Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l Ale po co Ci lampy bix skoro i tak będzie rzeźbić lampy? Jedyny argument bixa jest taki że jest łatwiej coś upakować a Ty musisz rzeźbić wiązkę, efekt finalny będzie właściwie taki że ciutke więcej możesz zapłacić za robotę w H7 ale jeszcze odpada wiązka, a w bix masz łatwiej robotę ale wiązkę trzeba zrobić. Efekt ten sam, wybór należy do Ciebie. Chyba że auto masz jeżdżące jako jedyne to rozumiem, kupujesz drugie lampy i jedne przerabiasz a na drugich jeździsz, potem przekładka. W innym przypadku bezsensu szukać lamp, ktoś kto je robi ogarnie je kompleksowo na cacy. Jak wyżej, że i tak samopoziom nie nadąży i i tak oślepisz, każdym światłem oślepisz, pytanie jak mocno
Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l 2 minuty temu, Ivanek napisał: Ale po co Ci lampy bix skoro i tak będzie rzeźbić lampy? Jedyny argument bixa jest taki że jest łatwiej coś upakować a Ty musisz rzeźbić wiązkę, efekt finalny będzie właściwie taki że ciutke więcej możesz zapłacić za robotę w H7 ale jeszcze odpada wiązka, a w bix masz łatwiej robotę ale wiązkę trzeba zrobić. Efekt ten sam, wybór należy do Ciebie Zwykła lampa ogranicza się do 2,5", w bixenonie możesz wstawić soczewkę 3" no i lepsza wentylacja, a także wizualnie na korzyść bixa ze względu na dużą soczewkę.
Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l 2 minuty temu, george napisał: Zwykła lampa ogranicza się do 2,5", w bixenonie możesz wstawić soczewkę 3" no i lepsza wentylacja, a także wizualnie na korzyść bixa ze względu na dużą soczewkę. Do zwykłej też włożysz 3" i jedynym aspektem jest wentylacja. Poza tym nie ma znaczenia. Jedyna różnica będzie w tej ciulatej postojówce i że jest w innym miejscu. Edytowane 10 Kwietnia 20224 l przez Ivanek
Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l Autor Można zrobić i ręczną regulacje w bixie jak się chce... Wtedy nie trzeba rzeźbić z wiązka itd... Żeby włożyć 3" do zwykłej to już rozklejanie lampy niestety, a to dodatkowe koszta jeśli komuś zlecasz... W bixie wkładasz adapter i projektor, praktycznie p&p, bez konieczności rzeźby... Do 2.5" też już są biledowe projektory dość kompaktowe, więc bez sensu pchać się w zwykłej lampie w 3"... Co by nie było to będzie świecić o wiele lepiej niż seria ?
Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l 3 minuty temu, kamil-vag napisał: Można zrobić i ręczną regulacje w bixie jak się chce... Wtedy nie trzeba rzeźbić z wiązka itd... Żeby włożyć 3" do zwykłej to już rozklejanie lampy niestety, a to dodatkowe koszta jeśli komuś zlecasz... W bixie wkładasz adapter i projektor, praktycznie p&p, bez konieczności rzeźby... Do 2.5" też już są biledowe projektory dość kompaktowe, więc bez sensu pchać się w zwykłej lampie w 3"... Co by nie było to będzie świecić o wiele lepiej niż seria ? Nawet przereklamowany matrix nie ma podjazdu w tym momencie
Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l Wszystko jeszcze zależy którego i jakiego bileda wkładamy, bo z tych takich po ~1000zl to również się zgodze z przedmówcą - że potrafią lepiej świecić niż full ledy, srixy i matrixy pomijając oczywiście fakt,że produkty te nie są teoretycznie dopuszczone do ruchu i stąd ich nie kończące się moce i możliwości siły świecenia
Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l Teraz, KoJ@K napisał: Wszystko jeszcze zależy którego i jakiego bileda wkładamy, bo z tych takich po ~1000zl to również się zgodze z przedmówcą - że potrafią lepiej świecić niż full ledy, srixy i matrixy pomijając oczywiście fakt,że produkty te nie są teoretycznie dopuszczone do ruchu i stąd ich nie kończące się moce i możliwości siły świecenia 2,5" około tysiąc, 3" około 1500zł, widziałem jak to świeci i to ciężko sobie wyobrazić.
Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l 8 minut temu, Ivanek napisał: 2,5" około tysiąc, 3" około 1500zł, widziałem jak to świeci i to ciężko sobie wyobrazić. Na offroad i rajdy idealne po zamkniętych terenach.
Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l 2 minuty temu, george napisał: Na offroad i rajdy idealne po zamkniętych terenach. A co Ty chcesz zwierzętom ich nory oświetlać czy sobie drogę?
Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l 14 minut temu, Ivanek napisał: A co Ty chcesz zwierzętom ich nory oświetlać czy sobie drogę? Jedno i drugie.
Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l Godzinę temu, kamil-vag napisał: Można zrobić i ręczną regulacje w bixie jak się chce... Wtedy nie trzeba rzeźbić z wiązka itd... Żeby włożyć 3" do zwykłej to już rozklejanie lampy niestety, a to dodatkowe koszta jeśli komuś zlecasz... W bixie wkładasz adapter i projektor, praktycznie p&p, bez konieczności rzeźby... Do 2.5" też już są biledowe projektory dość kompaktowe, więc bez sensu pchać się w zwykłej lampie w 3"... Co by nie było to będzie świecić o wiele lepiej niż seria ? a to jest aż taka rzeźba z wiązką? Przypominam, mówimy o braku samopoziomu i dokładaniu go. Rozumiem, że 4ty pin jest do regulacji silniczkiem, więc jest mi on ogóle potrzebny? wtyczka jest chyba ta sama?
Opublikowano 10 Kwietnia 20224 l Wtyczka do lampy jest ta sama, czy to h7, xenon czy bix. Dokładanie samopoziomu bym odpuscił. Ustawić poprawnie lampy i jeśli bedziesz przerabiał ori lampy H7 to regulacja wysokości z kabiny bedzie Ci normalnie nadal działać.
Opublikowano 11 Czerwca 20233 l Autor Zróbcie jakaś listę, chociaż z 10 szt, to dam do wypalenia, pojedynczo to w ogóle nie jest ekonomiczne.
Opublikowano 20 Sierpnia 20233 l W dniu 12.08.2023 o 08:26, Jaro a4b6 napisał(a): Ja chętny na adaptery, ktoś jeszcze? Ja jestem chętny na kpl adapterów
Opublikowano 27 Października 20232 l Sorki za OFF. Ma ktoś kontakt do @kamil-vag? Pisałem DM, e-mail i zero odzewu.
Opublikowano 2 Grudnia 20232 l Autor Zapraszam po szczegóły na PW Edytowane 1 Lutego 20242 l przez kamil-vag
Opublikowano 22 Grudnia 20232 l Montował już ktoś i może się podzielić jakimiś wskazówkami? Wiem że są zdjęcia na początku tematu ale cały czas mam wątpliwości czy czegoś nie spartolę po drodze ?