Dbaluch Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Witam panowie , temat poruszany dwu krotnie na forum ale nigdy nie dopisany do samego końca , a więc sprawa dotyczy przejśćie z lamp xenon na h7 z możliwością regulacji góra dół z kabiny , co trzeba zrobić żeby po takiej zamiance działała regulacja góra dół z kabiny ? Pacjent to audi a4 b6, Ktoś coś , to proszę pisać , za pomoc z góry dziękuje
dekiel 13 Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Chcesz się cofnąć do 'średniowiecza' z oświetleniem ? H7 to przeżytek na którym nic nie widać.
Muskel1 Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 (edytowane) Moim zdaniem też jest to mod niewarty zachodu bo efekt w porównaniu do nakładu pracy jest marny. Musisz wymienić lampy, przerabiać wiązkę, dołożyć pokrętło regulacji wysokości lamp, poprawnie okoablować wg. schematów, zakodować wszystko i masz świeczki w lampach. Edytowane 23 Marca 2022 przez Muskel1
Dbaluch Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 Wytłumaczę temat o co kaman a więc mam możliwość przełożenie kompletnego układu xenon z auta mojego szwagra ale warunek dostałem taki ze musze w miejsce jego xenonu wsadzić moje lampy h7 i musi działać regulacja góra dół z kabiny tak żeby nikt się nie czepiał i dlatego pytam jak to zrobić
Langista Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Widać są ludzie, którzy kupią auto z ksenonem, "bo lans i wgle" a jak przychodzi zarniki z przetwornicami najczęściej wymienić, i na raz przychodzi rachunek za 1000 zł to "ło panie, za to to bym 100 H7 na bazarku kupił" no i odpada możliwość wrzucenia tych najlepszych na świecie hidow, walących każdemu po oczach ? Szwagrowi wytłumacz, że żywotność ksenonu przebija żywotność leda z biedronki ?
Muskel1 Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Przy przełożeniu kompletnego układu nie masz regulacji manualnej tylko samopoziomowanie (które jest wymogiem) oparte na czujnikach na wahaczach i module samopoziomowania. Więc gdy przełożysz wszystko zgodnie ze sztuką nie masz ręcznej regulacji.
Langista Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Nie kumam ogólnie, mają dwa te same modele na podmianę, chcą to zrobić nie mając wymaganych zdolności manualnych. Dogadacie się z jakąś firmą, co doposaża Audi, jak już polecałem Ci w innym wątku. Oni mając dwa takie auta w dwa dni powinni na spokojnie przełożyć tak, że nie będzie znaku.
Dbaluch Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 41 minut temu, Langista napisał: Widać są ludzie, którzy kupią auto z ksenonem, "bo lans i wgle" a jak przychodzi zarniki z przetwornicami najczęściej wymienić, i na raz przychodzi rachunek za 1000 zł to "ło panie, za to to bym 100 H7 na bazarku kupił" no i odpada możliwość wrzucenia tych najlepszych na świecie hidow, walących każdemu po oczach ? Szwagrowi wytłumacz, że żywotność ksenonu przebija żywotność leda z biedronki ? Kolego szwagier tą drogą nie idzie , 5 miesięcy temu kupił tam żarniki za prawie 500 zł , poprostu auto idzie na sprzedaż i powiedział że jak chce to mam robić przekładke do mojego ale mam w miejsce jego xenonów wsadzić h7 z działającą ragulacją z kabiny i to tyle
Muskel1 Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Dodatkowo jeżeli macie różne wersje MCE (high i low) w tych pojazdach to będzie należało tutaj też pokombinować.
Dbaluch Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 42 minuty temu, Langista napisał: Nie kumam ogólnie, mają dwa te same modele na podmianę, chcą to zrobić nie mając wymaganych zdolności manualnych. Dogadacie się z jakąś firmą, co doposaża Audi, jak już polecałem Ci w innym wątku. Oni mając dwa takie auta w dwa dni powinni na spokojnie przełożyć tak, że nie będzie znaku. Tak dziękuję za namiar ale cena która wychodzi za tą usługę to min 1500 zł lub nawet więcej do tego muszę doliczyć jeszcze wiązki tzn do sprysków 100 zł + 250 zł wiązka samopoziomowania + 180 zł wiązka żeby przywrócić ręczną regulacje góra dół z kabiny przy aucie szwagra + wysyłka min 20 zł do tego 400 zł za lakierowanie jednego + 400 zł za lakierowanie zderzaka przy drugim aućie więc suma sumaru wychodzi Minimum 2, 850 zł i to jest minimalna cena, znając życie wyjdzie drożej więc sory panowie jeśli ktoś się dziwi że szukam informacji żeby zrobić przekładkę samemu , wkońcu to forum po to chyba jest żeby pomagać anie krytykować
Dbaluch Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 3 minuty temu, Muskel1 napisał: Dodatkowo jeżeli macie różne wersje MCE (high i low) w tych pojazdach to będzie należało tutaj też pokombinować. Włączniki świateł przy moim aucie i przy jego mają ten sam numer 8E0 941 531 A więc myślę że wersję MCE będą takie same
Langista Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 20 minut temu, Dbaluch napisał: Tak dziękuję za namiar ale cena która wychodzi za tą usługę to min 1500 zł lub nawet więcej do tego muszę doliczyć jeszcze wiązki tzn do sprysków 100 zł + 250 zł wiązka samopoziomowania + 180 zł wiązka żeby przywrócić ręczną regulacje góra dół z kabiny przy aucie szwagra + wysyłka min 20 zł do tego 400 zł za lakierowanie jednego + 400 zł za lakierowanie zderzaka przy drugim aućie więc suma sumaru wychodzi Minimum 2, 850 zł i to jest minimalna cena, znając życie wyjdzie drożej więc sory panowie jeśli ktoś się dziwi że szukam informacji żeby zrobić przekładkę samemu , wkońcu to forum po to chyba jest żeby pomagać anie krytykować To co chcesz zrobić to drutowanie, żeby było to z głową, to właśnie tyle to będzie kosztować. Nikt nie napisze Ci tu krok po kroku co zrobić, bo już to jest napisane, zależy Ci to zakasaj rękawy i czytaj, a czegoś przy okazji dowiesz się o swoim aucie.
Dbaluch Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 10 minut temu, Langista napisał: To co chcesz zrobić to drutowanie, żeby było to z głową, to właśnie tyle to będzie kosztować. Nikt nie napisze Ci tu krok po kroku co zrobić, bo już to jest napisane, zależy Ci to zakasaj rękawy i czytaj, a czegoś przy okazji dowiesz się o swoim aucie. Dlaczego uważasz że to drutowanie ?
dekiel 13 Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Taniej i prościej byłoby dla Ciebie doposażenie auta w zenony/ najlepiej bizezony od razu/ niż robienie de facto dwóch instalacji. Po za tym zenony szwagra jesli nie były regenerowane przydałoby sie to zrobic bo czas zrobił swoje. Zapodałem do swojej właśnie bizenony po regeneracji i jestem zadowolony , tym bardziej ze poprzednie auta też na nich miałem.
Dbaluch Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 9 minut temu, dekiel 13 napisał: Taniej i prościej byłoby dla Ciebie doposażenie auta w zenony/ najlepiej bizezony od razu/ niż robienie de facto dwóch instalacji. Po za tym zenony szwagra jesli nie były regenerowane przydałoby sie to zrobic bo czas zrobił swoje. Zapodałem do swojej właśnie bizenony po regeneracji i jestem zadowolony , tym bardziej ze poprzednie auta też na nich miałem. Szwagra swiecą dobrze więc stoniłbym od wszelakich regeneracji , piszesz zenony, bizenony to masz na myśli przetwornice Hid z allegro ?
dekiel 13 Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Mam na myśli ori bixeksenony z samopoziomowaniem i spryskiwaczami reflektorów. Po prostu mam ksenony w światłach mijania i drogowych / po podniesieniu przesłony w soczewce/.
Dbaluch Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 54 minuty temu, dekiel 13 napisał: Taniej i prościej byłoby dla Ciebie doposażenie auta w zenony/ najlepiej bizezony od razu/ niż robienie de facto dwóch instalacji. Po za tym zenony szwagra jesli nie były regenerowane przydałoby sie to zrobic bo czas zrobił swoje. Zapodałem do swojej właśnie bizenony po regeneracji i jestem zadowolony , tym bardziej ze poprzednie auta też na nich miałem. Czy ja wiem czy taniej , tu wszystkie graty mam za darmo od szwagra ale w zamian za to muszę zainwestować w przeróbke instalacji po zabranym xenonie od szwagra auta więc sprawa dyskusyjna czy taniej
Dbaluch Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Opublikowano 23 Marca 2022 Co by nie było inwestować ok 3 tys zł w xenony do Małysza do już koszt który daje sporo do myślenia więc dla tego szukam informacji jak ogarnąć to samemu
Muskel1 Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 4 minuty temu, Dbaluch napisał: Co by nie było inwestować ok 3 tys zł w xenony do Małysza do już koszt który daje sporo do myślenia więc dla tego szukam informacji jak ogarnąć to samemu Wszystko jest opisane na forum, łącznie z opisem MCE i schematami.
Rekomendowane odpowiedzi