Tomczevsky Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Witam, posiadam ostatnio zakupione Audi A4 B7 Avant w wersji 2.0 TDI 140 km z 2007 roku i noszę sie z zamiarem kupna kół i nie jestem przekonany co do prawidłowego doboru rozmiaru, aby wszystko pasowało. Czy owe propozycje, które wysyłam pasowałyby do mojego auta? Propozycja nr 1 Propozycja nr 2 Drugie pytanko i podstawowe specyfikacje na co najczęściej zwracać uwagę przy takim zakupie Pozdrawiam kochani <3
Rob@k Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Jedne i drugie będą pasować. Osobiście zestaw nr 1 mocno przesadzony z ceną i kiepski wzór. Zestaw nr 2 wydaje się być rozsądniejszy.
Tomczevsky Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Dziękuje za odpowiedź i również bardziej mi podchodzi zestaw numer dwa. Ogólnie rzecz biorąc miałem lekkie wątpliwości co do wyboru bo jak patrzyłem na oponeo, to wiekszość propozycji dla tego auta była z punktem centrującym 66,6 i miałem brainlaga, natomiast jakiś konkretnych informacji nie mogłem znaleźć(bądź zbyt leniwy na to byłem).
Rob@k Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Otwór centralny to nie problem od tego są pierścienie centrujące
Elhape Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 12 minut temu, Rob@k napisał: Otwór centralny to nie problem od tego są pierścienie centrujące Tak, w szczególności jakby kupił faktycznie 57,1 zamiast 66 Co do wzoru to te 2 są rewelacyjne
Tomczevsky Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Też mi sie podobają, no to biore dwójki
piotrsob1 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 27 minut temu, Rob@k napisał: Otwór centralny to nie problem od tego są pierścienie centrujące Widziałem usmażone plastikowe pierścienie centrujące po ostrej jeździe .... Fakt , było to ponad 10 latek temu. A teraz podobno już się tak nie powinno jeździć... Niemniej jednak nie ma to jak felgi dedykowane rozmiarem od początku do końca do konkretnego auta. Felgi i opony to podstawa bezpieczeństwa , jak dla mnie to powinny być pod tym kątem zoptymalizowane a podobać się mogą ale nie muszą ....
pelonek1 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Tomczevsky napisał: Też mi sie podobają, no to biore dwójki Wiesz, że to nie są ORI felgi?
Tomczevsky Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Wiem, ale troche utargowałem cene na 2500 i jeśli pasują jak mówicie to cóż.
Tomczevsky Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Opcja 3 Znalazlem jeszcze takie
Rob@k Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Opona za szeroka i będzie przycierac.
Tomczevsky Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Typ zwinął koła nr 2 i poleciał na łatwiznę sprzedawając komuś od ręki i nie chciał bawić się w przesyłkę, wiec szukam dalej. Chcialbym poznać opinie doświadczonych osób o portalach zakupowych typu oponeo i felgeo - czy warto kupować stamtąd koła czy zdać sie na inne sprawdzone miejsca, bo widzę ze rozrzut cen spory.
Tomczevsky Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Opcja nr 4 Znalazłem jeszcze te, ładne jednakże sprzedawca to jakiś czubek bo IQ chyba poniżej 100 po rozmowie
Tomczevsky Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) Nr 5 Jak dobrze rozumuje i patrze po wymiarach to te będą okay rozmiarem? ET 48 Szerokość 8,5 Edytowane 19 Kwietnia 2022 przez Tomczevsky
Tomczevsky Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Dziękuje, tylko pewnie dystanse do nich dojdą jakieś, bo głębokie osadzenie mają
dekiel 13 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Na pewno , po założeniu kół i przejechaniu ok. kilometra / zawieszenie musi się ułożyć /dopiero ewentualnie zmierz jakie bedą potrzebne. 1
Tomczevsky Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Opublikowano 2 Maja 2022 Kół jeszcze nie kupiłem bo z tym to jak z kupnem auta trzeba się przyglądać i niektóre Krzywe aż oczy bolą. Aktualnie jeżdżę na 16-stkach i rozglądam się nad: 235/40/18 lub 235/35/19 i dorwałem kolejne do obejrzenia 19stki których fotki wrzucam, jednak chciałbym spytać się tych bardziej doświadczonych jak uważają z własnej autopsji czy 19 o takim profilu nie będą po prostu do niczego na Polskich drogach i prosiłbym o prywatne odczucia. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi