Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon A4 B6 - Adaptery, Montaż Hella Evox-R 2.0, B8 FL, Hella 3R... Bi-Led !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, KierowcaTadek napisał:

A te Evoxy to skąd bierzecie? Są jakieś źródła do oryginalnych evoxów czy to wszystko co u nasz sprzedają to jest podróba z aliexpres?

Raczej import z Ali. ;)

Opublikowano
  • Autor

Evox-R już nazwa mówi o tym, że to -R(eplika)... ale jakość tego jest dobra...i tak to co sprzedają w PL w ładnych pudełkach to to samo co na Ali tyle, se u nas przebitki po 100% nieraz...

Opublikowano

A to ciekawe info. Wiedziałem, że coś tu musi być nie tak. W opisach teksty o genialnych projektorach z Lancera, a żaden ze sklepów nie przyznawał się, ze to chinole.

Masz sprawdzone źródło do kupna tych soczewek? Chcę takie nabyć, ale sam nie wiem czy to wszystko jest z jednego źródła i jednakowej jakości.

Opublikowano

Używam chinole i jest OK. Szukaj dowolne z Ali gdzie są pozytywne opinie i powinno być ok.

Opublikowano
8 godzin temu, kamil-vag napisał:

Link do sprawdzonych Evox'ów:

https://a.aliexpress.com/_uvr88C

A masz cos sprawdzonego z biledem na 2,5 cala  :decayed: ??

Opublikowano
Teraz, kamil-vag napisał:

a chcesz z Ali czy z PL ? :lol:

Najtaniej :D  mam czas żeby poczekać :dance:  

Opublikowano

Przyszły mi wczoraj soczewki mini h1 z Ali. Wrzuciłem najtańszą żarówkę h1 z Wurth i poświeciłem sobie po podwórku. W szoku jestem jak to fajnie świeci na zwykłej żarówce i już wiem, ze będzie przepaść jak zamontuję w moich wypalonych lampach h7 :) Ciekawe co będzie jakby tam leda zapodać.

Dobra podniecam się byle czym a wy tu bi-ledy montujecie :lol:

Opublikowano

Taką różnicę robi sam odbłyśnik, który u Ciebie już pewnie jest dawno wypalony i jakbyś go wymienił, to też by była ogromna różnica. Przynajmniej ja się o tym przekonałem w B5, gdzie odbłyśnik miałem w połowie wypalony i po oddaniu go do regeneracji, świecił lepiej jak niejeden ksenon na ulicy ?

Opublikowano
16 godzin temu, kamil-vag napisał:

Link do sprawdzonych Evox'ów:

https://a.aliexpress.com/_uvr88C

No i kupione. Dzięki!

Jeszcze zadziałał kod rabatowy na 29zł. Do tego wysyłka w cenie. 

W Polsce  płaci się po 400zł z dostawą, a tu kupiłem za 268zł.  

Opublikowano
  • Autor

Jak komuś nie zależy na czasie to nie ma sensu nawet przepłacać :)

Opublikowano

A co lepsze to mi tu pokazuje jakby dostawa była z Polski "Ships From: Poland"

Może chodzi o to, że mają tu odział / magazyn i to z niego liczy się dostawa? Chyba, że faktycznie mają to tu na miejscu.

Dziś kupiłem (09.02) i mam "Szacowany Czas Dostawy:2-5 Dni" Od chińczyka chyba tak szybko by tu nie dotarło?   Chyba, że działają bardzo prężnie czyli jutro w samolot i zaraz będzie w PL. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja mam do Was takie pytanie. Z reguły staram się w miarę możliwości robić niektóre rzeczy w samochodzie sam, tak po prostu aby się czegoś nauczyć oraz z ciekawości, jednak wiem, że niektóre naprawy / modyfikacje lepiej zlecić komuś bo samemu można narobić więcej szkód niż pożytku. I tutaj moje pytanie, czy warto się za to brać samemu czy lepiej zlecić to komuś ogarniętemu? Nie mam dwóch lewych rąk ale i mechanik ze mnie żaden :grin: Oraz jeśli tak to montaż jakiego projektora jest łatwiejszy (zapewne oba wymienione w temacie będą świecić o wiele lepiej niż wysłużone ori)? Jakieś wskazówki co do zgrania długich? Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

teraz pytanie od totalnego laika

aktualnie h7 z ręczną regulacją, więc wszelkie xenony to dokładanie samopoziomu żeby to funkcjonowało. Ostatnio ktoś mnie trochę uświadomił, że do Bi-Ledów też potrzebny jest samopoziom? Nie zdawałem sobie z tego sprawy, nie da się tego jakoś ręcznie ustawić żeby świeciło w jednej wysokości na amen i tyle? Zawsze jeżdżę w max 2 osoby, bagażnik to nie widział więcej niż 20kg bagażu...
Wiem, że jedna osoba oferuje biledy na 2'5" soczewce z możliwością regulacji ręcznej tylko nie wiem jak to świeci i czy nie lepiej byłoby od razu wsadzić 3" na bixenonie. Legalność dokładania czy nie samopoziomu pomijam bo większość osób ingerujących w lampy i tak robi to nielegalnie, poza tym jestem recydywistą i mam przyciemnione kierunkowskazy :grin:

Może tutaj ktoś pomoże trochę? ;)

Opublikowano
55 minut temu, 3r4 napisał:

teraz pytanie od totalnego laika

aktualnie h7 z ręczną regulacją, więc wszelkie xenony to dokładanie samopoziomu żeby to funkcjonowało. Ostatnio ktoś mnie trochę uświadomił, że do Bi-Ledów też potrzebny jest samopoziom? Nie zdawałem sobie z tego sprawy, nie da się tego jakoś ręcznie ustawić żeby świeciło w jednej wysokości na amen i tyle? Zawsze jeżdżę w max 2 osoby, bagażnik to nie widział więcej niż 20kg bagażu...
Wiem, że jedna osoba oferuje biledy na 2'5" soczewce z możliwością regulacji ręcznej tylko nie wiem jak to świeci i czy nie lepiej byłoby od razu wsadzić 3" na bixenonie. Legalność dokładania czy nie samopoziomu pomijam bo większość osób ingerujących w lampy i tak robi to nielegalnie, poza tym jestem recydywistą i mam przyciemnione kierunkowskazy :grin:

Może tutaj ktoś pomoże trochę? ;)

Skoro masz H7 to wkładając soczewki BiLED nadal regulacja wysokości może lecz nie musi działać, zależy od tego jak kto robi, nadal to żadna przeszkoda. Ustawiasz światła na SKP i tyle, skoro tym bardziej jeździsz bez bagażu to raz ustawione światło nie trzeba ruszać. Skontrolować tylko za jakiś czas i wsio. 

Nie baw się w samopoziom bo nic Ci to nie da a koszta samego tego układu przewyższą koszta modyfikacji całych lamp. 

Opublikowano
24 minuty temu, Ivanek napisał:

Skoro masz H7 to wkładając soczewki BiLED nadal regulacja wysokości może lecz nie musi działać, zależy od tego jak kto robi, nadal to żadna przeszkoda. Ustawiasz światła na SKP i tyle, skoro tym bardziej jeździsz bez bagażu to raz ustawione światło nie trzeba ruszać. Skontrolować tylko za jakiś czas i wsio. 

Nie baw się w samopoziom bo nic Ci to nie da a koszta samego tego układu przewyższą koszta modyfikacji całych lamp. 

czyli pomimo silniczków, jest ręczna regulacja (pewnie głupie pytanie), a jak wtedy z wiązką, jeżeli wsadzę lampę biled zrobioną na np. bixie w miejsce h7, nie potrzeba przerabiać wiązki coś? (coś mi się rzuciło w oczy o dodatkowym pinie) (i o tym, że trzeba przedłużyć wiązkę do bixa)?
To chyba właśnie Kamil mi odradził swoje lampy jakiś czas temu :P

Opublikowano
Godzinę temu, 3r4 napisał:

Legalność dokładania czy nie samopoziomu pomijam bo większość osób ingerujących w lampy i tak robi to nielegalnie, poza tym jestem recydywistą i mam przyciemnione kierunkowskazy :grin:

Nawet samopoziom nic nie da przy biLED. :whistling:  Bez samopoziomu może oślepiać.

2 minuty temu, 3r4 napisał:

czyli pomimo silniczków, jest ręczna regulacja (pewnie głupie pytanie), a jak wtedy z wiązką, jeżeli wsadzę lampę biled zrobioną na np. bixie w miejsce h7, nie potrzeba przerabiać wiązki coś? (coś mi się rzuciło w oczy o dodatkowym pinie) (i o tym, że trzeba przedłużyć wiązkę do bixa)?

Wszystko zależy od tego jakich silniczków użyjesz. 3 pin to ręczna regulacja, czyli halogen, 4 pin silniczek to ksenon/biksenon. Nawet w przypadku ksenonu musisz przedłużyć wiązkę pod biksenon.