Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon A4 B6 - Adaptery, Montaż Hella Evox-R 2.0, B8 FL, Hella 3R... Bi-Led !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za radę. I tak je będę musiał chyba rozebrać, bo jak szlifowałem ucho soczewki, bo haczyło o regulację wysokości, to mimo że zabezpieczyłem i przedmuchałem sprężonym powietrzem, to po zapaleniu świateł pod soczewką i tak widać pył. trzeba by to potraktować jakimś alko i szmatką.

Opublikowano
  • Autor

Tych chińskich soczewek nie dotykaj szmatą :P bo na bank porysujesz, strasznie delikatne.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

kamil-vag masz może dostępne jeszcze adaptery ? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam u siebie założone xenony na B8fl, żarniki d2s, jako że minęło już kilka ładnych lat od tej modyfikacji to zacząłem rozglądać się za tym "co w trawie piszczy". Gdybyście mieli porównać te wszystkie soczewki, modyfikacje w a4 b6 do efektu końcowego to co byście wybrali? Bo zastanawiam się czy grzebać w lampach (mało doświadczenia) czy jednak założyć nowe żarniki i problem z głowy?

Btw, po 7 latach, bo tyle minęło od ostatniego moda, przydałoby się też zregenerować odbłyśniki (nie wyglądają źle moim zdaniem)? 
Jestem zielony w temacie stąd te pytania.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

@kamil-vag jak wygląda sprawa z dostępnością adapterów? :D

Opublikowano

Jaką soczewkę, bi halogen h7, wybrać do zwykłych lamp na żarówke h7?

Chiałbym żeby obyło się bez rozklejania lamp. Z tego co wyczytałem to musze szukać 2,5 cala, no i adapater, jeszcze jakieś niespodzianki?

Opublikowano
  • Autor

Do zwykłych lampa adaptera raczej nie znajdziesz, soczewka 2.5" cala, wiem, że tu z forum zakładali te biledy otto: https://autogammasklep.pl/soczewki-projektory-bi-led-25-otto-szare
Pewnie na Ali by znalazł taniej...

Jeśli są problemy z montażem można użyć takich blaszek montażowych: https://autogammasklep.pl/zestaw-adapterow-do-montazu-soczewek-bi-xenon-40mm-8-szt

Opublikowano

Wolałbym włożyć soczewke z przesłoną , na żarówkę h7 ,a nie bi led ,bo trochę cykam się policji.

A gdybym nawet kupił ten bi led,to montaż soczewki z adapterem przebiegnie bez komplikacji? Będzie trzeba ustawiać jakoś soczewkę względem fabrycznych świateł drogowych?

Edytowane przez doman96b6
Błąd interpunkcujny

Opublikowano

A co Ci milicja zrobi ?

Lampy mają byc prawidlowo ustawione i tyle

Opublikowano
16 minut temu, Dev napisał(a):

A co Ci milicja zrobi ?

Lampy mają byc prawidlowo ustawione i tyle

Dowód mi zabiora :D

Sprysków nie mam,a barwa światła jest podejrzana,5500k to już biel..

Opublikowano

Spryski mają byc tylko do xenonow

Opublikowano

Wiem kolego,spryski i poziom.Ale tak jak mówiłem wydaje mi się że przy kontroli mogą się zainteresować białą barwą światła, żarówka halogenowa takiej nie da 

Opublikowano

Przestań histeryzować, im bielsza barwa światła tym bardziej mają to w d...ie 

Opublikowano
2 minuty temu, Dev napisał(a):

Przestań histeryzować, im bielsza barwa światła tym bardziej mają to w d...ie 

Na to bym nie wpadł 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, doman96b6 napisał(a):

Dowód mi zabiora :D

Sprysków nie mam,a barwa światła jest podejrzana,5500k to już biel..

Dlatego bierze się 4300-5000K i jest ok. Te 5500K jeszcze aż tak nie podpada, gościu na skp i tak nie wyłapie bo to dla niego hajs. Podpadać będzie 6500k i więcej, bo to już niebieskie światło.

Opublikowano

O skp to się nie martwię, bo z tego co zauważyłem to tam chyba każde auto przejdzie 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemano, może tutaj ktoś będzie mi w stanie pomóc.

Zamówiłem sobie adaptery od Kamila i projektory BILED z Aliexpress (Ronan D19T - Ronan 3.0 Bi projektor Led soczewki reflektor 3R G5 90W D19T 6000LUX biały kolor uniwersalny reflektor samochodowy modernizacja stylizacja - AliExpress 34)

Niestety przy próbie montażu tych projektorów w bixie pojawia się następujący problem - między soczewką a maskownicą jest duża japa. Poniżej zdjęcia jak to wygląda:

Imgur: The magic of the Internet

Projektor mam w taki sposób zamontowany na adapterze (inaczej się nie da, trzeba dać na górze dwie nakrętki a z boku jedną, ze względu na budowę projektora):

Czy miałby ktoś jakąś radę co można zrobić, żeby ta japa nie była taka duża? Może ktoś się już z tym zmagał i wie co i jak?

Opublikowano
W dniu 23.03.2026 o 13:55, sensei1337 napisał(a):

Siemano, może tutaj ktoś będzie mi w stanie pomóc.

Zamówiłem sobie adaptery od Kamila i projektory BILED z Aliexpress (Ronan D19T - Ronan 3.0 Bi projektor Led soczewki reflektor 3R G5 90W D19T 6000LUX biały kolor uniwersalny reflektor samochodowy modernizacja stylizacja - AliExpress 34)

Niestety przy próbie montażu tych projektorów w bixie pojawia się następujący problem - między soczewką a maskownicą jest duża japa. Poniżej zdjęcia jak to wygląda:

Projektor mam w taki sposób zamontowany na adapterze (inaczej się nie da, trzeba dać na górze dwie nakrętki a z boku jedną, ze względu na budowę projektora):

Czy miałby ktoś jakąś radę co można zrobić, żeby ta japa nie była taka duża? Może ktoś się już z tym zmagał i wie co i jak?

Daj na drugą stronę adapter i sie wysunie w stronę maskownicy. Po tym zabiegu chyba będzie trzeba zeszlifować ramkę w projektorze

Opublikowano
21 godzin temu, kamyk2112 napisał(a):

Daj na drugą stronę adapter i sie wysunie w stronę maskownicy. Po tym zabiegu chyba będzie trzeba zeszlifować ramkę w projektorze

@kamyk2112 przełożyłem adapter na drugą stronę, zeszlifowałem ramke/ucho w projektorze ale nadal coś nie pasuje. Miałbyś jeszcze jakaś radę?

Opublikowano
W dniu 25.03.2026 o 21:13, sensei1337 napisał(a):

@kamyk2112 przełożyłem adapter na drugą stronę, zeszlifowałem ramke/ucho w projektorze ale nadal coś nie pasuje. Miałbyś jeszcze jakaś radę?

Ja dystans robiłem z nakrętek i podkładek. Przyłóz sobie projektor oryginalny do bileda i zmierz sobie różnice i pod to dobierz nakrętki/podkładki. Kombinuj z kolejnością montażu biled/adapter/ramka

Już nie pamiętam jak to w b6 rezałem ale mogę podesłać zdjęcia z b7 bo aktualnie składam

Edytowane przez kamyk2112