Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A7 C7 Lift " pomarańcza" rodzinna firmóFka by KoJ@K 21' RS pack full Carbon Matrix pneumatyka Asc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 1.07.2021 o 00:06, KoJ@K napisał:

Tutaj musiał być kompromis z racji, że głównie dziewczyny moje tym jeżdżą i folia niby ~65% , ale tutaj w przypadku podwójnych szyb wyszło na szczęście trochę ciemniej bo one same z siebie już troche są tak jakby "zabarwione" :cool1:

A orientujesz się o ile % jest fabrycznie przyciemniony tył ? :)

Opublikowano
W dniu 1.07.2021 o 12:56, Langista napisał:

A jak to się ma prawnie? Z tego co wiem na przednie szyby boczne nie można nic naklejać, bo w razie wypadku te szyby mają pęknąć.. Co do przedniej czołowej zaś nie ma ani zakazu ani zezwolenia :grin:

Z tego co kojarzę to czołowa szyba musi mieć 75% przepuszczalności światła 

Opublikowano
7 godzin temu, Michu1996 napisał:

Z tego co kojarzę to czołowa szyba musi mieć 75% przepuszczalności światła 

Jesteś pewien ? Bo ja nie

Opublikowano

Na przedniej szybie nie można nic naklejać, za byle jaką naklejke leci dowód, przetestowane ?

Opublikowano
Cytat

W paragrafie 8. Rozporządzenia Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia, pkt 5 ust. 4 widnieje zapis mówiący o tym, że szyba przednia i przednie szyby boczne powinny mieć współczynnik przepuszczania światła nie mniejszy niż 70%. Biorąc pod uwagę fakt, że szyby współczesnych samochodów bywają fabrycznie przyciemnione nawet o 30%, naklejając na nie jakąkolwiek folię (nawet minimalnie przyciemniającą) przekraczamy normy dopuszczalne przez prawo. Funkcjonariusz może nas ukarać mandatem w wysokości od 20 do 500 zł lub zatrzymać dowód rejestracyjny do czasu przywrócenia szyb do właściwego stanu.

Opublikowano

Jest to nie do końca zgodne z prawdą, bo jak auto fabrycznie nie było w ogóle przyciemniane to można nakleić ten ogranicznik 30% lub zupełnie inną folię, refleksyjną, która ochroni nas przed oślepiającym i światłami innych kierowców. Tylko wymagany papierek, że nie ogranicza przepustowości światła.

W tym przypadku jest ewidentnie przyciemnienie i mnie się wydaje, że na kozaka trochę..

Opublikowano
  • Autor

Przednie szyby boczne i czołowa ma mieć 70% przepuszczalności - koniec kropka. Tak jak w/w , większość szyb samochodowych już fabrycznie jest "zabarwiana" , co z automatu daje już inną/niższą przepuszczalność, więc zabawa w jakie kolwiek naklejania czegoś na szyby przednie i "mieszczenie" się w tolerancji według mnie mija się z celem.

Opublikowano
  • Autor

Walka z lusterkami ogarnięta, szmery bajery i inne kamery, fotochromy poprzekładane na auto, dodatkowo założone kierunki pływające do składanych uszu :whistling: przy okazji wszystko rozebrane, wyczyszczone, silniczki nasmarowane.

20210701_193923.jpg

20210701_154722.jpg

20210701_144924.jpg

20210702_101122.jpg

20210702_101115.jpg

20210703_102848.jpg

20210703_125100.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

:whistling:

20210709_093851.jpg

Opublikowano

Robi robote:thumbup1:

Opublikowano

no ładne to to masz.. co tu dużo gadać :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mytko z pomagjerkiem mym :wub:

I na tylne lampki wleciała folia lekko ściemniająca Stek Dyno Shade.

20210729_001831.jpg

20210729_001400.jpg

20210729_001003.jpg

Opublikowano

Patrząc na tył twojego auta coraz bardziej się przekonuje , żeby wsadzić do swojej a7 poliftowy tył s7 . Jaki masz rozmoar końcówek ??

Opublikowano
  • Autor

Końcówki są 4x90mm , ale mam smaka włożyć jakieś cienkościenne 95mm lub 100mm - co idealnie podkreśli potfora, który drzemie pod machą :kox:

Opublikowano
7 godzin temu, KoJ@K napisał:

Mytko z pomagjerkiem mym

Super praca zespołowa :oklasky:. Moje wnuczki przed chwilą powiedziały  -  „ dziadek wymyśl coś bo się nudzimy " . No  to już wiem co :grin: .

Opublikowano
2 godziny temu, KoJ@K napisał:

Końcówki są 4x90mm , ale mam smaka włożyć jakieś cienkościenne 95mm lub 100mm - co idealnie podkreśli potfora, który drzemie pod machą :kox:

Większe do gnojoka to średnio będą pasować. Te są idealne :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
56 minut temu, H4mm3R napisał:

Większe do gnojoka to średnio będą pasować. Te są idealne :thumbup1:

Niech każdy wie co siedzi pod maską...i że to już nie są przelewki :grin:

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, mariusz36 napisał:

Super praca zespołowa :oklasky:. Moje wnuczki przed chwilą powiedziały  -  „ dziadek wymyśl coś bo się nudzimy " . No  to już wiem co :grin: .

Ojj tytaj zabawa była naprawde na grubo, rozrobiłem ze 3-4 pianownice śmietany, bo radochy malowania auta na biało nie było końca :naughty: