Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Dibo's Rieger RS4 on 19 inch BBS LM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na forum jestem dość długo, praktycznie od samego powstania. Wogóle powstanie forum zbiegło się w czasie z poszukiwaniami upragnionej A4. Auto kupiłem w sierpniu 2006r. Postanowiłem jednak że się pochwalę dopiero jak je skończę modyfikować. Trochę to trwało ale chciałem zrobić wszystko grubo na konkretnych komponentach. Poza tym studentowi nie mającemu stałej pracy łatwo to nie przyszło. Ale modyfikacje dobiegają już końca a więc przedstawiam moją niunię:

dsc01795r.jpg

dsc01805.jpg

20320974.jpg

28495144.jpg

63901508.jpg

Modyfikacje:

Przedni zderzak Rieger RS-look

Grill RS4

Lampy przednie zespolone Valeo

Lampy tylne Depo Red Black LED (Depo Red White Clear)

Kierunki boczne białe

Alufelgi BBS Le Mans 19" (Alustar Exclusive Line E 17")

Zawieszenie obniżone i utwardzone Gwint KW (H&R -60/40mm)

Dystanse przód i tył H&R 15mm

Symetryczne lusterka (oba duże)

Chromowane obudowy In Pro

Układ wydechowy Fun Tech

Usunięty spoiler JE Design z tylnej klapy

Dokładka tylniego zderzaka pomalowana pod kolor nadwozia

Ściągnięte oznaczenia A4 , 1.8 i OOOO z tylnej klapy

Przyciemnione szyby

Kierownica od eSy

Kubełkowe eSowe skórzane fotele i tylna kanapa

Licznik z pełnym FISem

Chromowane ramki zegarów

Car Audio zrobione na Focalach

Wycieraczki płaskie Valeo

Plany:

Obicie boczków i pomalowanie dekorów

Wymiana nakładek pedałów na ori od Audi TT

Oświetlenie wnętrza LED

Ori LED S6

Uprzedzę jeszcze sceptyków którzy mi napiszą po co wkładać tyle w auto. A więc jest to moje pierwsze własne auto i mam do niego sentyment. A samo modyfikowanie bardzo lubię i sprawia mi dużo radości. Wiele osób jeździ seriami albo zmodyfikowanymi przez poprzedniegon właściciela, nie wkłądając nic od siebie. Ja auto zrobiłem pod siebie. Sprawiło mi to wiele frajdy i satysfakcji. Poza tym mam podobne podejście do samochodu jak Nosb czy Nowak_zg : grubo zrobione auto to jest to :kox: Może troszkę brakuje mi mocy. Polowałem na 1.8TQ ale trafiło się 1.8 to wziąłem. Czasami nie można mieć wszystkiego. Za jakiś czas będzie czarny sedanik B6 i tam pojawi się bardziej rozwojowy silnik.

Opublikowano

Fajne auto i przemyślane mody :good: Nie podoba mi się jedynie lotka na klapie a jak sam pisałeś coś z tym w przyszłości pewnie zrobisz.

Opublikowano

fajna ale mi nie podchodzi ten spojler na klapie

zmień alu na 18'

pozdro

Opublikowano

fajna ale mi nie podchodzi ten spojler na klapie

zmień alu na 18'

pozdro

Zostają 17" narazie bo ten wzór jest dla mnie :kox: Odnośnie felg to w zależności jak się parę spraw potoczy to mam plan ale nie będą to napewno 18" :wink4: W każdym bądź razie w swoim czasie napiszę ale w tym roku zmiany nie przewiduję.

Co do SWAPa jak już to prędzej wchodzi w grę zmiana na 1.8TQ niż SWAP.

Opublikowano

Jeszcze nie wiem co z tylnim spojlerem na klapie. Raz mi się podoba a raz nie. Głównie patrząc na linię boczną trochę mnie drażni. Ale narazie zostaje bo gdybym zdjął to byłyby otwory w klapie.

Mnie tam się ten spojler podoba. Wiadomo, że najważniejsze jest to żeby podobał się Tobie. Widać, że włożyłeś sporo pracy i kasy w auto. Można wiedzieć w przybliżeniu jak dużo?? (Też planuję mody w siebie i nie wiem, czy wyrobię z kasą :/)

Ogólnie autko prezentuje się świetnie, tylko wrzuć dodatkowo zdjęcie wnętrza.

Opublikowano

Co do pieniędzy nie powiem Ci dokładnie bo robione to było stopniowo i nie mam policzonego tego. A zdjęcia wnętrza kiedyś tam się pojawią :decayed: Dopiero w tym tygodniu założyłem kubełki i nie pstryknąłem jeszcze fotek.

Opublikowano

jedno z niewielu audi ktore nie ma zderzaka s/rs ktore mi sie podoba

mimo ze jest inne niz wiekszosc to jest gustowne

ma swoj styl

mimo wszystko ja bym zamontowal 18-19 :kox:

powodzenia w dalszych modach

+ za zawieszenie

jedna z nieweilu osob ktora nie chce 1be ;)[br]Dopisany: 29 Kwiecień 2009, 12:33_________________________________________________

Poza tym mam podobne podejście do samochodu jak Nosb czy Nowak_zg : grubo zrobione auto to jest to :kox:

eee gadasz ;] ja mam serie

Opublikowano

Zderzaczek wygląda jak RSowy :naughty: A co do felg to będą większe. Zresztą chyba pisałem Ci na priv :wink4: Co do zawieszenia to 1BE nie chcę bo za mną chodzi german style.

Jakby takie A4 wychodziły w serii jak Twoja to :gwizdanie:

Opublikowano

no taki prawie rs ten zdezak mimo ze ten kto sie zna widzi roznice odrazu

jeden z niewielu ori zderzakow ktory jest ok

ps. a no pisales... juz pamietam :wink4:

Opublikowano

Tylko że jak już to w przyszłym roku będzie zmiana felunku. No i jak znajdą interesujące mnie fele w rozsądnej cenie.

Opublikowano

Auto wyglada okej oprocz tego spoilerka na klapie :tongue4:

Felgi calkiem fajne, pasuja do B5. Szkoda, ze na zdjeciach nie widac dokladnie przedniego zderzaka.

Lampy tylne wolalbym jednak ori, takie po ostatnim lifcie jak ma np. Żółw.

Opublikowano

Niestety sporo osób jest z zasady na nie dla tylnego spojlerka, ale przyznać trzeba szczerze, że wygląda całkiem dobrze na tym samochodzie.

Zderzak przedni jest chyba fajny. Chyba, bo na fotkach kiepsko go widać.

Felgi by się jednak trochę większe przydały - wzór niech zostanie. Jest bardzo fajny i inny niż ori.

Dibo, ściągnąłbym jeszcze znaczki z błotników - jakoś nie pasuję to całości.

I schowałbym troszeczkę rurki - za bardzo wystają wg. mnie.

A tak poza tym, to bardzo fajna furka :good:

Opublikowano

Szkoda, ze na zdjeciach nie widac dokladnie przedniego zderzaka.

Zderzak przedni jest chyba fajny. Chyba, bo na fotkach kiepsko go widać.

Nie wiem czy zauważyliście ale jak klikniecie na zdjęcie to mimo że otwiera się Wam w nowym oknie to jest nadal małe. Dopiero ponowne kliknięcie na otwarte w nowym oknie zdjęcie powoduje załadowanie w pełnym rozmiarze. Fotki mają rozmiar 1024x768 także zderzak w miarę widać :wink4:

Opublikowano

Bardzo ciekawe auto naprawde ze smakiem !!!!

bardzo podobaja mi sie tylne lampy !!!

Gdzie je kupiłeś ja mam już poliftowe ale wolałbym takie!!!

Opublikowano

RRRRR mam blokadę na zdjęcia i nic nie widzę ale z opisu wynika ze masz fajną furę.

Opublikowano

Dibo tylko ściągnij ten spojlerek :gwizdanie: :tongue4:

Opublikowano

Dibo tylko ściągnij ten spojlerek :gwizdanie: :tongue4:

A Ty wywal LEDy :decayed: Na temat spoilera napisałem w pierwszym poście :wink4:

Opublikowano

wiem że napisałes ale nie mogę się tego doczekać :naughty::polew:

jakie ledy? :gwizdanie:

Opublikowano

wiem że napisałes ale nie mogę się tego doczekać :naughty::polew:

jakie ledy? :gwizdanie:

Wydawało mi się że pisałeś że zamontowałeś z powrotem LEDy :tongue4: A na wymontowanie spoilera trochę poczekasz bo narazie mam inne plany i wydatki.