Mrmagiso69 Opublikowano 21 Lutego 2021 Opublikowano 21 Lutego 2021 Witam Audi A4 B6 1.9 TDI 130km Co może być przyczyną gdy podczas jazdy zapala się kontrolka ESP i nie da się jej wyłączyć przyciskiem? (jedynie poprzez zgaszenie silnika i ponowne uruchomienie) Dodam że z autem nic się nie dzieje poza palącą się kontrolką, auto zachowuje się jakby tylko fizycznie był wciśnięty przycisk ESP, nie ma problemów z przyśpieszeniem. Przy większości postów zapalającej się kontrolce ESP towarzyszy też kontrolka ABS ale w moim przypadku ABS nie zapala się, jedynie samo ESP. Z góry dzięki za pomoc
pila24 Opublikowano 21 Lutego 2021 Opublikowano 21 Lutego 2021 Jakby coś tam widać w kuli jak się człowiek przyjrzy...
Mrmagiso69 Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Opublikowano 21 Lutego 2021 20 minut temu, pila24 napisał: Jakby coś tam widać w kuli jak się człowiek przyjrzy... Może ktoś miał podobnie i bez tego się obejdzie
pila24 Opublikowano 21 Lutego 2021 Opublikowano 21 Lutego 2021 9 minut temu, Mrmagiso69 napisał: Może ktoś miał podobnie i bez tego się obejdzie Ta kontrolka esp to sygnalizacja iż coś się dzieje,ale dokładnie co to dowiesz się po podłączeniu kompa.
Yarokot Opublikowano 21 Lutego 2021 Opublikowano 21 Lutego 2021 Może to być np. czujnik kąta skrętu kierownicą, ale najlepiej podpiąć auto i odczytać błędy.
Skiera0306 Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 Najpewniej będzie to czujnik skrętu. Ewentualnie zbieżność się przestawiła i komputer źle sczytuje położenie kół. Podłącz komputer.
DarekS4 Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 10 godzin temu, pila24 napisał: Jakby coś tam widać w kuli jak się człowiek przyjrzy... - za***iste zapisuje to .
pila24 Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 8 godzin temu, DarekS4 napisał: - za***iste zapisuje to . Taka kula powinna być w emotkach na forum,często by była w użyciu
krzysiek91x Opublikowano 22 Lutego 2021 Opublikowano 22 Lutego 2021 Miałem ostatnio podobny problem, podczas jazdy migała albo zapalała mi się na stałe ikona ESP, po podpięciu kompa brak błędów, czujniki ABS pracują według vaga normalnie. Problem sam się rozwiązał kiedy przyszły cieplejsze dni, prawdopodobnie gdzieś dostała się wilgoć
DarekS4 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 Chłopy a wiecie ze jak pali się kontrolka ESP to na 90% nie ma to nic wspólnego z układem hamulcowym ? Błąd ESP oznacza błąd elektroniki silnika. Jest to bardzo często ujęte też w informacji serwisowej. Ja akurat pracuje na Vasie z Odisem na poziomie serwisowym i jak się tam dobrze pogrzebie to też często jako adnotacja do usterki można trafić właśnie na takie info. Ale to już jest inna półka niż VCDS.
Skiera0306 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 3 godziny temu, DarekS4 napisał: Chłopy a wiecie ze jak pali się kontrolka ESP to na 90% nie ma to nic wspólnego z układem hamulcowym ? Błąd ESP oznacza błąd elektroniki silnika. Jest to bardzo często ujęte też w informacji serwisowej. Ja akurat pracuje na Vasie z Odisem na poziomie serwisowym i jak się tam dobrze pogrzebie to też często jako adnotacja do usterki można trafić właśnie na takie info. Ale to już jest inna półka niż VCDS. Z EPC ci sie pomyliło. A ABS bodajże nie ma nic wspólnego z ESP, tak jak mówisz.
Skiera0306 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 3 godziny temu, DarekS4 napisał: Chłopy a wiecie ze jak pali się kontrolka ESP to na 90% nie ma to nic wspólnego z układem hamulcowym ? Błąd ESP oznacza błąd elektroniki silnika. Jest to bardzo często ujęte też w informacji serwisowej. Ja akurat pracuje na Vasie z Odisem na poziomie serwisowym i jak się tam dobrze pogrzebie to też często jako adnotacja do usterki można trafić właśnie na takie info. Ale to już jest inna półka niż VCDS. Z EPC ci sie pomyliło. A ABS bodajże nie ma nic wspólnego z ESP, tak jak mówisz.
DarekS4 Opublikowano 23 Lutego 2021 Opublikowano 23 Lutego 2021 nie nie z EPC ... EPC swoją drogą ale odnoszę się do tematu. ESP tak samo.
Mrmagiso69 Opublikowano 8 Marca 2021 Autor Opublikowano 8 Marca 2021 W dniu 22.02.2021 o 19:11, Fido napisał: I tyle widziano autora tematu. Jestem jestem, problem udało się już rozwiązać bez podpinania kompa
Muskel1 Opublikowano 8 Marca 2021 Opublikowano 8 Marca 2021 35 minut temu, Mrmagiso69 napisał: Jestem jestem, problem udało się już rozwiązać bez podpinania kompa Broń Boże nie pisz co było przyczyną, jeszcze się komuś przyda.
Mrmagiso69 Opublikowano 8 Marca 2021 Autor Opublikowano 8 Marca 2021 2 godziny temu, Muskel1 napisał: Broń Boże nie pisz co było przyczyną, jeszcze się komuś przyda. Uszkodzona wiązka kabli prowadzących do przycisku ESP, po demontażu przycisku plusowy przewód okazał się. naderwany, chwila lutowania i śmiga
Rekomendowane odpowiedzi