Luk_89 Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Opublikowano 29 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam Serdecznie Mam taki problem że po opadach deszczu mam mokra podsufitkę od strony oświetlanie w kierunku tylnych foteli - wszystko rozchodzi się z kierunkiem pochylenia auta - w zależności jak i gdzie jest zaparkowany - tak od środka szyby, oświetlenia i rozchodzi się dalej. Początkowo myślałem że to szyba puszcza ale przez około dwie gdzie godziny lałem po szybie i nic ani kropli... Obok oświetlanie też sucho, wyciągałem też oświetlenie i nic. Od kilku dni testuje i nie mogę nic znaleźć - jeszcze nie ściągałem podsufitki ale to będzie kolejny etap (obecnie auto ciągle jeździ i staram się znaleźć przyczynę/miejsce bez dłuższego uziemiania pojazdu) Pytanie czy jest jakaś inna możliwość ? Myślałem też o tym że może przez relingi cieknie i spływa po wnętrzu dachu dość środka ale mogę się mylić.... Zastanawiam się jak mogę jeszcze szybko zlokalizować problem ? Jakieś inne pomysły ? Dziękuję Za wszystkie sugestie. Dziękuję Pozdrawiam Edytowane 29 Sierpnia 2021 przez Luk_89
Luk_89 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Niestety nie mam szyberdachu i zapchane wężyki lub rozłączone odpadają Jakiś inny pomysł ? Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez Luk_89
dekiel 13 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 7 minut temu, Luk_89 napisał: Niestety nie mam szyberdachu i zapchane wężyki lub rozłączone odpadają Jakiś inny pomysł ? Lej wodę po mocowaniach relingów na jednej stronie auta i obserwuj / jeśli podsufitka jest sucha oczywiście przed próbą/. To jedyna możliwość wg mnie. Z szyberdachem lub panoramą byłoby prościej znaledż przyczynę ale tego nie masz .
Langista Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zdemontuj podsufitkę to od razu się dowiesz, a tak to będziesz nad tym rozmyślał i szukał niewidomego tygodniami. Jedyna możliwość to relingi a żeby to ogarnąć i tak będziesz musiał zdjąć podsufitkę.
Luk_89 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Łyżki do tapicerki będę miał jutro a czy może ktoś podesłać jakiś filmik lub instrukcje rozbierana podsufitki tak abym nie połamał czegoś. Ja coś w necie znalazłem ale może ktoś ma lepszą instrukcje / filmik. Dziękuję Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Luk_89 napisał: Niestety nie mam szyberdachu i zapchane wężyki lub rozłączone odpadają Jakiś inny pomysł ? Piszesz ciągle o szybie więc myślałem, że piszesz o szybie szyberdachu.
Maciek1281 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Witam. Panowie od jakiegoś czasu mam problem z wodą która dostaje się do samochodu i kąpię na fotel kierowcy podczas mycie przez chromy wokół szyb w jednym miejscu. Jeżdżę tym samochodem od 4.lat i nigdy nie było z tym problemu. Co można z tym zrobic
Langista Opublikowano 14 Stycznia 2022 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zdemontować podsufitkę I sprawdzić. Najprawdopodobniej relingi na mocowaniach puszczają.
Muskel1 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Opublikowano 14 Stycznia 2022 14 godzin temu, Maciek1281 napisał: Witam. Panowie od jakiegoś czasu mam problem z wodą która dostaje się do samochodu i kąpię na fotel kierowcy podczas mycie przez chromy wokół szyb w jednym miejscu. Jeżdżę tym samochodem od 4.lat i nigdy nie było z tym problemu. Co można z tym zrobic Masz szyberdach lub panoramę?
Maciek1281 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Opublikowano 14 Stycznia 2022 5 godzin temu, Muskel1 napisał: Masz szyberdach lub panoramę? Nie mam woda wpada przez górny chrom
Maciek1281 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Opublikowano 14 Stycznia 2022 31 minut temu, Muskel1 napisał: Auto powypadkowe? Nie. 3 lata nim jeżdżę i nie było problemu. Zauważyłem to jakieś 3 miesiące temu
Rekomendowane odpowiedzi