george Opublikowano 11 Czerwca 2021 Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Forumowczki i forumowicze, Będąc na okresowym badaniu technicznym wyszła rozbieżność na poziomie około 20%. Niższą siłą hamowania odznacza się prawy przód i lewy tył. W ubiegłym roku zmieniałem zaciski z 312 na 320, tył był malowany. Przy okazji tego zalany ATE DOT 4 typ 200. Czy problem leży w pompie hamulcowej? Z góry dziękuję za pomoc! @Dev , może przyjdzie Ci coś na myśl. Edytowane 24 Lipca 2021 przez george
Ivanek Opublikowano 14 Czerwca 2021 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Fundamentalne pytanie czy aby 'zaciski' masz sprawne, czy robiłeś regeneracje tak aby to co wkładasz było w pełni sprawne? Czy kupiłeś zestaw na przód i po prostu wrzuciłeś na samochód?
Pieterb Opublikowano 14 Czerwca 2021 Opublikowano 14 Czerwca 2021 W dniu 11.06.2021 o 15:25, george napisał: Niższą siłą hamowania odznacza się prawy przód i lewy tył. Hmm, to wgląda jakby jedna sekcja pompy była słabsza. Ale czy to ona
george Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2021 4 godziny temu, Ivanek napisał: Fundamentalne pytanie czy aby 'zaciski' masz sprawne, czy robiłeś regeneracje tak aby to co wkładasz było w pełni sprawne? Przód był rozbierany kompletnie. 3 godziny temu, Pieterb napisał: Hmm, to wgląda jakby jedna sekcja pompy była słabsza. Ale czy to ona Też mi to przyszło na myśl, ale jutro wybiorę się na inną stację w celu potwierdzenia.
Dev Opublikowano 14 Czerwca 2021 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Była jakaś akcją z zapowietrzeniem układu? Pękł przewód czy coś w tym rodzaju ?
george Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2021 W dniu 14.06.2021 o 22:15, Dev napisał: Była jakaś akcją z zapowietrzeniem układu? Robiąc w ubiegłym roku BT diagnosta zasugerował zapowietrzenie (miesiąc przed przeglądem zmieniałem przewody). Dzisiaj byłem na innym SKP (tutaj chociaż zapytał o to, które osie są pędzone) i wyszło, że jedynie prawy przód słabiej hamuje. Zacięte prowadnice?
Dev Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 18 minut temu, george napisał: Robiąc w ubiegłym roku BT diagnosta zasugerował zapowietrzenie (miesiąc przed przeglądem zmieniałem przewody). Dzisiaj byłem na innym SKP (tutaj chociaż zapytał o to, które osie są pędzone) i wyszło, że jedynie prawy przód słabiej hamuje. Zacięte prowadnice? Sprawdz
george Opublikowano 24 Lipca 2021 Autor Opublikowano 24 Lipca 2021 (edytowane) Wyczyszczenie zacisków (lewą prowadnica) była zapieczona i... wymiana zagiętego przewodu w oplocie rozwiązały problem hamowania i skrzypienia. Dzięki @Dev za podpowiedź w sprawie przewodu. Edytowane 24 Lipca 2021 przez george
Rekomendowane odpowiedzi