PluszowyZuczek Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 (edytowane) Cześć wszystkim, mam problem, niedawno kupiłem b7 w quattro, wszystko fajnie, ale delikatnie kopciła na niebiesko i nie miała mocy do 2000 ( błąd klap i turbina szrot). założyłem, że to będzie przyczyną, ale teraz mi mechanik mówi, że połowa tabeli błędów w sterowniku jest usunięta i na dobrą sprawę nie wiadomo co może być. Chciałem się zapytać, jak wygląda procedura przywracania sterownika do ustawień fabrycznych / czy to się w ogóle da zrobić. Bo koleś jakieś niestworzone rzeczy opowiadał i chcę potwierdzić. Edytowane 18 Września 2020 przez PluszowyZuczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tracer39 Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Podaj dokładne kody błędów bo nie wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszowyZuczek Opublikowano 22 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Błędów nie ma żadnych, i właśnie to jest problemem. Wszystko się rozchodzi o to, czy da się przywrócić sterownik do stanu fabrycznego, przed wywaleniem połowy listy błędów z systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Trzeba wgrać ori soft i tyle 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin4x4 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) 8 godzin temu, PluszowyZuczek napisał: Wszystko się rozchodzi o to, czy da się przywrócić sterownik do stanu fabrycznego, przed wywaleniem połowy listy błędów z systemu. jak kolega powyżej napisał tylko przez wgarnie nowego oryginalnego softu, wiesz że to jest działanie mające na celu ukrycie wad pojazdu? Edytowane 23 Września 2020 przez marcin4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszowyZuczek Opublikowano 23 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 11 godzin temu, marcin4x4 napisał: jak kolega powyżej napisał tylko przez wgarnie nowego oryginalnego softu, wiesz że to jest działanie mające na celu ukrycie wad pojazdu? No tak. Wiem, że jedyny sposób to przywrócenie ori softu i od początku pytam właśnie czy jest to bardzo problematyczna i kosztowna operacja. Pytam, bo chcę zobaczyć, jakie błędy pokaże sterownik na ori sofcie i wtedy będę wiedział, czy wcześniejszy właściciel chciał coś ukryć, czy ktoś po prostu nieudolnie DPFa usuwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin4x4 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) 3 godziny temu, PluszowyZuczek napisał: No tak. Wiem, że jedyny sposób to przywrócenie ori softu i od początku pytam właśnie czy jest to bardzo problematyczna i kosztowna operacja. Pytam, bo chcę zobaczyć, jakie błędy pokaże sterownik na ori sofcie i wtedy będę wiedział, czy wcześniejszy właściciel chciał coś ukryć, czy ktoś po prostu nieudolnie DPFa usuwał. usuwanie DTC to standardowa procedura u wielu handlarzy, dlatego złote rady z forum pt "sprawdź błędy" od lat są nic nie warte. Musisz podskoczyć do jakiegoś tunera, nikt inny tego nie ogarnie. Edytowane 23 Września 2020 przez marcin4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PluszowyZuczek Opublikowano 1 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 W dniu 24.09.2020 o 00:56, marcin4x4 napisał: usuwanie DTC to standardowa procedura u wielu handlarzy, dlatego złote rady z forum pt "sprawdź błędy" od lat są nic nie warte. Musisz podskoczyć do jakiegoś tunera, nikt inny tego nie ogarnie. Okej, dzięki to gdzieś podjadę i jak ogarnę wszystko, to dam znać co było i jakie objawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi