Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BLB] bieda edyszyn? Hard_cut/Stage_1/RS_look/Gwint/Ulter/Pompei/Przelot/Sport by kubicv10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@george chciałem od brd wsadzić i był taki plan do końca ale dużo ludzi pisało, że to nie będzie jeździć. W brd są dwa te coolery z boku, ja mam jeden to dałem sobie spokój. 

Później jak gadałem z mechanikiem to mówił, że do normalnej jazdy będzie spoko ale do upalania będzie lipa bo braknie powietrza. Myślę, ze ma rację ale ja nie upałam fury, na autostradę jadę 5x w roku xd. Teraz pluje sobie w brodę bo turbo poszło moje do regeneracji. 

dalej się będę cieszył Eco tuningiem i 160 kucami  xD  za to spalanie w trasie 4,8l

Edytowane przez kubicv10
Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.07.2024 o 23:41, kubicv10 napisał(a):

@george chciałem od brd wsadzić i był taki plan do końca ale dużo ludzi pisało, że to nie będzie jeździć. W brd są dwa te coolery z boku, ja mam jeden to dałem sobie spokój. 

Później jak gadałem z mechanikiem to mówił, że do normalnej jazdy będzie spoko ale do upalania będzie lipa bo braknie powietrza. Myślę, ze ma rację ale ja nie upałam fury, na autostradę jadę 5x w roku xd. Teraz pluje sobie w brodę bo turbo poszło moje do regeneracji. 

dalej się będę cieszył Eco tuningiem i 160 kucami  xD  za to spalanie w trasie 4,8l

Dorzuć drugi cooler i będzie większy pożytek niż z tego BRD, które wstaje pod Berlinem.. ;)

Edytowane przez george
Opublikowano

W życiu nie BRD, wkładaj przynajmniej GTC1549VZ jak ja, lub GTD1449VZ ma jeszcze lepszy dół, a w ogóle kompromisem będzie 1756VKLR, masz do 230KM i potężny dół. Odpowiem z góry, każde turbo wymaga przeróbek.Tyle że moja 1549 wyszła mnie na gotowo jakoś 1500zł, to praktycznie cena pseudoregeneracji a mam parametry stockowego 3.0 TDI BKN czyli ~200KM / 450 Nm.

Opublikowano

nie celuje w moce. Po prostu miałem w głowie, że jak poszło turbo to może bym wsadził większe i zrobić z 180/190 kuca. W sumie bardziej mi zależy żeby z dołu darlo bo 3/4 mojej jazdy to wokół komina i po miescie. Ale   patrząc po grupach odradzili mi brd. Ja też nie chce się bawić w przeróbki.   

Opublikowano
15 minut temu, kubicv10 napisał(a):

nie celuje w moce. Po prostu miałem w głowie, że jak poszło turbo to może bym wsadził większe i zrobić z 180/190 kuca. W sumie bardziej mi zależy żeby z dołu darlo bo 3/4 mojej jazdy to wokół komina i po miescie. Ale   patrząc po grupach odradzili mi brd. Ja też nie chce się bawić w przeróbki.   

To albo to co miałeś używke w dobrym stanie albo cokolwiek innego co Ci wyżej poleciłem, doły mocne a cenowo wyjdzie naprawde przystępnie + to są w miare młode turbiny względem BV43 czy 1749

Opublikowano

wszystko pięknie ładnie tylko moja turbawka już w regeneracji jest... bo nie brałem jakby zamiennej tylko moją mieli robić . Jakby temat był 2tyg temu to może bym podjął inną decyzję a teraz już nie bardzo a nie chce się naciągać na koszty większe bo doszła ta klima jeszcze a wesele za pasem xD. Beznadziejnie się złożyło no ale co zrobisz.. :D

Opublikowano

No oby ta regeneracja wyszła..

• Lubię to 1
Opublikowano

Rozmawiałem z mechanikiem to mówił, że od kilku lat daje do jakiejś firmy z Rzeszowa i zawsze wszystko grało, i nie było reklamacji. Ja w okolicy musiałbym dopiero podzwonić popytać ale skoro oddaje od zawsze i poleca to doszliśmy do wniosku, żeby odesłał. Myślę, że lepiej wyjdę na tym. Nie dość, że na jego głowie jest polecana przez niego firma to jego montaż. Nie będzie coś grało to samochód wróci do niego. :D Ale wolałbym żeby jednak wszytko hulali jak trzeba xD 

Opublikowano

Wolałem nie mieć tej niepewności i po prostu włożyć nowsze turbo

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

To są emocje, ja jestem trochę pierd***ęty xD

Ale suma sumarum chyba teraz też wsadziłnym nowe/nowsze i dziękuję.

Edytowane przez kubicv10
Opublikowano
13 godzin temu, kubicv10 napisał(a):

To są emocje, ja jestem trochę pierd***ęty xD

Ale suma sumarum chyba teraz też wsadziłnym nowe/nowsze i dziękuję.

Trzeba było ładować turbo z b8 od wersji 177 konnej 😁

Opublikowano
3 minuty temu, Monti napisał(a):

Trzeba było ładować turbo z b8 od wersji 177 konnej 😁

kto to widział wcześniej xD 😕

Opublikowano

Zawsze wychodzi po akcji 😁

• Lubię to 1
Opublikowano
17 minut temu, Monti napisał(a):

Zawsze wychodzi po akcji 😁

GTC1549VZ? 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ivanek napisał(a):

GTC1549VZ? 

Nie powiem Ci numerów bo nie pamiętam. Chodzi o turbo z silnika cglc+kolektor wydechowy. Tak wiem, nie pasuje P&P, trzeba przerobić przewód od oleju, flansze na wydech i trochę pobawić z wyjściem na dolot. Nic co nie jest nie do przejścia. Dolot zawsze można zrobić custom z centralnym IC'kiem. Po mapie okolice 210-220 powinny być osiągalne. 

Edytowane przez Monti
Opublikowano

To ta turbina, którą polecałem i posiadam GTC1549VZ. Mam ją w AVF, 200KM i 450Nm, w 8V ciężko więcej uzyskać, w 16V może te 210-220 zrobi. 

Przerobić trzeba tam wszystko, nie tylko ja to opisywałem w wątkach, znajdą się jeszcze z dwie osoby ale tak jak piszesz, zasilanie, spływ oleju, flansza, kolektor i dolot. 

Opublikowano
20 minut temu, Ivanek napisał(a):

To ta turbina, którą polecałem i posiadam GTC1549VZ. Mam ją w AVF, 200KM i 450Nm, w 8V ciężko więcej uzyskać, w 16V może te 210-220 zrobi. 

Przerobić trzeba tam wszystko, nie tylko ja to opisywałem w wątkach, znajdą się jeszcze z dwie osoby ale tak jak piszesz, zasilanie, spływ oleju, flansza, kolektor i dolot. 

Dokładnie ale temat jak najbardziej to przeskoczenia 😁

Opublikowano

Pany klima ogarnięta, nowy kompresor wleciał z denso ... Ale na szczęście bez płukania reszty itp. Ze starego zleciał czysty olej bez opiłków.  Teraz muszę nagrać jak silnik pracuje bo w końcu go słychać :D a nie to nieszczęsne terkotanie.

Turbina zregenerowana, myślałem z początku, że późno wstaje ale od 2000tys się budzi. Mieli zastrzeżenia, że zrobiła się "skórka pomarańczy" bo się za szybko wirnik kręci. Żebym soft poprawił. Póki co jest git :D

Opublikowano

2000 to pół katastrofa 

Opublikowano
2 godziny temu, Ivanek napisał(a):

2000 to pół katastrofa 

Myślałem, że będzie gorzej xD