xamer805 Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 (edytowane) Dzień dobry, jak w tytule mam bardzo duży wyciek oleju w miejscu filtra oleju. Dzisiaj odpaliłem silnik przejechałem dosłownie 1km, zaświeciła się kontrolka oleju, a pod spodem auta olbrzymia plama. Czy wyciek takiej ilości oleju może być spowodowany uszkodzoną uszczelką chłodnicy oleju albo czegoś innego? W załączniku film received_678607373660065.mp4 Edytowane 18 Listopada 2022 przez xamer805 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterb Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 No i? Bo chyba nie rozumiem postu, a pytana tu nie widzę żadnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xamer805 Opublikowano 18 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Czy to może być uszczelka chłodnicy oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpakuziom Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 47 minut temu, xamer805 napisał(a): Czy to może być uszczelka chłodnicy oleju? Raczej tak, chłodnica mało prawdopodobne aby pękła. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Pytanie: co było robione wcześniej? Ktoś to rozkręcał, że wylatuje tyle oleju z podstawki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xamer805 Opublikowano 18 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Nic nie było robione, z dnia na dzień tak się stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 trzeba sprawdzić tą chłodniczkę i obudowe filtra 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek50 Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 59 minut temu, xamer805 napisał(a): Nic nie było robione, z dnia na dzień tak się stało. Zima pewnie zaskoczyła uszczelkę i puściła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterb Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Tu starość pewnie to zrobiła, sam wymieniałem w zeszłym roku w b4. Tyle że nie czekałem aż pości tylko zareagowałem wcześniej, co nie zmienia fakty że uszczelka twarda jak kamień i połamała się przy wyciąganiu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xamer805 Opublikowano 19 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Dziękuję za rady, okazało się, że uszczelka była plastikowa i połamana. Wymienione na nową, wszystko śmiga. Miłego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi