reikeb Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam Czas leci, motoryzacja się zmienia, kto wie czy to nie ostatnie chwile kiedy będzie można nacieszyć się dźwiękiem spalinowego auta z V6 czy V8 Tak wiec całkiem spontanicznie nastąpiła zmiana z A4 B8 na S4 B8 Avant Wyposażenie trochę słabsze niż w mojej B8 ale nadrabia innymi walorami Wszystko co potrzebne to jest a resztę się doreza Wyposażenie : - elektryczna klapa - elektryczne składane lusterka - grzane fotele przód - panorama - bixy - mmi 3g + - teoretycznie 477km i 575Nm Chyba wystarczy, z czasem jak trochę ogarnę to będę uzupełniał na bieżąco bo nawet nie ma konkretnych fotek, taka jedna na zachętę : Planowany mody : - szyny w bagażniku ( zrobione ) - detailing wnętrza - wymiana oświetlenia wewnętrznego na ledy - nowe koła na 2022r - dokładki - hamownia - wymiana oleju w skrzyni ( zrobione ) - nakładki na pedały ala S4 - dekory wewnętrzne carbon - rozpórka Pozdrooo Edytowane 3 Maja 2021 przez reikeb 2 1
HOLMATRO Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Gratuluje ! Pytanie - widziałem to auto na forum? tzn moc pamiętam, że co do konia chyba ktoś tu miał...
Wandej Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 No to ładna zamiana Chociaż myślałem że jakieś C7 wpadnie Seryjne heble? Jak tak to mam 380mm komplecik
qujot Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 23 godziny temu, HOLMATRO napisał: Gratuluje ! Pytanie - widziałem to auto na forum? tzn moc pamiętam, że co do konia chyba ktoś tu miał... Podobna do kolegi _Andrzej_ lub jakoś tak który zmienił furę na RS6 C7
reikeb Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2021 23 godziny temu, HOLMATRO napisał: Gratuluje ! Pytanie - widziałem to auto na forum? tzn moc pamiętam, że co do konia chyba ktoś tu miał... A dziękuję Tak zgadza się, auto przechwycone od kolegi z forum 21 godzin temu, Wandej napisał: No to ładna zamiana Chociaż myślałem że jakieś C7 wpadnie Seryjne heble? Jak tak to mam 380mm komplecik C7 może kiedyś narazie b8 bardzo dobrze mi się śmiga i mi wystarcza Dzięki za propozycję ale już taki hamulec jest na pokładzie 6 minut temu, qujot napisał: Podobna do kolegi _Andrzej_ lub jakoś tak który zmienił furę na RS6 C7 Dokładnie tak jak mówisz ;D Nawet mam zdjęcie pożegnalne z rs6 i moją obecnie eSką
Adam87 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Kurde Mareczku, piękna zmiana Gratulacje 1
black4 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Gratulacje! Jak wrażenia z jazdy ?☺️ Po poprzedniku będzie sporą różnica ! Jak spalanie przy obecnym setupie? Dużo frajdy z jazdy! ??
reikeb Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2021 22 godziny temu, Adam87 napisał: Kurde Mareczku, piękna zmiana Gratulacje A dziękuję ślicznie stwierdziłem że na takie dystanse, które robię rocznie szkoda męczyć tdi i trzeba liznąć prawdziwej motoryzacji 20 godzin temu, black4 napisał: Gratulacje! Jak wrażenia z jazdy ?☺️ Po poprzedniku będzie sporą różnica ! Jak spalanie przy obecnym setupie? Dużo frajdy z jazdy! ?? Dzięki Powiem Ci że nie ma porównania, prowadzenie, dynamika, niby buda ta sama a jazda jak by zupełnie innym autem Jeszcze sam do końca go nie okiełznałem i poznaje możliwości Co do spalania jak narazie po autostradzie przy średniej prędkości jak wracałem 150-170 i czasem jakieś fajniejsze wyprzedzanie spalił 12l , uważam że to spoko wynik Co do miasta to ciężko mi ocenić bo mało jeździłem ale w zależności od dynamiki 14-20l 1
Adam87 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 14 minut temu, reikeb napisał: A dziękuję ślicznie stwierdziłem że na takie dystanse, które robię rocznie szkoda męczyć tdi i trzeba liznąć prawdziwej motoryzacji Jestem tego samego zdania. W mojej b7, którą mam od prawie 5 lat zrobiłem ok. 50k km Też wydaje mi się, że szkoda TDI na takie km.
Michu1996 Opublikowano 1 Maja 2021 Opublikowano 1 Maja 2021 Gratulacje zakupu A jak tam wnętrze wygląda?
reikeb Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Opublikowano 3 Maja 2021 W dniu 1.05.2021 o 20:22, Michu1996 napisał: Gratulacje zakupu A jak tam wnętrze wygląda? Jak wysprzątam w końcu wnętrze to wpadną fotki ale szału nie ma xD W dniu 2.05.2021 o 07:01, marcin120383 napisał: Gratki zakupu Dziękuję W majóweczkę była chwila czasu to wpadł jeden mood i kilka fotek przy okazji mini spot Powoli do przodu 1
reikeb Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2021 Siema Trochę czasu minęło od zakupu, powoli autko dopieszczam pod siebie Wpadła przy okazji mała sesja, miłego oglądania Powoli do przodu pozdrooo ! 7
dareczek422 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Ładne autko możesz mi kolego powiedzieć jaki olej zalałeś do stronica? Sam ściągnąłem niedawno z USA S4 2013 i chcę właśnie olej zmienić w skrzyni i mam dylemat robiłeś to dynamicznie czy normalnie?
reikeb Opublikowano 12 Września 2021 Autor Opublikowano 12 Września 2021 (edytowane) W dniu 24.06.2021 o 09:16, dareczek422 napisał: Ładne autko możesz mi kolego powiedzieć jaki olej zalałeś do stronica? Sam ściągnąłem niedawno z USA S4 2013 i chcę właśnie olej zmienić w skrzyni i mam dylemat robiłeś to dynamicznie czy normalnie? Dziękuję za miłe słowa Odnośnie oleju to z tego co pamiętam był zalany Febi ze specyfikacją G052 do tego komplet filtrów, magnesy i uszczelka. Odnośnie wymiany to w tym przypadku wymiana statyczna bo filtry są w środku Wakacje były intensywne i mało było czasu na forum, teraz myślę że będzie chwila żeby nadrobić Z ciekawostek to odwiedziłem imprezkę CarsLover w Ciechanowie, bardzo sympatyczny event i za rok na pewno wpadnę Byłem jako wystawca i "fotograf" ( zaczynam swoją przygodę bo złapałem fest zajawkę ) dla zainteresowanych zapraszam na mój fanpage na facebook i insta @reikeb_garage , tam jest moja fotorelacja z imprezy i wypociny, które wrzucam w wolnej chwili Oto kilka fotek z imprezki i ostatnich spotów na, które się załapałem : Narazie kombinuję co zmienić na przyszły sezon, kilka pomysłów jest , zobaczymy na co czas pozwoli Pozdrooo Edytowane 12 Września 2021 przez reikeb 1
Leszczonka Opublikowano 12 Września 2021 Opublikowano 12 Września 2021 Ja bym zmienił zawias i koło musowo jak dla mnie kozica fest a koło nie siedzi mi jakoś 1
reikeb Opublikowano 14 Września 2021 Autor Opublikowano 14 Września 2021 W dniu 12.09.2021 o 19:16, Leszczonka napisał: Ja bym zmienił zawias i koło musowo jak dla mnie kozica fest a koło nie siedzi mi jakoś No i właśnie z tym jest związany plan na przyszły rok koza fakt ale koło już bez przesady aż taki tragiczne nie jest xD gusta i guściki Ale na pewno jest za wąskie dla tego w przyszłym roku będą inne i cos z zawieszeniem. Myślę nad gwintem jakimś lepszym z regulacją twardości ale zobaczymy co przyniesie nowy rok
Wandej Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 1 godzinę temu, reikeb napisał: No i właśnie z tym jest związany plan na przyszły rok koza fakt ale koło już bez przesady aż taki tragiczne nie jest xD gusta i guściki Ale na pewno jest za wąskie dla tego w przyszłym roku będą inne i cos z zawieszeniem. Myślę nad gwintem jakimś lepszym z regulacją twardości ale zobaczymy co przyniesie nowy rok Gdybyś chciał gwint to polecam Eibach Pro Street. Dobry gwint i w dobrych pieniądzach W razie czgo mam w ofercie.
reikeb Opublikowano 13 Listopada 2021 Autor Opublikowano 13 Listopada 2021 W dniu 15.09.2021 o 00:04, Wandej napisał: Gdybyś chciał gwint to polecam Eibach Pro Street. Dobry gwint i w dobrych pieniądzach W razie czgo mam w ofercie. Będę musiał rozpatrzyć tą opcje Choć zastanawiam się też nad czymś KW z regulacją twardości ale przyszły rok pokaże
Rekomendowane odpowiedzi