3ugatt1 Opublikowano 11 Czerwca 2022 Opublikowano 11 Czerwca 2022 (edytowane) Witam, tak jak w temacie. Zazwyczaj samochód odpala bez problemu lecz czasami ma taki dzień, że nie chce odpalić. Rozrusznik kręci jak się należy i nic. Zazwyczaj i tak odpala tylko po długim kręceniu, po czym wyskakują żółte kontrolki ESP i EPC. Po dłuższej jeździe gasną. Dodam, że samochód podczas jazdy, nie przerywa. Akumulator jest ok, świece wymienione NGK, czujnik temperatury płynu (zielony)wymieniony, filtr paliwa wymieniony. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam. Ps. Po podpięciu pod komputer brak błędów. Edytowane 11 Czerwca 2022 przez 3ugatt1
troleslaw Opublikowano 11 Czerwca 2022 Opublikowano 11 Czerwca 2022 Obejrzyj cewki z którego roku są - może to ich koniec, i czy może nie są zaolejone. W alt potrafi ciec z pod ramki mocującej wałki do gniazd świec. Nie wiem, ciśnienie paliwa? Też mam z 2 roku i pompkę już wymieniałem.
3ugatt1 Opublikowano 11 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2022 Cewki są ok. Właśnie o to chodzi, że jak odpali mogę zrobić 200km na raz i nic się nie dzieje. Problem jest raz na jakiś czas przy odpalaniu.
PiterA4gda Opublikowano 5 Września 2022 Opublikowano 5 Września 2022 I co pomogło? Bo podobny problem mam :/
Pieterb Opublikowano 5 Września 2022 Opublikowano 5 Września 2022 4 godziny temu, PiterA4gda napisał: I co pomogło? Ale co miało pomóc? Przecież prawie nic nie zrobił, a przynajmniej nie napisał.
Langista Opublikowano 5 Września 2022 Opublikowano 5 Września 2022 Sprawdzić w blokach pomiarowych jakie odczyty są z czujnika położenia wału, to najczęstsza przyczyna problemów z odpalaniem silnika, jak wskazania ok to szukać po stronie pompy paliwa, wtrysków. Ustawienie rozrządu tak samo do sprawdzenia.
Rekomendowane odpowiedzi