Muskel1 Opublikowano 12 Marca 2022 Opublikowano 12 Marca 2022 33 minuty temu, BlackM4mba napisał: Silnik i skrzynia, komplet. To chyba najlepsza opcja Tak jest.
Muskel1 Opublikowano 14 Marca 2022 Opublikowano 14 Marca 2022 (edytowane) W dniu 12.03.2022 o 15:33, BlackM4mba napisał: Silnik i skrzynia, komplet. To chyba najlepsza opcja Pogadaj z tunerem aby dopasował Ci w mapce ciśnienie oleju. Mamy u nas w silnikach pompę oleju ze zmienną regulacją ciśnienia, sterowaną właśnie na podstawie mapy. Fabrycznie jest tak, że na wolnych obrotach i częściowym obciążeniu silnika ciśnienie oleju jest zbyt mocno redukowane. W niektórych przypadkach doprowadziło to do zatarcia silników na skutek niedostatecznego smarowania. Edytowane 14 Marca 2022 przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 14 Marca 2022 Opublikowano 14 Marca 2022 Tak wygląda oryginalna mapka ciśnienia zależna od obciążenia silnika. Wiem, że niektórzy tunerzy podnoszą ciśnienie oleju aby zapewnić lepszy obieg i smarowanie.
BlackM4mba Opublikowano 14 Marca 2022 Autor Opublikowano 14 Marca 2022 18 minut temu, Muskel1 napisał: Tak wygląda oryginalna mapka ciśnienia zależna od obciążenia silnika. Wiem, że niektórzy tunerzy podnoszą ciśnienie oleju aby zapewnić lepszy obieg i smarowanie. Dzięki wielkie za dane !
Deamian Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Hej. I jak tam lampki w drzwiach po prawie roku czasu? Widać żeby się coś wypalało i rozmywało?
BlackM4mba Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2022 11 godzin temu, Deamian napisał: Hej. I jak tam lampki w drzwiach po prawie roku czasu? Widać żeby się coś wypalało i rozmywało? Nic złego się z nimi nie dzieje
BlackM4mba Opublikowano 14 Marca 2023 Autor Opublikowano 14 Marca 2023 Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Dlaczego sprzedajesz auto? Mam budowę domu rozpoczętą i chciałbym jak najszybciej tam zamieszkać. Niestety to jest niesamowity pochłaniacz kasy, szczególnie w obecnej sytuacji i coś trzeba poświęcić ?
Muskel1 Opublikowano 14 Marca 2023 Opublikowano 14 Marca 2023 No tak, budowa domu to studnia bez dna?
BlackM4mba Opublikowano 15 Marca 2023 Autor Opublikowano 15 Marca 2023 15 godzin temu, Muskel1 napisał(a): No tak, budowa domu to studnia bez dna? Niestety. Ale moja decyzja o sprzedaży nie jest ostateczna, fakt wystawiłem ogłoszenie, ale coraz bardziej jestem przekonany o jego wycofaniu i zostawieniu sobie tego auta. Szkoda mi go, a tym bardziej, że mam wszystko już zrobione pod własne upodobania 1
vvalery Opublikowano 15 Marca 2023 Opublikowano 15 Marca 2023 (edytowane) W dniu 15.03.2023 o 09:22, BlackM4mba napisał(a): Niestety. Ale moja decyzja o sprzedaży nie jest ostateczna, fakt wystawiłem ogłoszenie, ale coraz bardziej jestem przekonany o jego wycofaniu i zostawieniu sobie tego auta. Szkoda mi go, a tym bardziej, że mam wszystko już zrobione pod własne upodobania Nie sprzedawaj. Auta poszły w górę i nic sensownego w zamian nie dostaniesz. Masz zarąbiste auto i wiesz o tym. Nic Cię w nim również nie zaskoczy. Edytowane 17 Marca 2023 przez vvalery
kris67 Opublikowano 16 Marca 2023 Opublikowano 16 Marca 2023 Ja też na Twoim miejscu bym nie sprzedawał?
Rekomendowane odpowiedzi