iSuperJerry Opublikowano 22 Stycznia 2022 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Pytanie w sprawie żarówek do Audi A4 B6 Aktualnie mam zamontowane fabrycznie żółte żarówki a bardzo zależy mi na tym, żeby wymienić je na białe LED. Problem w tym, że nie mam pojęcia jakie żarówki muszę kupić i czy w ogóle taka wymiana świateł jest możliwa. Chodzi mi o światła pozycyjne, krótkie, długie oraz przeciwmgielne przednie. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat proszę o odpowiedzi!
kamil-vag Opublikowano 22 Stycznia 2022 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zacznij od tego czy masz MCE z obsługą kontroli spalonych żarówek, bo jak tak to będzie drogo... Mijania i drogowe to H7 Postojowe W5W Przeciwmgłowe H11 Kup sobie lepiej zwykłe żarówki z serii white vision, ja polecam od siebie h7 tungsram megalight 200%, to najlepszy kompromis jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny...
Muskel1 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) 1. Nielegale=utrata homologacj 2. Będziesz oślepiał innych 3. Kup legalne żarówki mające homologację. Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Muskel1
iSuperJerry Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2022 56 minut temu, kamil-vag napisał: Zacznij od tego czy masz MCE z obsługą kontroli spalonych żarówek, bo jak tak to będzie drogo... Mijania i drogowe to H7 Postojowe W5W Przeciwmgłowe H11 Kup sobie lepiej zwykłe żarówki z serii white vision, ja polecam od siebie h7 tungsram megalight 200%, to najlepszy kompromis jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny... Te żarówki "H7 Tungsram Megalight Ultra +200%" będą pasować do wszystkich świateł czy tylko mijania i drogowe?
kamil-vag Opublikowano 22 Stycznia 2022 Opublikowano 22 Stycznia 2022 H7 to mijania i drogowe... Jeszcze sprawa czy nie masz odbłyśników wypalonych w soczewkach, bo wtedy to nawet najlepsza żarówka nie pomoże...
iSuperJerry Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2022 2 minuty temu, kamil-vag napisał: H7 to mijania i drogowe... Jeszcze sprawa czy nie masz odbłyśników wypalonych w soczewkach, bo wtedy to nawet najlepsza żarówka nie pomoże... Odbłyśniki są na pewno w porządku. Możesz mi jeszcze tylko sprawdzić czy te które teraz podsyłam będą pasować? H7, H11, W5W allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL
dekiel 13 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Szczerze to nowe żarówy niewiele dadzą . Lampy im nie wyszły i były dobre 20 lat temu , do szybkiej nocnej jazdy się nie nadają. Bixenon po przeróbce tylko z resztą gratów do poziomowania i mycia /temat oklepany na forum /.
iSuperJerry Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2022 7 minut temu, kamil-vag napisał: H7 tak, H1 nie, muszą być H11 Czyli muszę kupić 4 żarówki H7 ( 2 mijania i 2 drogowe) oraz 4 żarówki H11 ( 2 postojowe i 2 przeciwmgielne) dobrze rozumiem?
whyduck1 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Opublikowano 23 Stycznia 2022 (edytowane) 8 godzin temu, iSuperJerry napisał: Czyli muszę kupić 4 żarówki H7 ( 2 mijania i 2 drogowe) oraz 4 żarówki H11 ( 2 postojowe i 2 przeciwmgielne) dobrze rozumiem? Piłeś coś? Masz wyżej napisane: 10 godzin temu, kamil-vag napisał: Mijania i drogowe to H7 x4 Postojowe W5W x2 Przeciwmgłowe H11 x2 Edytowane 23 Stycznia 2022 przez whyduck1
dekiel 13 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Opublikowano 23 Stycznia 2022 10 godzin temu, kamil-vag napisał: Mijania i drogowe to H7 Postojowe W5W Przeciwmgłowe H11 Przecież Kamil Ci napisał wyrażnie , to jakie 4 szt, H 11 ? Po za zmiana barwy i to delikatnie to nie nastąpi duża poprawa w natężeniu oświetlenia.
kamil-vag Opublikowano 23 Stycznia 2022 Opublikowano 23 Stycznia 2022 @dekiel 13 Nie wiesz jak to jest Najpierw żarówki, potem jakieś bi-halogeny czy hidy, i na koniec człowiek w końcu dojrzewa do modzonego bixenona na soczewce z B8/Intemo/Evox
dekiel 13 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Opublikowano 23 Stycznia 2022 2 godziny temu, kamil-vag napisał: @dekiel 13 Nie wiesz jak to jest Najpierw żarówki, potem jakieś bi-halogeny czy hidy, i na koniec człowiek w końcu dojrzewa do modzonego bixenona na soczewce z B8/Intemo/Evox Dokładnie. U mnie jak wiesz wreszcie zagoszczą te ostatnie bo już leżą ponad 2 lata
Ivanek Opublikowano 24 Stycznia 2022 Opublikowano 24 Stycznia 2022 W dniu 23.01.2022 o 12:07, kamil-vag napisał: @dekiel 13 Nie wiesz jak to jest Najpierw żarówki, potem jakieś bi-halogeny czy hidy, i na koniec człowiek w końcu dojrzewa do modzonego bixenona na soczewce z B8/Intemo/Evox Albo BiLED Do B6 tak naprawdę na gotowo uzbrojone przednie lampy w 2,5" BiLED to kwestia niespełna 900zł także sądzę, że to bardzo dobra cena jak na taką poprawę.
Rekomendowane odpowiedzi