_małyTM_ Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada @morelo raczej jak w opisie...czyli z RS3 pewnie jakieś 400+ jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_zipp Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada Witam panowie, jestem nowy na forum. Mam taki problem złożyłem strokera 2.1L na wale od tdi. Turbo to pulsar g25-660 , i tu się pojawia problem ponieważ auto kopci na postoju dość intensywnie. Po przeanalizowaniu sytuacji, doszedłem do wniosku, że to turbo puszcza olej do wydechu, turbo jest nówka przejechane 20km i na wolnych obrotach pracowało może łącznie godzinę. Podejrzewam, że problem leży po stronie spływu oleju z turbo ponieważ jak wiadomo w 1.8T spływ jest w miskę poniżej poziomu lustra oleju, dlatego pytanie do autora tematu i do osób które tez maja takie lub podobne turbiny jak macie rozwiązane spływy i czy spotkaliście się z takim problemem? Za wszelkie podpowiedzi i pomoc bardzo dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin850527 Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 457/555 turbo rs3DAZa, wykres na FB do wygrzebania u gregor10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 5 godzin temu, Marcin850527 napisał(a): 457/555 turbo rs3DAZa, wykres na FB do wygrzebania u gregor10 🙂no niestety nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin850527 Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek03 Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 9 godzin temu, dawid_zipp napisał(a): Witam panowie, jestem nowy na forum. Mam taki problem złożyłem strokera 2.1L na wale od tdi. Turbo to pulsar g25-660 , i tu się pojawia problem ponieważ auto kopci na postoju dość intensywnie. Po przeanalizowaniu sytuacji, doszedłem do wniosku, że to turbo puszcza olej do wydechu, turbo jest nówka przejechane 20km i na wolnych obrotach pracowało może łącznie godzinę. Podejrzewam, że problem leży po stronie spływu oleju z turbo ponieważ jak wiadomo w 1.8T spływ jest w miskę poniżej poziomu lustra oleju, dlatego pytanie do autora tematu i do osób które tez maja takie lub podobne turbiny jak macie rozwiązane spływy i czy spotkaliście się z takim problemem? Za wszelkie podpowiedzi i pomoc bardzo dziękuję. restryktor na wejściu zasilania smarowania jest kto obrabiał silnik ? jak coś to daj na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_zipp Opublikowano 6 Listopada Udostępnij Opublikowano 6 Listopada W dniu 5.11.2024 o 20:11, hopek03 napisał(a): restryktor na wejściu zasilania smarowania jest kto obrabiał silnik ? jak coś to daj na PW poszło pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemolll Opublikowano Sobota o 22:05 Autor Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:05 W dniu 4.11.2024 o 20:34, Marcin850527 napisał(a): Ja mam u siebie 2 bary doładowania w strokerze Dokładnie też jestem ciekaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin850527 Opublikowano Poniedziałek o 17:42 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:42 W dniu 9.11.2024 o 23:05, przemolll napisał(a): Dokładnie też jestem ciekaw Kolega wyżej znalazł, FB gregor10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek03 Opublikowano Poniedziałek o 18:09 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:09 (edytowane) 26 minut temu, Marcin850527 napisał(a): Kolega wyżej znalazł, FB gregor10 pewnie głównie chodzi o logi, chociaż one tutaj nie wiele pomogą bo to pewnie na apexi Edytowane Poniedziałek o 18:11 przez hopek03 nie zapisana odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin850527 Opublikowano Wtorek o 12:38 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 12:38 18 godzin temu, hopek03 napisał(a): pewnie głównie chodzi o logi, chociaż one tutaj nie wiele pomogą bo to pewnie na apexi Dokładnie , apexi AVCR boost controller. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek03 Opublikowano Wtorek o 18:51 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 18:51 6 godzin temu, Marcin850527 napisał(a): Dokładnie , apexi AVCR boost controller. Pozdro to powiem ci że na orginalnym sterowniku i po przeskalowaniuy softu pod map sensor 5 bar i pod orginalny zaworek sterowany sterownikiem silnika turbo wstaje szybciej z 100 do 150 obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin850527 Opublikowano Wtorek o 21:03 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 21:03 2 godziny temu, hopek03 napisał(a): to powiem ci że na orginalnym sterowniku i po przeskalowaniuy softu pod map sensor 5 bar i pod orginalny zaworek sterowany sterownikiem silnika turbo wstaje szybciej z 100 do 150 obrotów Być może , i tak fajnie było. Pora na coś grubszego do o tej budy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek03 Opublikowano Wtorek o 21:14 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 21:14 9 minut temu, Marcin850527 napisał(a): Być może , i tak fajnie było. Pora na coś grubszego do o tej budy:) 👍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi