Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B7 BPW] Avant prawy schowek w bagazniku - problem z zamknieciem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Tak jak w temacie - mam problem z zamknieciem prawego schowka w bagazniku. Wszystkie elementy wydaja sie byc ok. Nie znalazlem zadnych luznych plastikowych czesci wiec napewno nic sie nie polamalo. Mam wrazenie jakby wewnetrzny zatrzask ( polaczony z klamka) nie mogl zlapac elementu na ktorym powinien trzymac sie caly zamykajacy boczek.

Czy ktos z Was mial podobny problem i go w jakis sposob rozwiazal?

Dzieki

Opublikowano

pożycz zamykającą sie klapkę od kolegi i będziesz wiedział czy wina zamka w klapce czy w tapicerce...

Opublikowano

U mnie tez... Cos mi się wydaje ze to przypadłość B7 :mysli:

Opublikowano

ja miałem to samo ale wystarczło zamknąć go palcami mocno zaskoczyło coś i teraz sie zamyka

Opublikowano

Panowie to nie tylko przypadłość b7... w b6 u mnie jest to samo, czasem na dziurach prawy schowek sam się otwiera :(

Opublikowano

ta sama przypadlosc jest w B6. ja w tym schowku mam wzmacniacz i maly sub, wiec nie potrzebuje go czesto otwierac. zawsze dosc mocno nim trzaskalem i zaskakiwal dobrze, ale jak probowalem zamykac go lekko to zawsze sie otwieral :kwasny: widze, ze to kolejny 'wspolny' problem. sprobuje zerkanc dzis i jak cos znajde to dam znac.

Opublikowano

Tak, ja mam identycznie w B6. Udało mi się ostatnio to rozkminić. Przy zamykaniu, trzeba trochę unieść do góry tą klapkę i wtedy zatrzski łapią.

Pzdr

Opublikowano

Tak . Tez zauwazyl;em ze jak sie podniesie to zatrzaski trzymaja, tylko ze po jakims czasie ( nie wiadomo mi dlaczego) cala ta klapka jakby osiada i znowy wypada. Szlag mnie trafial i finalnie przytroczylem tam platikowa skrzynke na zakupy;)

Opublikowano

miałem to samo :gwizdanie:

podłożyłem kawałek grubszej dekturki miedzy podłogę a dolna krawędź klapki i jest dobrze :kox:

juz sie sama nie otwiera :decayed:

Opublikowano

ja również kiedyś po otwarciu bagażnika widziałem prawy tylny schowek otwarty. Podgiąłem lekko dół (zaczep) w przeciwnym kierunku (bo sam schowek przyjmuje kształt banana) i od ponad 0,5 roku ani razu nie był otwarty. :gwizdanie:

Opublikowano

Dzieki chlopaki:)

Jutro rzezba z tektura i gieciem:)

Nie ma to jak poprawianie fabryki ;) niemiecka precyzja....heh polska inwencja tworcza:)

Opublikowano

mam ten sam problem po domknieciu wystarczy raz mocniej pier... tzn uderzyc w srodek tych dzwiczek :gwizdanie: bynajmniej u mnie to dziala

pozdrawiam

Opublikowano

ja ostatnio metoda ArkadiuSa podgialem troche dolne zaczepy i docisnalem troche same drzwiczki, zeby byly bardziej proste (generalnie maja lukowaty ksztalt). na razie trzyma zobaczymy jak dlugo :)

Opublikowano

Ja mam dokladnie to samo.

Tasma dwustronnie klejąca pomogla

ale sprobuje tych bardziej precyzyjnych metod np. tekturka

Opublikowano

Mnie też spotkał ten problem..próbowałem wszystkiego oprócz tekturki...ja bynajmniej wkręciłem dość drobny wkręt z mini płaskownikiem w część stałem tapicerki tak że ten płaskownik załapuje ta klapkę...może się trochę wydawać mało estetyczne ale jak się dobrze kolor i miejsce dobierze to nic nie widać i problem znika..