Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Olej do 3.0 TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, kirbag napisał:

Jaki argument przeciw Totalowi?

Taki, że to olej na docieranie silników, nie wart długich dystansów bo nie trzyma długo swoich właściwości, bardzo krótko wręcz.

Opublikowano
W dniu 24.07.2021 o 19:06, Langista napisał:

Taki, że to olej na docieranie silników, nie wart długich dystansów bo nie trzyma długo swoich właściwości, bardzo krótko wręcz.

Ten sam olej w różnych silnikach będzie inaczej "wyglądał" (przebieg, typ jazdy itd.). Masz jakieś wyniki badań zużytego Totala?

Opublikowano
W dniu 24.07.2021 o 19:06, Langista napisał:

Pokaż konkrety, chętnie poczytam.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam. Nadchodzi czas ponownej wymiany oleju. Ostatnio zalalem Mobile 1 ESP 5w30 ale teraz chyba chciał bym zmienić na coś innego. Co wybrać? 

Eurol Syntence 5w30

Total Quartz Ineo Long Life 5w30

Castrol EDGE Titanium 5w30

Ravenol SMP 5W-30

PMO Extreme 5w30

O dziwo czytałem również dobre opinie o naszym Orlen Platinum MaxExpert V 5W-30 ale cena jakaś niższa że wszystkich dlatego jakoś mnie nie przekonuje. 

A może lepiej coś z 0w30

Eurol FS 0w30

Albo 0w20

Mobile ESP X2 0w20

Castrol Edge LL IV 0W-20

Chce zmienić tego Monika ESP bo wydaje mi się że wcześniej na oryginalnym 0w20 silnik pracował ładniej. Albo to już moje urojenie jakieś. ? Na pewno silnik w DS5 którego miałem wcześniej miał lepsza kulturę pracy na wolnych obrotach. 

Opublikowano
3 minuty temu, Deamian napisał:

Po przeczytaniu opinii wlałem ten niecały rok temu do 3,0 TDI. Nie napiszę swojej opinii bo zrobiłem tylko 2,5 k km.

Jeśli chcesz np. pełen syntetyk i cena nie gra roli to zalej np. Ravenol VMP.

Opublikowano

Ja byłem zakochany w Motul ale troszkę mi go podbierał, zmieniłem na valvoline allclimate, najtańszy 5W40 praktycznie 5l za 100zł, cisza spokój, wymiana co 10 tys.

Opublikowano
31 minut temu, Deamian napisał:

Witam. Nadchodzi czas ponownej wymiany oleju. Ostatnio zalalem Mobile 1 ESP 5w30 ale teraz chyba chciał bym zmienić na coś innego. Co wybrać? 

Eurol Syntence 5w30

Castrol EDGE Titanium 5w30

Ravenol SMP 5W-30

PMO Extreme 5w30

O dziwo czytałem również dobre opinie o naszym Orlen Platinum MaxExpert V 5W-30 ale cena jakaś niższa że wszystkich dlatego jakoś mnie nie przekonuje. 

A może lepiej coś z 0w30

Eurol FS 0w30

Albo 0w20

Mobile ESP X2 0w20

Castrol Edge LL IV 0W-20

Chce zmienić tego Monika ESP bo wydaje mi się że wcześniej na oryginalnym 0w20 silnik pracował ładniej. Albo to już moje urojenie jakieś. ? Na pewno silnik w DS5 którego miałem wcześniej miał lepsza kulturę pracy na wolnych obrotach. 

A Liqui Moly TopTec 5w30? 2gi raz taki zalałem.. nie mam zastrzeżeń..choć też specjalistą nie jestem;)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.05.2022 o 21:36, nerwos napisał:

A Liqui Moly TopTec 5w30? 2gi raz taki zalałem.. nie mam zastrzeżeń..choć też specjalistą nie jestem;)

No Liqui to tak jak Ravenol już chyba wysoka półka. A co za tym idzie to i cena dość wysoka

Opublikowano
10 godzin temu, Deamian napisał:

No Liqui to tak jak Ravenol już chyba wysoka półka. A co za tym idzie to i cena dość wysoka

liqui = hc, ravenol VMP to nie hc.  Liqui to olej HC, taki jak np Motul tylko kosztujący jak ravenol :)

Opublikowano
  • Autor

No to co w końcu będzie najlepsze z wymienionych przeze mnie?

Opublikowano

Jak masz zamiar wymienić po 15k to zalej jeden z tych lepszych, jak po 10k, ten ze średniej półki, tyle w temacie.