mark0425 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Mam malutki problem ze swoim autkiem .Gdy jade z nierozgrzanym silnikiem i chocby zblize sie do 2000 tys. obrotow zapala sie zolta kontrolka z symbolem silnika , jednak poza tym nie ma zadnych innych objawow , czy nieprawidlowosci .Jedzie jak zwykle , obroty normalne , pali na tyk.Wystarczy 3 krotnie zgasic i zapalic silnik i kontrolka gasnie .Gdy osiagnie 90 stopni , nie ma mowy zeby wystapila taka sytuacja , mimo dowolnego katowania silnika .Od razu dodaje , ze nie mam mozliwosci skorzystania z VAG gdyz mieszkam zagranica i koszt takiej wizyty w autoryzowanym serwisie to spory wydatek i calkowity brak pewnosci , ze cokolwiek pomoga .Niestety poziom mechanikow pracujacych w serwisach we Francji jest zenujacy .Pozdrawiam i z gory dziekuje za podpowiedzi.Przepraszam za pisownie (francuska klawiatura).
konrads Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Raczej ratuje cię tylko podpięcie pod kompa. Przyczyn może być wiele.. W moim aucie też paliła się ostatnio ta kontrolka o której piszesz i okazało się że jest to niegroźny błąd, a mianowicie uszkodzony czujnik temperatury silnika.
piotrsob1 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 No to chyba przez te kosmiczne obroty (2000 tys. daje chyba razem ze dwa miliony) nawet nie przypuszczałem że można takie wykręcić Jak się nic nie dzieje to spokojnie jezdzij i obserwuj.
Muskel1 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Mialem podobnie, poczytaj tutaj --> http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t32472.0.html;highlight=%C5%BB%C3%B3%C5%82ta+kontrolka Ale bez podpiecia sie nie obejdzie by stwierdzic jaki blad pokaze.
boseron Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 moze zainwestuj w kabelek i Vag-a to nie duzy wydatek a sie przydaje i nie bedziesz sie nikogo prosił
Darek_G Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Jak się nic nie dzieje to spokojnie jezdzij i obserwuj. No nie wiem czy to dobry pomysł. Jeśli kontrolka się zapala, to z jakiegoś powodu i lepiej nie czekać na dalszy rozwój wypadków :gwizdanie: Tak jak pisze kondrads - przyczyna może być trywialna, ale może też okazać się, że to coś poważnego. Lepiej zrób porządną diagnostykę, będziesz miał odpowiedź i czyste sumienie
Rekomendowane odpowiedzi