Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oddać do ASO ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uszkodzenie zderzaka na parkingu. :cygaro:

Sprawca uciekł z miejsca zdarzenia.:cygaro:

Zdobyłem nagrania z monitoringu i oczywiście wcześniej natychmiast wezwałem na miejsce Policje.

Policja ma już numery rejestracyjne sprawcy  i zajmuje się sprawą. Dostała też mojego pendriva  z nagraniem z prywatnej kamery na parkingu. Na zderzaku zostało też sporo lakieru sprawcy. Został zabezpieczony.

Sprawca to (starszy pan z sosnowca) :palacz:

Kilka kamer w mieście go złapało. Widać też dokładnie całe zajście na parkingu.:cygaro:

Oczywiście jeśli o mnie chodzi mam OC i AC :)

To się teraz dziadzio zdziwi, jak zapuka do niego Policja.

Mam nadzieje że dostanie spory mandat itd itp

Jaka może być wycena takiej szkody?

20211122_133030 (2).jpg

20211122_133021.jpg

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano

Przecież Ty wszystko robisz w aso więc jak mógłby jakiś mirek lakiernik tknąć to ultra cudo :shock3:

Jak to za pierwszym podejściem ubezpieczyciel wyceni na 500-700 zl to będzie dobrze, na więcej bym nie liczył. 

Opublikowano
  • Autor

Oddam do ASO i niech Aso sie rozlicza z ubezpieczycielem sprawcy...

Finalnie sprawca za to zapłaci. (uciekł z miejsca zdarzenia)

Przynajmniej wiem że w ASO zrobią porządnie.

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano
26 minut temu, NelsonPL napisał:

Przynajmniej wiem że w ASO zrobią porządnie.

Zależy jak trafisz :wink:

Opublikowano
  • Autor

A jak szacujesz? Ile taka naprawa będzie kosztować? na ile można ją wycenić?(pytam z ciekawości--bo oczywiście sprawca za to zapłaci)

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano

Zderzak cały czy uszkodzony?

Opublikowano
  • Autor

Zderzak wygląda na cały. Chociaż nie był dokładnie sprawdzany od spodu.... Czujniki parkowania działają, chociaż też pewnie w ASO bądą sprawdzane czy gdzieś nie uszkodził.

Z tego co widzę to zderzak do malowania i ta osłona poniżej teź trochę zarysowana... Jutro umyje zderzak i obejrzę go dokładniej.

Edytowane przez NelsonPL

Opublikowano
2 godziny temu, NelsonPL napisał:

Przynajmniej wiem że w ASO zrobią porządnie

Większość ASO korzysta z podwykonawców jeżeli chodzi o lakierowanie i już takie partactwo widziałem, że Twoja wiara w ASO wyzwala uśmiech na twarzy. 

Opublikowano
2 godziny temu, przem8 napisał:

ak to za pierwszym podejściem ubezpieczyciel wyceni na 500-700 zl to będzie dobrze, na więcej bym nie liczył. 

co Ty za głupoty piszesz, spokojnie powinien dostać 2-2,5 tysiąca

ja za zarysowanie zderzaka (2x20cm) fakt, że w oplu dostałem 1600zł

też dziad uciekł po czym przyjechał po 20 min i dla nie poznaki zaparkował koło mnie.

Opublikowano

Jeśli sama naprawa to poza ASO tyle co Ci @przem8 wyżej napisał. W ASO myślę że z 3 k zł może kosztować.

Nie myj auta przed wizytą rzeczoznawcy.

Opublikowano
  • Autor

Dlaczego nie mozna myc? Policja robila zdjecia... Rozumiem ze jeździć mozna?

Opublikowano
2 godziny temu, przem8 napisał:

Jak to za pierwszym podejściem ubezpieczyciel wyceni na 500-700 zl to będzie dobrze, na więcej bym nie liczył

W sierpniu, za podobne uszkodzenie w Hondzie Civic z 2002r, Ergo Hestia zapłaciła 2680zł i nawet nie trzeba było się o to prosić, tylko od razu na tyle wycenili :decayed:

Opublikowano
3 minuty temu, Hugo napisał:

W sierpniu, za podobne uszkodzenie w Hondzie Civic z 2002r, Ergo Hestia zapłaciła 2680zł i nawet nie trzeba było się o to prosić, tylko od razu na tyle wycenili :decayed:

A mi jakoś w maju br. miałem w B7 błotnik lewy tył do lakierowania oraz wymiana oraz lakierowanie tylnego zderzaka. W pierwszej wycenie około 1400 zł brutto. Także wszystko zależy na jak uczciwe TU się trafi niestety.

Opublikowano
Teraz, pelonek1 napisał:

A mi jakoś w maju br. miałem w B7 błotnik lewy tył do lakierowania oraz wymiana oraz lakierowanie tylnego zderzaka. W pierwszej wycenie około 1400 zł brutto. Także wszystko zależy na jak uczciwe TU się trafi niestety.

No właśnie. Firmy ubezpieczeniowe to stan umysłu :wink:

Opublikowano
1 minutę temu, Hugo napisał:

No właśnie. Firmy ubezpieczeniowe to stan umysłu :wink:

Dokładnie. Czasem trafią się uczciwi, niestety w większości przypadków o swoje trzeba walczyć chociażby złożeniem pozwu do sądu, wtedy szybko zmieniają zdanie.

Opublikowano
21 minut temu, NelsonPL napisał:

Dlaczego nie mozna myc? Policja robila zdjecia... Rozumiem ze jeździć mozna?

Jeździć możesz, myć też, tylko żebyś za dużo nie zmył przypadkiem :wink:

Opublikowano

A6 C6 tylny zderzak pęknięcie na 5-10cm przerysowanie na podobna długość.  Wycena "eksperta" z TU (bodajże Hestia) trochę ponad 300zł :facepalm:... Nie wdawałem się w przepychanki (szkoda czasu i nerwów) - oddałem do ASO, zderzak nowy, rachunek opiewał na około 6000 (sześć tysięcy)....   

Opublikowano

Pytasz na ile można liczyć, ale nie napisałeś, czy to tylko otarcie, czy też było stuknięcie w zderzak. To zasadnicza różnica, bo choć z zewnątrz uszkodzenia mogą wyglądać podobnie, to w tym drugim przypadku zakres uszkodzeń może być znacznie większy (wzmocnienia zderzaka, ślizgi, zaczepy, a czasem i podłoga bagażnika). Tak więc jeśli było to tylko otarcie i zderzak nie ma żadnych pęknięć, głębokich rys, czy dziur, to policzą samo lakierowanie (około 1 - 1,5 tys zł). Przy uderzeniu w tył (należy koniecznie zdjąć zderzak do oględzin) i uszkodzeniach ukrytych pod poszyciem zderzaka, wartość szkody może przekroczyć 5 tys, a jeśli i podłoga bagażnika ucierpiała, to można tę kwotę pomnożyć x 2.

Pozdrawiam.

Edytowane przez hak64

Opublikowano

Opamiętaj się już z tym ASO. Kasę bierz do łapy, oddaj go do zrobienia jakiemuś normalnemu lakiernikowi a za resztę jedź na wakacje albo doposaż to B8 w coś grubszego niż ori wideorejestrator. 

Opublikowano
  • Autor

Nie nie...Ja wole jak coś jest zrobione jak należy...

Już zdecydowałem... Auto oddam do ASO :cygaro:

Sprawca niech potem buli za naprawę...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.