Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i podłączenie lusterka fotochrom w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

raczej chodzi mi o część z tego rysunku 16A ale nie ma jej na tej rozpisce :mysli:[br]Dopisany: 28 Październik 2011, 09:07_________________________________________________bo i ile dobrze patrze to jest ta pokrywka od strony szyby??

Opublikowano

Wiem teraz o co chodzi :) daj fotke dla pewnosci bo w ETCE mam tylko kolor czarny

Opublikowano

dobra już dzwoniłem do ASO Bydgoszcz i część na poniedziłek do odbioru więc montaż pewnie po 1 listopada

DZIĘKUJE GRZEGORZ :notworthy:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po wymianie środka na czarny s-line beżowe zwykłe lusterko wsteczne przestało się komponować z resztą środka :naughty:

Kupiłem czarne lusterko fotochrom z podstawową funkcjonalnością: 4B0 857 511 (zdjęcie przykładowe)

p1011324resize.th.jpg

Hej kolego, czy możesz podać numer części tych osłonek wiązki od lusterka.

Głównie chodzi mi o tą przylegającą do szyby.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam :hi: posiadam lusterko fotochromowe o nr 4B0 857 511 C i po montażu zgodnie z instrukcją ze strony 1szej lusterko nie działa ,tj.PIN 1 - zasilanie z włącznika świateł

PIN 2 - masa

PIN 3,4,5,6 - wolny.

Czy robię soś nie tak?

Proszę o jakąś podpowiedz z góry dzięki

Opublikowano

wszystko robisz tak jak powinno być...ale jeśli nie działa to podłącz ja na krótko... np. do aku i będziesz wiedział czy masz sprawne lustro czy jak :naughty:

Opublikowano

Witam :hi: posiadam lusterko fotochromowe o nr 4B0 857 511 C i po montażu zgodnie z instrukcją ze strony 1szej lusterko nie działa ,tj.PIN 1 - zasilanie z włącznika świateł

PIN 2 - masa

PIN 3,4,5,6 - wolny.

Czy robię soś nie tak?

Proszę o jakąś podpowiedz z góry dzięki

Moim zdaniem w tym typie lusterka musisz podać zasilanie również na pin 3.Mogę się mylić :kox: jak się nie boisz to podepnij ,albo podpytaj bartka on napewno będzie wiedział.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam mam małe pytanie czy jest ktos w wojewodztwie mazowieckim kto ogarnoł by mi CLH ?????? nie mam fotochromu wiec cała instalacja jak i modół jest do wymiany, Ile by to kosztowało (graty + robota) Pracuje jako mechanik ale niestety sprzetu budowlanego, i nigdy nie wnikałem w takie ingerencje w elektryke, nie szukam warsztatu bo nie oddam samochu jakims partaczom, szukam goscia ktory by mi pomogł lub jak kto woli, goscia ktory mi to zrobi a ja mu pomoge :kox: oczywiscie jak na mechanika przystało narzędzia garaż i kanał mam własne :cool1:

Opublikowano

witam mam małe pytanie czy jest ktos w wojewodztwie mazowieckim kto ogarnoł by mi CLH ?????? nie mam fotochromu wiec cała instalacja jak i modół jest do wymiany, Ile by to kosztowało (graty + robota) Pracuje jako mechanik ale niestety sprzetu budowlanego, i nigdy nie wnikałem w takie ingerencje w elektryke, nie szukam warsztatu bo nie oddam samochu jakims partaczom, szukam goscia ktory by mi pomogł lub jak kto woli, goscia ktory mi to zrobi a ja mu pomoge :kox: oczywiscie jak na mechanika przystało narzędzia garaż i kanał mam własne :cool1:

Napisz do kolegi Domin79.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i moje lusterko doczekalo sie montazu :decayed:

I mam dwa pytania:

1 - czy fotochrom dziala caly czas jak jest ciemno czy tylko jak os tylu ktos swieci?

2 - potrzebuje maskownicy kabelkow - ta od srodka - do lusterka o nr 8E0 857 511 E59 07S moglby ktos podrzucic nr to bym zamowil

:hi:

Opublikowano

fotochrom działa jak jest ciemno i zaświeci ktoś z tyłu , analogicznie np. wyjerzdzając z ciemnego garażu w dzień:wink:

co do tego plasticzka to zdajesie ze ten element nie jest do kupienia oddzielnie :eusathink:

Opublikowano

Podpinalem wszystko wg instukcji z forum i niby wszystko dziala - fotochrom mozna wylaczyc przyciskiem a w dzien jak zaslonie dwie czujki od strony szyby to ciemnieje i swiatla automatycznie sie zalaczaja ale auto na zolto nie swieci

Dodam ze nie ma zadnych bledow

No chyba ze lusterko uwalone :kwasny: od Siemiana

Opublikowano

..lub we wlączniku swiatel padla dioda:wink: bo lustro śmiga oki:wink:

Opublikowano

Trzeba jakos sprawdzic - od kiedy kupilem czekalem kiedy bede mogl zobaczyc jak swieci i jak juz zlozylem wszystko do kupy to okazalo ze sie nie swieci :beksa:

Ide rozbierac :decayed:

A co z oslona do lusterka - ponoc wystepuje ale nie mam etki - jeszcze naughty.gif

Opublikowano

..sprawdz dla pewności jeszcze polączenie wlącznika z MCE , czyli mostek we wlączniku 16 i 7 i całość do MCE 29 C:wink: