NelsonPL Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Uszkodzenie zderzaka na parkingu. Sprawca uciekł z miejsca zdarzenia. Zdobyłem nagrania z monitoringu i oczywiście wcześniej natychmiast wezwałem na miejsce Policje. Policja ma już numery rejestracyjne sprawcy i zajmuje się sprawą. Dostała też mojego pendriva z nagraniem z prywatnej kamery na parkingu. Na zderzaku zostało też sporo lakieru sprawcy. Został zabezpieczony. Sprawca to (starszy pan z sosnowca) Kilka kamer w mieście go złapało. Widać też dokładnie całe zajście na parkingu. Oczywiście jeśli o mnie chodzi mam OC i AC To się teraz dziadzio zdziwi, jak zapuka do niego Policja. Mam nadzieje że dostanie spory mandat itd itp Jaka może być wycena takiej szkody? Edytowane 24 Listopada 2021 przez NelsonPL
przem8 Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 Przecież Ty wszystko robisz w aso więc jak mógłby jakiś mirek lakiernik tknąć to ultra cudo Jak to za pierwszym podejściem ubezpieczyciel wyceni na 500-700 zl to będzie dobrze, na więcej bym nie liczył. 4
NelsonPL Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Oddam do ASO i niech Aso sie rozlicza z ubezpieczycielem sprawcy... Finalnie sprawca za to zapłaci. (uciekł z miejsca zdarzenia) Przynajmniej wiem że w ASO zrobią porządnie. Edytowane 24 Listopada 2021 przez NelsonPL
pelonek1 Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 26 minut temu, NelsonPL napisał: Przynajmniej wiem że w ASO zrobią porządnie. Zależy jak trafisz 1
NelsonPL Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) A jak szacujesz? Ile taka naprawa będzie kosztować? na ile można ją wycenić?(pytam z ciekawości--bo oczywiście sprawca za to zapłaci) Edytowane 24 Listopada 2021 przez NelsonPL
NelsonPL Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Zderzak wygląda na cały. Chociaż nie był dokładnie sprawdzany od spodu.... Czujniki parkowania działają, chociaż też pewnie w ASO bądą sprawdzane czy gdzieś nie uszkodził. Z tego co widzę to zderzak do malowania i ta osłona poniżej teź trochę zarysowana... Jutro umyje zderzak i obejrzę go dokładniej. Edytowane 24 Listopada 2021 przez NelsonPL
Hugo Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 2 godziny temu, NelsonPL napisał: Przynajmniej wiem że w ASO zrobią porządnie Większość ASO korzysta z podwykonawców jeżeli chodzi o lakierowanie i już takie partactwo widziałem, że Twoja wiara w ASO wyzwala uśmiech na twarzy. 3
tobias Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 2 godziny temu, przem8 napisał: ak to za pierwszym podejściem ubezpieczyciel wyceni na 500-700 zl to będzie dobrze, na więcej bym nie liczył. co Ty za głupoty piszesz, spokojnie powinien dostać 2-2,5 tysiąca ja za zarysowanie zderzaka (2x20cm) fakt, że w oplu dostałem 1600zł też dziad uciekł po czym przyjechał po 20 min i dla nie poznaki zaparkował koło mnie.
pelonek1 Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 Jeśli sama naprawa to poza ASO tyle co Ci @przem8 wyżej napisał. W ASO myślę że z 3 k zł może kosztować. Nie myj auta przed wizytą rzeczoznawcy.
NelsonPL Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Opublikowano 24 Listopada 2021 Dlaczego nie mozna myc? Policja robila zdjecia... Rozumiem ze jeździć mozna?
Hugo Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 2 godziny temu, przem8 napisał: Jak to za pierwszym podejściem ubezpieczyciel wyceni na 500-700 zl to będzie dobrze, na więcej bym nie liczył W sierpniu, za podobne uszkodzenie w Hondzie Civic z 2002r, Ergo Hestia zapłaciła 2680zł i nawet nie trzeba było się o to prosić, tylko od razu na tyle wycenili
pelonek1 Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 3 minuty temu, Hugo napisał: W sierpniu, za podobne uszkodzenie w Hondzie Civic z 2002r, Ergo Hestia zapłaciła 2680zł i nawet nie trzeba było się o to prosić, tylko od razu na tyle wycenili A mi jakoś w maju br. miałem w B7 błotnik lewy tył do lakierowania oraz wymiana oraz lakierowanie tylnego zderzaka. W pierwszej wycenie około 1400 zł brutto. Także wszystko zależy na jak uczciwe TU się trafi niestety.
Hugo Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 Teraz, pelonek1 napisał: A mi jakoś w maju br. miałem w B7 błotnik lewy tył do lakierowania oraz wymiana oraz lakierowanie tylnego zderzaka. W pierwszej wycenie około 1400 zł brutto. Także wszystko zależy na jak uczciwe TU się trafi niestety. No właśnie. Firmy ubezpieczeniowe to stan umysłu
pelonek1 Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 1 minutę temu, Hugo napisał: No właśnie. Firmy ubezpieczeniowe to stan umysłu Dokładnie. Czasem trafią się uczciwi, niestety w większości przypadków o swoje trzeba walczyć chociażby złożeniem pozwu do sądu, wtedy szybko zmieniają zdanie. 1
pelonek1 Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 21 minut temu, NelsonPL napisał: Dlaczego nie mozna myc? Policja robila zdjecia... Rozumiem ze jeździć mozna? Jeździć możesz, myć też, tylko żebyś za dużo nie zmył przypadkiem
Tomnik Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 A6 C6 tylny zderzak pęknięcie na 5-10cm przerysowanie na podobna długość. Wycena "eksperta" z TU (bodajże Hestia) trochę ponad 300zł ... Nie wdawałem się w przepychanki (szkoda czasu i nerwów) - oddałem do ASO, zderzak nowy, rachunek opiewał na około 6000 (sześć tysięcy)....
hak64 Opublikowano 25 Listopada 2021 Opublikowano 25 Listopada 2021 (edytowane) Pytasz na ile można liczyć, ale nie napisałeś, czy to tylko otarcie, czy też było stuknięcie w zderzak. To zasadnicza różnica, bo choć z zewnątrz uszkodzenia mogą wyglądać podobnie, to w tym drugim przypadku zakres uszkodzeń może być znacznie większy (wzmocnienia zderzaka, ślizgi, zaczepy, a czasem i podłoga bagażnika). Tak więc jeśli było to tylko otarcie i zderzak nie ma żadnych pęknięć, głębokich rys, czy dziur, to policzą samo lakierowanie (około 1 - 1,5 tys zł). Przy uderzeniu w tył (należy koniecznie zdjąć zderzak do oględzin) i uszkodzeniach ukrytych pod poszyciem zderzaka, wartość szkody może przekroczyć 5 tys, a jeśli i podłoga bagażnika ucierpiała, to można tę kwotę pomnożyć x 2. Pozdrawiam. Edytowane 25 Listopada 2021 przez hak64 2
R4xx Opublikowano 25 Listopada 2021 Opublikowano 25 Listopada 2021 Opamiętaj się już z tym ASO. Kasę bierz do łapy, oddaj go do zrobienia jakiemuś normalnemu lakiernikowi a za resztę jedź na wakacje albo doposaż to B8 w coś grubszego niż ori wideorejestrator. 1
NelsonPL Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Opublikowano 25 Listopada 2021 Nie nie...Ja wole jak coś jest zrobione jak należy... Już zdecydowałem... Auto oddam do ASO Sprawca niech potem buli za naprawę...
Rekomendowane odpowiedzi