Maniek79_ka Opublikowano 10 Grudnia 2021 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Panowie,problem taki że coś mi trze ,ociera jakby w silniku lecz ciężko zlokalizować dokładnie gdzie czy jakiś pasek na rolce czy co…. .Jak trochę pojeżdżę to tarcie to ustepuje i już nic nie słyłać jest ok.Ratujcie
Maniek79_ka Opublikowano 10 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2021 Nie wiem czy dobrze będzie słychać.A co byś obstawiał ci może być? IMG_0012.MOV
RALF76 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Opublikowano 10 Grudnia 2021 (edytowane) dwumasa rozwalona na maxa - 95%, posłuchaj przy skrzyni biegów z kanału Edytowane 10 Grudnia 2021 przez RALF76
Maniek79_ka Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2021 A czemu te szorowanie ustepuje jak trochę pojeżdżę?Czy jak się okaże że to dwumas to można jeszcze jeździć i już na gwałt wymieniać?
RALF76 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Opublikowano 11 Grudnia 2021 (edytowane) jechać do mechanika niech potwierdzi, że to dwumas, na odległość ciężko, jeśli się okaże dwumas zmieniać szybko bo tłucze okrutnie, może doprowadzić do uszkodzenia innych elementów napędu Edytowane 11 Grudnia 2021 przez RALF76
Maniek79_ka Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2021 A czemu te szorowanie ustępuje jak się rozgrzeje trochę silnik?
SkOs Opublikowano 11 Grudnia 2021 Opublikowano 11 Grudnia 2021 jak mi siadł dwumas to tarło też i czasem przestawało czasem nie pewnie jak się nagrzeje to elementy są elastyczniejsze Jak masz dobrego mechanika to sprawdzi ci to na poczekaniu ja tylko podjechałem i od razu mi otworzył katalog z ceną kompletu bo nie było co zaglądać Po wymianie cisza i spokój Jak się okaże, że to dwumas to rób wszystko sprzęgło docisk dwumas uszczelniacz walu wysprzęglik ogólnie wszystko co można wymienić po zrzuceniu skrzyni ja jeszcze olej w skrzyni wymieniłem
RALF76 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Opublikowano 11 Grudnia 2021 17 minut temu, Maniek79_ka napisał: A czemu te szorowanie ustępuje jak się rozgrzeje trochę silnik? nagraj na ciepłym
Rekomendowane odpowiedzi