Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon A4 B6 - Adaptery, Montaż Hella Evox-R 2.0, B8 FL, Hella 3R... Bi-Led !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, kamil-vag napisał:

Nie ma znaczenia, ale trzeba odciąć po jednym uchu z soczewki, przejrzyj zdjęcia w tym temacie, wszystko pokazałem co i jak dokładnie... 

ok dziki dam info jak zrobię

Opublikowano

Pierwsze przymiarki zamiast tulejek gumowych, których nie miałem założyłem o-ring 4,5x2 zastanawiam się czy nie założyć po dwa na śrubke

śrubki M4x25

IMG_20210420_105146_resized_20210420_111513733.jpg

IMG_20210420_105521.jpg

Opublikowano
  • Autor

Możliwe że wystarczy jeden oring, kwestia tego jak bardzo chcesz zgrać mijania z drogowymi, czasami wystarczy trochę, czasami brakuje i jeden oring może być mało, trzeba też uważać, bo projektory z b8 są długie i każdy mm jest cenny w lampie, by potem nie wadził o dekielek przy pozycjonowaniu... 

Opublikowano

Dokładnie tak jak Kamil pisze, więc jeśli bardzo Ci zależy na dogrywaniu z długimi to dałbym jedną nakrętkę i późnięj albo grubszy oring, albo np 2,3szt oringów.

Opublikowano

Tak zrobiłem jedna nakrętka i dwa o ringi no i dwie podkładki pomiędzy śrubką a origami i obudową soczewek

W dniu 21.04.2021 o 10:23, KoJ@K napisał:

Dokładnie tak jak Kamil pisze, więc jeśli bardzo Ci zależy na dogrywaniu z długimi to dałbym jedną nakrętkę i późnięj albo grubszy oring, albo np 2,3szt oringów.

Opublikowano
  • Autor

Dziś skończyłem czarnuchy z futbolówkami, pracy sporo, efekt niezły, jeśli ktoś lubi czarnuchy na pewno byłby usatysfakcjonowany, plastry miodu zbytnio się nie rzucają w oczy ;)

Lampy są na ten moment do sprzedania :P Będą na przetwornicach D3S Osrama (mniej awaryjne), mają zmienione oprawki na W5W, także trochę taki upgrade ułatwiające życie...

W trakcie teraz lampy na soczewkach B8 FL więc też podrzucę fotki... Mam też biledy, więc też w końcu je zamontuje i się pochwalę efektem pracy... 

Tak wstępnie to biled daje mega odcięcie i mocne światło, także mogą być niezłe z tego lampy :P

Fotki, ciężko się przebić przez efekt lustra na kloszu, no ale coś tam widać:

IMG_20210422_170810.jpg

IMG_20210422_170738.jpg

IMG_20210422_170744.jpg

IMG_20210422_170752.jpg

IMG_20210422_170803.jpg

Opublikowano

co tu dużo gadać i pisać, to jest fachowo zrobiony komplecik :) nie lepienie z g**na tylko porządnie ogarnięte lampy :brawo:

Opublikowano
8 minut temu, kamil-vag napisał:

Będą na przetwornicach D3S Osrama (mniej awaryjne)

No i cena palników też jest niższa. :)

4 minuty temu, MaTeo85 napisał:

co tu dużo gadać i pisać, to jest fachowo zrobiony komplecik :) nie lepienie z g**na tylko porządnie ogarnięte lampy :brawo:

Już Twoimi namąciłeś mi w głowie. :kox:

Edytowane przez george

Opublikowano
5 minut temu, george napisał:

Już Twoimi namąciłeś mi w głowie. :kox:

Jestem żywym przykładem na to że Kamil po prostu robi pełną profeskę, a nie ulepy rzeźbione siekierą, jak moje poprzednie lampy.

Mam od niego lampy i naprawdę z czystym sumieniem polecam wszystkim, którzy chcą mieć porządnie ogarnięte lampiony, a nie zrobione byle jak (byle skasować i byle się nie napracować)

PS. Ciągle uważam że się Kamil za mało cenisz za tą swoją robotę.

Opublikowano
W dniu 21.04.2021 o 10:23, KoJ@K napisał:

A czy jest jakiś sposób zgrania świateł na stole ?

Opublikowano

świecisz na ścianę długimi, szukasz punkt centralny (mniej więcej chociaż) i dogrywasz świecącą soczewkę mijania żeby ładnie świeciły w to samo miejsce.

Opublikowano
W dniu 22.04.2021 o 18:30, kamil-vag napisał:

Będą na przetwornicach D3S Osrama (mniej awaryjne)

Konwersja z D1S na D3S jest P&P, czyli inna przetwornica i palnik?

Opublikowano
  • Autor

Inna przetwornica i palnik, nie jest P&P, trzeba troche się pobawić z dekielkiem i założyć zaślepki z plexi. Podrzucę zdj jak będe robił... 

Ale jest jedna zaleta tego rozwiązania, dekle mniej cierpią, nie sprężynuje przetwornica, nie powinny tak szybko pękać...

Takie d3s osrama bez problemu podpasuje i pod bixa i pod zwykły xenon... 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 22.04.2021 o 14:01, Waldek1 napisał:

Tak zrobiłem jedna nakrętka i dwa o ringi no i dwie podkładki pomiędzy śrubką a origami i obudową soczewek

Jedna nakrętka będzie za mało, dobra odległość gdzie nie wadzi o osłonkę soczewki z przodu jest na 3 nakrętkach, dlatego ja daje 2 nakrętki + tulejka gumowa. 

Opublikowano

Ja dałem po jednej,ale za to silikonowa podkładka o grubości 6mm robi robotę ? regulacja ma zakres niezły z taką podkładką.

Opublikowano
  • Autor

Podrzucam fotki, bardzo fajnie na tym adapterze się centruje i naprawdę dobrze leży, ten co był wcześniej dostępny to pamiętam, że zawsze było wszystko na siłę trzeba wpychać, szpilki nie w osi itd... 

IMG_20210424_173540.jpg

IMG_20210424_173548.jpg

IMG_20210424_173922.jpg

IMG_20210424_173937.jpg

IMG_20210424_173641.jpg

Każdy sposób jest dobry, czy to 2 nakrętki i niższa tulejka, czy to 1 nakrętka a wyższa... Ważne by nie prężyło na osłonkę soczewki i z drugiej strony żeby odstęp nie był zbyt duży, bo może wadzić o dekielek z przetwornicą... 

Opublikowano
22 godziny temu, kamil-vag napisał:

Ważne by nie prężyło na osłonkę soczewki i z drugiej strony żeby odstęp nie był zbyt duży, bo może wadzić o dekielek z przetwornicą... 

To chętnie zademonstruję ile jest miejsca do dekielka(projektor znajduje się około 0,5mm od osłony soczewki,ręczna regulacja na samym środku).

A wystarczy iż w jakimś avancie sprężyny juz siadły z tyłu i d*pa siedzi bardzo nisko,wówczas po ściągnięciu raczej regulacji bardziej w dół będzie jak poniżej 

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Łukasz za filmiki, to idealnie oddaje obraz tego, o czym wyżej wspomniałem ? czyli wychodzi na to, że trzeba dla B8 przyciąć jeszcze dekielek by regulacja działała w pełnym zakresie... 

A są ludzie na grupach na fb, którzy się chwalą, że wkładają b8 bez żadnej rzeźby, czyli podcięcia w lampie, już widzę jak wtedy działa to poziomowanie i jak bardzo są rozjechane drogowe z mijania... 

Opublikowano
3 godziny temu, kamil-vag napisał:

Dzięki Łukasz za filmiki, to idealnie oddaje obraz tego, o czym wyżej wspomniałem ? czyli wychodzi na to, że trzeba dla B8 przyciąć jeszcze dekielek by regulacja działała w pełnym zakresie... 

A są ludzie na grupach na fb, którzy się chwalą, że wkładają b8 bez żadnej rzeźby, czyli podcięcia w lampie, już widzę jak wtedy działa to poziomowanie i jak bardzo są rozjechane drogowe z mijania... 

Jak mawia przysłowie "Czego oczy nie widzą, tego żal nie jest". ;)

Edytowane przez george