Muskel1 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Opublikowano 28 Grudnia 2023 O jakim aucie w ogóle mowa? Skoda, jaki model?
polo25 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia W dniu 26.09.2021 o 19:53, mazuro napisał(a): Udało mi się rozwiązać problem. Wystarczy jedna prosta zmiana w module A5 w adaptacji. Należy zmienić w Road Sign Detection fusion mode na tryb fusion właśnie. Wtedy system przy braku znaków posiłkuje się odczytami z mapy zachowując najwyższy priorytet dla znaków odczytywanych z kamery. Komunikat o ograniczeniu rozpoznawania znaków już nie wyświetla się. Jak u mnie są do wyboru tylko takie opcje to która ustawić? Bo nie mam do wyboru trybu fuzji, czy ta pierwsza opcja to tryb fuzji tylko inaczej nazwana?
polo25 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Miałem rozpoznawanie znaków fabrycznie, tylko musiałem wymienić kamerę i po kalibracji przestało odczytywać znaki. Kodowanie kamery jest identyczne jak było w starej.
Muskel1 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia A flash został wgrany do kamery? Kto wymieniał?
polo25 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Kamera była używana wyciągniętą z innej B9, nic nie było flashowane. Po kalibracji zero błędów tylko właśnie nie czyta znaków. Wymieniał mi to znajomy.
Muskel1 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Więc trzeba wgrać flash do kamery. Najwidoczniej dawca nie miał rozpoznawania znaków.
polo25 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Flash czy parametryzacje? Na tą chwilę mam dostęp tylko do odisa.
polo25 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Tylko na Erwin brak pliku do kamery 8W0907217C. Jak teraz to ugryźć?
polo25 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Ok, a jeżeli mam w adaptacji IDE04733 aktywne to nie jest oznaką że jest parametryzacja wgrana?
Muskel1 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Skoro nie ma tej konkretnej możliwości wyboru (fuzji), to raczej nie. 1
polo25 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Ok dzięki za informacje, w takim razie muszę szukać kogoś z vcp.
RALF76 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego co ma większy priorytet i co jest wyświetlane na fis? odczytany znak przez kamerę np: ograniczenie 70 czy dane z nawigacji np:50 (stare dane w nawigacji)????
wuPiotrek Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego ktoś kiedyś to tłumaczył tu na forum, nie mogę sobie przypomnieć ale czy nie ustawiało się tego przypadkiem kodowaniem (priorytetu) ?
Muskel1 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego W adaptacjach można zaznaczyć fuzję. Bez fuzji pobiera dane tylko z kamery.
Heli. Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca Panowie, pytanko. Mam aktywowane znaki, wszystko śmiga. Ale jest jedno ale. Nie mam opcji znaków do włączenia w asystencie. W sensie działają one cały czas. Co zrobić w VCDS aby ta funkcja się w MMI? Bez uszkodzenia działającej funkcji rozpoznawania znaków? Pozdrawiam 👋
Rekomendowane odpowiedzi