisałem, dziadek musi się sam odwołać. Musi to dobrze przemyśleć bo powoływanie się w takim przypadku na słaby wzrok i słuch może prowadzić do postawienia pod znakiem zapytania jego zdolność do prowadzenia pojazdów. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, Muskel1 napisał:

Fakt jest, jego samochód i on za kierownicą więc jest domniewanie winy i dziadek musi teraz sam udowodnić, że nic nie poczuł i dlatego odjechał. W ten sposòb to działa. Ze względu na wysoki wiek i z nim związane możliwe ograniczenia, jak słaby wzrok czy słuch, mogło rzeczywiście tak być, ale tak jak pisałem, dziadek musi się sam odwołać. Musi to dobrze przemyśleć bo powoływanie się w takim przypadku na słaby wzrok i słuch może prowadzić do postawienia pod znakiem zapytania jego zdolność do prowadzenia pojazdów. 

Tylko w tym przypadku wina i ucieczka jest oczywista. :cygaro:

Dziadek przyznał się do winy policji a na nagraniu widać wszystko jak na dłoni.:police:

Uderza, potem nerwowo manewruje by uciec i ucieka.:witch:

Kamera wszystko dokładnie nagrała. :cygaro:

Traktuje go tak jak na to zasłużył.:whip2:

Gdyby nie uciekł, byłaby zupełnie inna rozmowa.:hi:

Chamstwa na drodze nie toleruje.:cygaro:

Za swoją głupotę, niech teraz słono płaci. Naprawa 2000 zastepcze 1070:rtfm:

Ucieczka jak widać to szczyt głupoty.:cygaro:

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano

No racja może nie wiedział nawet że przytarlo zderzak . Dużo jest starszych ludzi co mogło się nie spodziewać że obtarł . Zrobić z jego OC i tyle dziękuję . A nie teraz jechać do niego do domu i mu dać w ryj jeszcze na sam koniec . 

Opublikowano
25 minut temu, gagat3k napisał:

taki mądry szympans z ciebie, a nie rozumiesz dalej o co chodzi. Nie probem w tym, że dziadek musi się tłumaczyć, że sprawa została zgłoszona, bo to oczywiste.  Tu chodzi o debilność autora postu, który się szczycił swymi dokonaniami jako "detektyw nelson", że dziadek zostanie ukarany, że dostanie mandat, że będzie miał problemy itd.  Szczycenie się tym, że komuś narobił problemów i na każdym kroku domniemanie najgorszych zamiarów innego kierowcy. Pewnie, niech se zgłasza, bo kierowca odjechał, ale na tym koniec tematu powinien być, a nie wypisywanie tego co wypisywał i szydzenie.

"To się teraz dziadzio zdziwi, jak zapuka do niego Policja.

Mam nadzieje że dostanie spory mandat i słono zapłaci za naprawę auta itd:cygaro:
 I cieszę się że sprawca zapłaci za swoje czyny.
Ciesze się że mi się udało i gość poniesie karę.:dance2:" 

kolejny forumowicz jego pokroju, przemądrzałe coś, prawodopodobnie w życiu nerd i lamus jakich mało. bez pozdrowień dla waszej dwójki! 

:polew:  mówi kto? ty?

Nie rozśmieszaj mnie ty ofiaro.

Wiesz gdzie mam twoje pozdrowienia? ...właśnie

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
32 minuty temu, kristof91 napisał:

Chyba Cie w ch... zrobili:D

Nikt nikogo nie zrobił.

Takie tez było w klasie średniej premium.

Dokladnie to śmigam:

Opel Insignia II Grand Sport (2019) przebieg 43tys km

Super mi się nim jeżdzi.:cygaro:

Narazie przejechałem 350km :dance2:

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, kristof91 napisał:

Uważaj bo się zakochasz:P

Nie ma takiej opcji :cygaro:

Jestem wierny Mojej A4 

Przyznam że fajnie się jeżdzi nowa Insignią.

Jednak Audi to Audi.

Brakuje mi tutaj np genialnego systemu AutoHold

I przyznam że moc Insignia ma sporą... 

Świetnie się prowadzi.:cygaro:

Opublikowano

Kur...aa genialny system auto hold,jak ty byś miał acc np to byś sam se konia własna du..ą bił chyba ?Dobra tu jest komedia 

Opublikowano
  • Autor

Tak sobie śmigam tą Insignią II Grand Sport ( przejechane ponad 700 km- Zakopane, Krynica itd) i widzę że Audi A4 B8 czyli Moja Piękność jest zdecydowanie dużo lepsza.:cygaro:

Śmigam wersją 1.5 czyli tylko o 5 koni mocniejszą od Mojej A4:rtfm:

- Insignia ma beznadziejny system nawigacji.:thumbdown:

-Brak podgrzewania foteli:thumbdown:

-Brak webasto i systemu AutoHold:thumbdown:

Dużo gorsze nagłośnienie:thumbdown:

Fajnie się prowadzi i w miarę fajnie wygląda w środku.:thumbup1:

Tylko tyle...:whistling:

Zdecydowanie Audi lepsze.:hi:

Jednak miło było pośmigać przez kilka dni autem  wartym ponad 100tys zł:)

Skoro sprawca uciekł i coś takiego zafundował (OC sprawcy). :dance:

Jutro wraca Moja Piękność.:drunk::dance2::drunk:

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano
2 godziny temu, NelsonPL napisał:

Tak sobie śmigam tą Insignią II Grand Sport ( przejechane ponad 700 km- Zakopane, Krynica itd) i widzę że Audi A4 B8 czyli Moja Piękność jest zdecydowanie dużo lepsza.:cygaro:

Podniecasz się tym swoim przedliftem jak nie wiem. Insignia jest autem flotowym w wypożyczalni, bez dodatkowego wyposażenia.  Ma jezdzic i tyle. Jak doposazysz insignie, to gniecie a4 b8 pod każdym wzgledem

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, gagat3k napisał:

Podniecasz się tym swoim przedliftem jak nie wiem. Insignia jest autem flotowym w wypożyczalni, bez dodatkowego wyposażenia.  Ma jezdzic i tyle. Jak doposazysz insignie, to gniecie a4 b8 pod każdym wzgledem

Dla mnie liczyć się też zewnetrzny wygląd auta.

Tutaj jak dla mnie Insignia totalnie przegrywa.

Audi jest zdecydowanie ładniejsze.

Opublikowano
3 godziny temu, NelsonPL napisał:

Lepiej wymień czego Twoja Piękność nie ma XD

albo czekaj, krócej będzie jak napiszesz co ma

Opublikowano
28 minut temu, BLENDEK napisał:

Lepiej wymień czego Twoja Piękność nie ma XD

albo czekaj, krócej będzie jak napiszesz co ma

jak to co ma, pelna historie aszo a zaniedlugo zrobia dla kolegi osobne wejscie dla stalego klienta

Opublikowano

Byłem zobaczyłem umarlem :facepalm:czytając ten temat nasuwa mi się tylko jedno - kolego @NelsonPL proszę przyznaj się w koncu, że masz 12 lat i jesteś tylko autorem tej fantazy, a właścicielem który nie ma zielonego pojęcia co się tu odkutasza jest twój ojciec/dziadek -  ten siwy jegomość ze zdjęć powyżej :grin: