Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Rezerwa starcza tylko na 20-25 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dowiedzialem sie ze rezerwa to jest okolo 7l w naszych a4

czy w takim razie 20-25km to nie za malo troszke na te 7 litrow? przy 20 autko juz prawie gasnie ( ledwo co da sie wogole odpalic )

da sie cos z tym zrobic?

Opublikowano

pewnie-jesli ci sie zapali rezerwa,to zatankowac :wink4:

u mnie sie zapala przy okolo 30...km

Opublikowano

Ja na rezerwie zawsze, ze stoickim spokojem robie 50km, najwięcej zrobiłem coś 90 z kawałkiem, więc coś u Ciebie nie tak z czujnikiem poziomu paliwa. Albo pali 30/100

Opublikowano

generalnie po malych juz naprawach zaleje mu 8 litrow co by pojezdzic kilka dni i do rezerwy przejezdze na tym 95-100km za kazdym razem wiec nie uwazam ze duzo pali :)

ale w sytuacji podbramkowej boje sie ze te 20km rezerwy co mam mi nie starcza zeby zatankowac :)

w domowych warunkach jestem w stanie cos z tym zrobic ;>?

Opublikowano

Mi tez przeklamuje , ale w druga stone - bak ma 62L a od zapalenia sie rezerwy spokojnie 60-70 km robie.raz juz wskazowka sie nie podnosila z czerwonego pola , niewiedzialem czy na stacje dojade wogole , zalalem do pelna i weszlo 57L , wiec jeszcze troche zostalo. Pewnie pływak jest zj..ny , u mnie w robocie czesto sie to psuje w toyotach i przeklamuja , niby jest pelny a pokazuje ze jednej kreski brakuje(cyfrowy wskaznik)

Opublikowano

przejechałem na rezerwie 60 km, wskazówka była już poniżej poziomu, zalałem do pełna i weszło 60,4 litra a więc jeszcze 1,5 litra miałem w baku do wyjeżdżenia :PB98:

Opublikowano

Jest możliwość korekcji wskazań paliwa poprzez VAG.

Opublikowano

Jest możliwość korekcji wskazań paliwa poprzez VAG.

a dokladniej? masz jakis link gdzie to jest opisane? bylbym wdzeczny :)

Opublikowano

a jak juz kolega wczesniej pisal zeby zalac do pelna, to jakies 3 tyg. temu zalewalem i weszlo ok 60l i wczesniej jak i teraz moge przejechac tylko 25km