Damianq Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Pytanie odnośnie kabelka. Do dziś działał normalnie. Żona włączyła mi neta na laptopie i nie zauważyłem. Kabel chciał się zaktualizować ale kilknolem anuluj. Przechodzi test i jest napisane że wszystko ok ale przy próbie auto scan wywala że gateway nie obsługuje funkcji a przy próbie sprawdzenia pojedynczego modułu wogole program nie chce w niego wejść. Klikam na przykład silnik i zero reakcji programu, w sensie że nie otwiera się to okienko połączenia. Program przeinstalowany, wypróbowana wersja PL i En z płyty i to samo. Antywiry wyłączone, Windows Defender i firewall też. Kabel się uwalił? Nawet pomimo że przechodzi test?
lukaszbass Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Na moje kabel kaput. Możesz jeszcze postawić na nowo Windowsa ale czy to uratuje sytuacje trochę wątpię.
pelonek1 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 12 minut temu, Damianq napisał: Kabel się uwalił? Jaki masz ten kabel?
Langista Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Ja pierwsze co zrobiłem jeszcze przed podpięciem interfejsu to ustawienie (bez neta) w programie, aby nie aktualizował w ogóle. Najprawdopodobniej musisz pisać do firmy od interfejsu aby od nowa wgrała soft za 50/100 zł.
pelonek1 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 13 minut temu, Langista napisał: Najprawdopodobniej musisz pisać do firmy od interfejsu aby od nowa wgrała soft za 50/100 zł. Spokojnie z tym płaceniem. Niech kolega @Damianq napisze jaki ma kabel bo już któryś z forum udało się naprawić za free.
Banan Opublikowano 6 Czerwca 2022 Opublikowano 6 Czerwca 2022 najlepiej niech rozkręci i wrzuci fotki PCB będzie od razu jasne czy da się coś zrobić
Damianq Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2022 Oczywiście klon wersja VCDS 20.4.1 kabla nie pamiętam. Jutro go rozkręcenie wrzucę foto. Dzięki chłopaki za zaangażowanie.
Damianq Opublikowano 8 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 6.06.2022 o 21:40, Banan napisał: najlepiej niech rozkręci i wrzuci fotki PCB będzie od razu jasne czy da się coś zrobić W środku wygląda tak: Edytowane 8 Czerwca 2022 przez Damianq
pelonek1 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Opublikowano 9 Czerwca 2022 (edytowane) 20 godzin temu, Damianq napisał: W środku wygląda tak: Ogarnąłeś ten kabel? Jak nie to pisz PW. Edytowane 9 Czerwca 2022 przez pelonek1
Damianq Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2022 Wrócił to żywych Dzieki wszystkim za pomoc!
silnoreki Opublikowano 18 Października 2022 Opublikowano 18 Października 2022 W dniu 12.06.2022 o 13:47, Damianq napisał: Wrócił to żywych Dzieki wszystkim za pomoc! Co zrobiłeś kolego, że pomogło?
Banan Opublikowano 18 Października 2022 Opublikowano 18 Października 2022 trzeba zrobić flash kabelka - w zależności jaki jest w środku idzie po USB lub trzeba programatorem po złączu lub wlutowaniu się w PCB
Damianq Opublikowano 21 Października 2022 Autor Opublikowano 21 Października 2022 W dniu 18.10.2022 o 18:07, silnoreki napisał: Co zrobiłeś kolego, że pomogło? Dokładnie jak kolega wyżej pisze. U mnie poszło po USB.
jmk Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 W dniu 18.10.2022 o 20:58, Banan napisał(a): trzeba zrobić flash kabelka - w zależności jaki jest w środku idzie po USB lub trzeba programatorem po złączu lub wlutowaniu się w PCB Witam, a mógł byś napisać jak to zrobić, jakimś programem. Mam podobny problem.
pelonek1 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, jmk napisał(a): Witam, a mógł byś napisać jak to zrobić, jakimś programem. Mam podobny problem. Jak masz konto na chomiku to udostepnię Ci wszystko co potrzebne do naprawy kabla po USB, oczywiście jeśli kabel jest na Atmedze.
jmk Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 W dniu 6.04.2023 o 18:29, pelonek1 napisał(a): Jak masz konto na chomiku to udostepnię Ci wszystko co potrzebne do naprawy kabla po USB, oczywiście jeśli kabel jest na Atmedze. Witam, kabel jest na Atmedze. Konta na chomiku niestety nie posiadam, ale na Mega, Dropbox, dysk googla jakby dało rade.
pelonek1 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 14 minut temu, jmk napisał(a): ale na Mega, Dropbox, dysk googla jakby dało rade. Niestety nie dam rady. Wyślij mi na PW adres email, spróbuję Ci wysłać pocztą.
Rekomendowane odpowiedzi