Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Procedura kodowania pilotów centralnego zamka w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Langista napisał(a):

A jakieś błędy w module komfortu są? Jest dobrze Vin przyuczony?

Błędów zero, czy vin przyuczony można to jakoś sprawdzic ? 

Ewentualnie co i jak sprawdzac żeby wyeliminować potencjalne usterki w Mk antenie czy pilotów 

Opublikowano
W dniu 9.04.2024 o 20:19, dawid9785 napisał(a):

Błędów zero, czy vin przyuczony można to jakoś sprawdzic ? 

Ewentualnie co i jak sprawdzac żeby wyeliminować potencjalne usterki w Mk antenie czy pilotów 

sprawdziłem mk suchy, będę chciał kupić nowy kluczyk, jaki powinien mieć nr seryjny jeśli mój mk to 8E0 959 433 BP

Opublikowano

Panowie, a gdzie jest antena centralnego zamka w A4 Cabrio? Próba kodowania 3 różnych pilotów nie powiodła się (w 2 okienku w grupie 007 jest cisza podczas naciskania przycisków pilotów).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.11.2023 o 11:57, Muskel1 napisał(a):

Aku zdechło.

Po wymianie akumulatora, adaptacja pilotów przebiegła pomyślnie. Dzięki.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Panowie

Kupiłem audi z nie działającymi dwoma pilotami, gość wymienił w aucie akumulator i od tego czasu otwierał normalnie kluczem. W centralnym zamku miałem błędy z kablami w harmonijkach które ogarnąłem, i błąd "00955 key 1    35-10-- intermittent"

Pierwsze co to w grupie 007 zobaczyłem że tylko jeden kluczyk jest rozpoznany, drugi nie.

Wymieniłem baterię w obu i nadal to samo. Zabrałem się za kodowanie tego którego auto widzi, Próbowałem go przypisać w pozycji 1 nie zadziałało pózniej 2,3 i 4 nie wymazując wcześniej zapisanych kluczy (nie wiem czy tak się robi i czy ma to jakiś związek) nie zadziałało i mam teraz błąd "00597 przekroczono liczbę adaptacji" 

Czy to znaczy że ugotowałem drugi kluczyk?

Mogę go jakoś zresetować i czy przed kodowaniem miałem najpierw jakoś wymazać zapisane klucze?

Dzięki i pozdro

Opublikowano

Wrzucamy zawsze pełny auto-scan  nie sam kod błędu.

Opublikowano

1720425923572.jpg

Opublikowano

To nie jest pełny auto-scan. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 21.04.2024 o 08:33, Bzyku14 napisał(a):

Panowie, a gdzie jest antena centralnego zamka w A4 Cabrio? Próba kodowania 3 różnych pilotów nie powiodła się (w 2 okienku w grupie 007 jest cisza podczas naciskania przycisków pilotów).

W cabrio A4 antena jest w klapie bagażnika.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dzień dobry.

Kupiłem sobie B7 (2005) do kolekcji.
Auto ma tylko jeden klucz z pilotem. Można nim uruchomić auto, zamknąć i otworzyć ale tylko poprzez zamek, pilot nie działa. Wymiana baterii w pilocie nic nie poprawiła. Kombinacje z przypisaniem ponownie pilota, klucz w stacyjce, trzymanie guzika, sekwencyjne naciskanie pilota i przycisków reglowania drzwi - NIC.
W MK mam 1100 czyli MK widzi jakby dwa piloty. Ale w kanale 007 kiedy naciskam guziki pilota, który jest we właczonej stacyjce to brak reakcji.

Przeczytałem wątek i jesli chodzi o ten pilot co mam - wystarczy kupić pilot o takim samym numerze - przelozyć cześć z pilotem i dopasować nowy.

I teraz.

Chce kupić całkowicie nowy klucz z pilotem (surowy grot) - czy będe musiał dodać go do immo, aby móc nim odpalać auto ? Co jest do tego potrzebne ? Rozumiem że immo w nowym kluczu trzeba zgać z immo w samochodzie oraz pilot w nowym pilocie dodać do MK.
Czy bezpieczną operacją jest uzycie w MK opcji 5 - czyli wykasowania wszystkich pilotów ?

Opublikowano

No tak. Ten film to ja znam na pamięc.
Pisałem juz w moim poście - w kanale 007 podczas naciskania przycisków pilota - nic się nie dzieje. Wg mnie uwalona elektronika w pilocie.

Opublikowano

Probówałeś z inną bateryjką?

Opublikowano

Bateria w pilocie wymieniona na nową. Od tego zacząłem.

Opublikowano

Tak, ale czy ta nowa już nie była czasem rozładowana? Na blaszkach nie było śniedzi w pilocie? Orientacja baterii prawidłowa?

Opublikowano

Tak. Na moich oczach gość przemywał te blaszki i dał nową baterie. Pilot reaguje tzn. czerwona dioda zapala się po nacisnięciu dowolnego guzika. Tyle ze centralka w samochodzie nie widzi/nie rozumie sygnału z niego.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przemik jakieś nowości ?