Karol664 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2022 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Skąd dokładnie go wyciągnąłeś? Spod kolumny kierowniczej
Muskel1 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Opublikowano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Nie chce mi się wyciągać od Ciebie informacji jak z nosa. Pytam się dokładnie skąd, a Ty mi odpowiadasz, spod kolumny. Kolego tam jest kilka pozycji. Życzę powodzenia w szukaniu przyczyny Edytowane 19 Grudnia 2022 przez Muskel1
Karol664 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2022 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Nie chce mi się wyciągać od Ciebie informacji jak z nosa. Pytam się dokładnie skąd, a Ty mi odpowiadasz, spod kolumny. Kolego tam jest kilka pozycji. Życzę powodzenia w szukaniu przyczyny No jak dokładnie mam powiedzieć skąd? Był on tam z tyłu za bezpiecznikami obok przekaźnika 634. A pytam dlatego bo gdy szukałem przekaźnika od ogrzewania postojowego ktoś mi podpowiedział że to niby może być on. Kazał mi sprawdzić go zasilaczem czy w ogóle reaguje i bardzo możliwe że dotknąłem nie tego pinu co trzeba bo wydaje mi się że od tego momentu wyskakuje ten błąd ale na 100% pewien nie jestem. Chce po prostu wiedzieć czy hamulec postojowy ma jakiś swój przekaźnik.
Karol664 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2022 Teraz, Karol664 napisał(a): No jak dokładnie mam powiedzieć skąd? Był on tam z tyłu za bezpiecznikami obok przekaźnika 634. A pytam dlatego bo gdy szukałem przekaźnika od ogrzewania postojowego ktoś mi podpowiedział że to niby może być on. Kazał mi sprawdzić go zasilaczem czy w ogóle reaguje i bardzo możliwe że dotknąłem nie tego pinu co trzeba bo wydaje mi się że od tego momentu wyskakuje ten błąd ale na 100% pewien nie jestem. Chce po prostu wiedzieć czy hamulec postojowy ma jakiś swój przekaźnik. I proszę nie obrażaj się bo nie znam się na tym aż tak dobrze i proszę o trochę wyrozumiałość. A dzięki tobie może uda mi się to naprawić
Muskel1 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Nie obrażam się tylko nie chce mi się pytać ciągle o te same rzeczy. Tu nie trzeba się znać aby odpowiedzieć na moje pytania. Nie jesteś w stanie określić dokładnie pozycji, na której znajduje się przekaźnik to zrób zdjęcie i zaznacz gdzie siedział.
Karol664 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2022 22 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Nie obrażam się tylko nie chce mi się pytać ciągle o te same rzeczy. Tu nie trzeba się znać aby odpowiedzieć na moje pytania. Nie jesteś w stanie określić dokładnie pozycji, na której znajduje się przekaźnik to zrób zdjęcie i zaznacz gdzie siedział. To był chyba ten 404. Od czego on może być?
Karol664 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2022 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Chyba czy na pewno? No to był ten
Muskel1 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Ten przekaźnik jest od pompy ogrzewania postojowego. Sprawdź przekaźnik obok (ten 643) bo odpowiada on za napięcie na zacisku 15.
Karol664 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zostały tylko te błędy co mam z tym zrobić?
steve69 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zrób skanowanie błędów w sterownikach, a następnie kliknij tę białą kopertę w prawym górnym rogu. Wtedy program wyśle pełny autoskan w postaci pliku tekstowego na podany adres e-mail. Wstaw go tutaj. Będzie można coś więcej zobaczyć.
Karol664 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 4 minuty temu, steve69 napisał(a): Zrób skanowanie błędów w sterownikach, a następnie kliknij tę białą kopertę w prawym górnym rogu. Wtedy program wyśle pełny autoskan w postaci pliku tekstowego na podany adres e-mail. Wstaw go tutaj. Będzie można coś więcej zobaczyć. history.txt
steve69 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Cierpliwości. Ludziska nie siedzą tu na forum non stop. Daj trochę czasu naszym forumowym guru.
Muskel1 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Do sprawdzenia zasilanie sterownika ogrzewania postojowego oraz CANy .
Karol664 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 (edytowane) 11 minut temu, Muskel1 napisał(a): Do sprawdzenia zasilanie sterownika ogrzewania postojowego oraz CANy . Sprawdzałem wszędzie dochodzi napięcie. Zależy mi głównie na tym aby działał auto hold. Możliwe jest uszkodzenie sterownika hamulca postojowego? Edytowane 20 Grudnia 2022 przez Karol664
Muskel1 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Opublikowano 20 Grudnia 2022 55 minut temu, Karol664 napisał(a): Sprawdzałem wszędzie dochodzi napięcie. Zależy mi głównie na tym aby działał auto hold. Możliwe jest uszkodzenie sterownika hamulca postojowego? Napięcie to nie wszystko. Musi być także komunikacja (CAN).
Karol664 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2022 10 minut temu, Muskel1 napisał(a): Napięcie to nie wszystko. Musi być także komunikacja (CAN). Jak to sprawdzić?
Rekomendowane odpowiedzi